FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Mulțumesc pentru încântarea ce mi-a produs-o poezia ta, Tavy! A rezonat cu sufletul meu la maxim. Eu nu sunt tu, nu sunt talentată ca tine, nu mă pot exprima ca tine dar, dacă aș putea nu aș mai avea nici un cuvânt în plus de adăugat. Ai spus tu ceea ce dorea sufletul meu, și ai spus foarte bine1 Aceste gânduri îți fac cinste, Tavy! Iată că și pe patul de suferință tu ești românul cel adevărat în gândurile căruia au loc toate durerile poporului român de la Tisa pân' la Nistru. Îți doresc ca acest patriotism al tău, această durerea împărtășită alături de frații moldoveni,(nici eu nu pot concepe să spun că sunt altă țară, când ei au fost ai noștri. Frați din aceeași mumă, nimeni nu mă va convinge că acum alta e situația și că sunt alt popor, nimeni și acest ceva, doare) să îți poată ușura propria ta durere. Îți doresc aceasta din suflet. Cu sufletul mai mult decât încântat, Maria  
Postat de catre Maria Grosu la data de 2007-09-10 15:30:18
         
 
  va multumesc ca sunteti si voi patrioti ca si mine.
multa cerneala va mai curge inspirata din povara astui neam pasuit in dreptate...

multumesc Mariana, multumesc Cristi.
Traiasca Regele.
:)
si noi pe langa el.

cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-10 15:10:19
         
 
 
Suntem români, suntem creștini, și trebuie unire, că-n suflet avem o singură glăsuire!
Trăiască România Dodoloață!
...
Într-o simțire, una cu acest pământ pe care ne-am născut...
Fă-te sănătos ca să poți umbla mai bine, să duci stindardul ... metaforic ...
...
Votez pentru patriotismul tău și mesajul de suflet!
Cu drag,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-09-10 00:43:11
         
 
  E rău să te lase omul mult timp singur. Îți umblă tot felul de idei-uri prin minte. Problema asta a pământului unui neam sau altul se va tot disputa cât va mai fi masă verde. Ai scris bine, cu vână. Votez. Și, cum spuneam, sănătate și toate cele trebuitoare sufletului. Și trupului. Noapte bună.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-09-09 21:59:53
         
 
  chiar acum când scriu la -tv realitatea- e un reportaj cu fratii nostrii, care nu stiu exact ce sunt, ramâni ucrainieni, moldoveni, rusi...
intrebati când le-a fost mai bine au spus...când au plecat românii si pâna au venit rusii...
altii...acum, altii când Brejnev...
limba lor...rusa, altii moldoveneasca...dar vreti acasa...
vrem sa fim lasați in pace...nimeni nu ne vrea binele...
care-i diferența intre...
râmanii zic bine la noi se spune`ghine`...

loc Mațau(Câmpulung Muscel)
centrul Romaniei Dodoloațe.


multumesc ELENUTA
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-09 20:55:23
         
 
  Tavy, cu o melodie pe masura, va iesi un imn de toata frumusetea:)
un vot cu drag, pentru reunificare:)
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-09-09 14:48:10
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23924
Comentarii: 120160
Useri: 1423
 
 
  ADMINISTRARE