FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Muza ta a avut răbdare cu tine, iată și în cele mai grele momente și nu și-a abandonat puterile. Tu? Ai și tu răbdare cu tine, Tavy!Și să-ți mai spun ceva. Înțeleg și eu și cred că toți care-ți știu suferința și de am avea putere ti-am curma-oimediat. Nu avem cum, însă cu sufletul îți suntem alături. De pildă eu acum am să-ți trimit o stea să-ți bată în geam și luna care să-ți lumineze noaptea sufletului. Îți voi trimite vântul să legene ramurile din fereastră astfel ca acestea cu frumzele lor să-ți spună șoapte fel de fel. Ascultă-le Tavy!Îți vor dezvălui secretul puterilor tale!Întristată dar cu speranța că-ți vei mobiliza toate puterile și vei găsi lumina ți-a viscolit durerile, Maria

Și nu te teme! Viscolul meu e cald, blând și alină!
 
Postat de catre Maria Grosu la data de 2007-09-10 00:42:37
         
 
  rabdare si tutun
sau levitatie
doar trupul sau
iubeste-o
legislatie
tu iarta astazi pentru-ntaia
oara
ca am iubit demult
doar dragostea de tara...


cu mult drag

multumesc, tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-09 20:29:11
         
 
  Tavy,
Victoria va fi a aceluia care are răbdare!
Zâmbetul îi va fi pansament și alinare!
Să-i dăruim vieții simplitate, suferințele să nu devină regrete, căci timpul și astfel de întâmplări trebuie să aducă înțelegere a lucrurilor, a ceea ce se întâmplă cu noi!
Luminița de la capătul puterilor este luminița din sufletul fiecăruia, luminița creației, esența divină!
Să lăsăm sufletul fiecăruia să ardă!
În final un vot de întremare, cu sănătate și prietenie,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-09-09 18:24:02
         
 
  drumeag de munte, scari interioare...
doar voi urcusul mi-l testati cuminte
si stiu ca pentru voi durerea chiar mai doare
acum cand aflu , chiar ca n-am cuvinte...

multumesac cu drag, tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-08 21:17:46
         
 
  Victoria va fi a celui care cultivă, altfel va trebui să mai pui vocale: Victoria va fi a aceluia care cultivă. Arma mea e tăcerea dacă gonesc aminitirea gintei mele într-un album al nesăbuinței. Nesăbuință să fie, dar să fie spusă bine! De după redută, afișez mutrișoara un pic bleagă și semnul acela v - vot. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-09-08 20:32:28
         
 
  Tavy,
Poezia ta e emotionanta. M-a impresionat deosebit inceputul: cuvintele "privirea ta cubica" spun multe. Ca, de fapt, tot restul insiruirii de metafore.
Felicitari si vot cu draga inima,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-09-08 16:36:15
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23916
Comentarii: 120178
Useri: 1422
 
 
  ADMINISTRARE