FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Scapati in capcana Internetului
Text postat de Carmen Stanciu
O preocupare ce aparent este considerata inofensiva de parinti, lasa de cele mai multe ori semne adanci pe viitorul copiilor. Specialistii sustin ca Internetul poate da dependenta. Cei dependenti de Internet ajung sa se izoleze, devin violenti, nu mai stiu sa socializeze, pierd contactul cu realitatea si nu numai.
Ne asteapta o generatie straina de limba romana, caracterizata de violenta, deficit de atentie, imposibilitatea de a deosebi irealul de real si de a comunica cu cei din jur. Specialistii din cadrul protectiei copilului trag un semnal de alarma pentru ca viitorul sa nu devina o copie a virtualului in care sa predomine violenta si comportamentul antisocial.
Pericolul din spatele „sigurantei”
Multi dintre parinti, multumiti de faptul ca Internetul le tine copiii acasa, intr-un loc sigur, ferit de pericolele de pe strazi, ii catalogheaza ca fiind cuminti insa nu constientiezeaza pericolul. „Astazi am avut un caz in care un copil a ajuns sa aiba cosmaruri din cauza jocurilor pe Internet. Unii confunda virtualul cu realitatea, se izoleaza intr-o lume a lor, o lume care nu este reala. Nu mai stiu sa comunice, pierd contactul cu realitatea”, „zilele trecute, o persoana mi-a declarat ca fiul ei scrie mai bine la tastatura decat de mana”, „internetul poate da dependenta, unii copii pleaca la culcare din fata calculatorului si cand se trezesc, primul lucru pe care il fac este sa deschida calculatorul” sunt franturi din cazurile prezentate de speciastii din sistemul de protectie a copilului. Este realitatea care se consuma sub ochii nostri iar cei mai multi dintre parinti contribuie la autodistrugerea copiilor lor.
...................................................

Copii educati de Internet

Din comoditate ori lipsa de timp, parintii isi lasa copiii in fata calculatorului mai mult decat ar fi recomandat si astfel acest aspect se rasfrange asupra psihicului. Urmarile sunt de nedorit: agresivitate, probleme de comunicare, cosmaruri, etc. „Parintele nu se autosesizeaza, este multumit ca fiul/fiica lor este cuminte si nu face probleme, ori exista un mare risc. Riscul consta in faptul ca acel copil isi petrece foarte multe ore in fata calculatorului, la jocuri, majoritatea cu caracter violent. Si atunci exista riscul de a induce si copilului un comportament agresiv, poate provoca tulburari de somn, cosmaruri”, a specificat sefa de la Complexul de Servicii Comunitare Botosani. Astfel de copii, ajung uneori sa confunde realitatea cu irealul luand exemple negative din jocurile de pe Internet, nereusind sa faca diferenta intre bine si rau.
....................................................
http://www.evenimentuldebotosani.ro/viewArticol.php?articol_id=33404
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Pentru Elena Toma - Multumesc pentru semn...am sperat sa revii si ma bucur sa te regasesc din nou pe pagina mea. Cat despre riscuri - daca in privinta adultilor recuperarea este mai dificila, macar sa lucram pe partea de preventie astfel incat sa nu ne trezim ca fiii/fiicele noastre "dezvolta" un comportament "de peștera". Dependenta de Internet e asemenea dependentei de droguri - in cele din urma persoana pierde contactul cu realitatea, se izolează, rămâne fără prieteni...
Din pacate vorbim de generația părinților care-și pun calculatorul bonă copiilor lor fără să cunoască că astfel deschid portile spre involutie...
Numai de bine,
SIC
 
Postat de catre Carmen Stanciu la data de 2009-04-23 13:19:02
         
 
  Carmen... riscurile lumii civilizate, supravietuiesc cei puternici, care, in nimicnicia lor, reusesc sa se adapteze.

vot

felicitari si pentru activitatea jurnalistica.
 
Postat de catre - ipocrizie la data de 2009-04-23 12:45:34
         
 
  Revenirea ta, Vasile, pe aceasta pagina ma bucura enorm. Multumesc de trecere si semn...
Te mai astept cu drag,
SIC
 
Postat de catre Carmen Stanciu la data de 2009-04-22 23:51:47
         
 
  jurnalista a luat locul poetei, un articol real, complex, scris cu sufletul...felicitări se simte că dincolo de condeiul ziaristului pulsează inimă de artist.  
Postat de catre vasile iftime la data de 2009-04-22 22:40:54
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23932
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE