FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  va multumesc surori fidele, dragi si permanente.
Maria, Nico, un cer senin deschis spre iubire...

tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-07 00:09:11
         
 
  zambesc alatuiri de voi, ma simt bine si daca n-ar trebui sa plec chemat de perfuzii..., as sta linistit aici si as uita fericit de ~bunghi~ si ~mate~...
dar...datoria impusa de regimul intern ma obliga sa...ca mi-a zis un doctores, daca nu te incadrez te trimit acasa...:)) si eu chiar nu mi-as fi dorit?
cred ca n-a glumit, a spus-o serios, dar nu s-a tinut de cuvant,
:))
deci...m-a mintit!
si m-a insurubat cum a vrut el!
:))

ei, sora mea, viata-i alta in nopti albe vazute de la etajul patru...

trandafiri si violete ...la discretie.
tavy cu drag.
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-07 00:07:13
         
 
  Cata lume la tine, Tavy! Vin si eu repejor, cu un ursulet alb in brate...
Unde esti? A, gata, te-am vazut... Pot sa stau pe marginea patului? Uite, ti-am adus un cadou. Iti place? Nu mai vreau sa te vad trist. Zambeste putin pentru mine si prietenii tai, da?
:))
Sanatate si bucurie iti doresc!

Cu drag, Nico
 
Postat de catre Nicole Kumar la data de 2007-09-06 21:40:10
         
 
  Lasă maestre că de te-am căutat cu toții prin albul impus, tot cu noi vei da pe Dealul Feleacului o petrecere mareee! Păi nu trebuie să sărbătorești, ziua verde?!! Noi nu plecăn nicăieri, dacă te uiți bine suntem pe acolo pe undeva deghizați poate în asistente frumușele sau poate în "bunghii". Sau poate în culorile din mintea ta, altele decât alb?! Iată, de pildă eu sunt culoarea galbenă a frunzei de toamnă, Mariana Fulger ar putea fi albastră sau roșu... Să ne faci o poezie colorată! Cu drag, Maria  
Postat de catre Maria Grosu la data de 2007-09-06 21:02:47
         
 
  abia acum am prins cinci minute ca a fost defect cablu, cred! si nu mai am timp ca vine Doctores la vizita...
:))
Doamne ce bine ma simt cand nu sunt singur.
va multumesc de sfaturi de indemnuri de sustinerea moralului , de grija voastra permanenta.
va simt ca fibrati acolo unde doar inchipuirea mea patrunde...dincolo de albul sfidator, ce mi-a coclit asteptarea...
multumesc Maria, Cristi, multumesc Mariana, Tea...tuturor si celor care sunt doar cu gandul dincolo de Dealul Feleacului.

cu mult drag,
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-06 16:48:49
         
 
  Hi Tavy, frumoasa poezie.... este tot cea vreau sa remarc......

'randul'?....stii foarte bine ca fiecare isi are locul lui........suferinta nu 'intarca' destinul....ne subtiaza, numai, puterile.....vin ele la loc...te asigur....

Cu drag, Tea
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-09-06 15:27:26
         
 
  Tot tristețe, poetule? O să crească o așa tristețe mare în Clujul acela că nici ungurii, nici românii nu vor mai ști de unde răsare soarele. Și-apoi să te ții plângeri la Curtea Europeană!... Mai e puțin timp pentru verde. Pot trece? Ai scris frumos, așa în tristețea ta iremediabilă, dar nu mă duci! Zilele trecute știai să râzi un pic. Deci, se poate! Te rog să insiști. Sănătate. Îți tot urăm sănătate și tu crezi că ești bolnav. Gata! Votez. Ai grijă de tine. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-09-06 10:27:57
         
 
  Tavy, prietene...
Rândul mi l-am așteptat...
Să trec pe strada ta!
Tristețe, tristețe, aștepți să evadezi!
C-o altă lume să cochetezi!
...
Cred... cu lumea literară și nicidecum cu așteptarea suferinței ca să se termine!
...
Vot, cu drag,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-09-06 02:59:57
         
 
  Mi-a plăcut mult poezia aceasta și ți-am scris un comentariu bogat.Dar nu mai pot să-l rescriu după ce mi-a fost șters. E târziu și ochii mi se închid. Voi repeta decât finalul. Veste bună pentru tine: semaforul e la ultimele secunde de roșu și va fi verde când îți va veni rândul să uiți albul. Abia aștept să-mi confirmi.Ți-a viscolit durerile, Maria

Doamne, de ce oare nu face cineva ceva cu sistemul acesta care șterge tot comentariul dacă uiți să pui două rânduri de ghilimele????. Nu e deloc corect să se joace cu timpul și mintea noastră.
 
Postat de catre Maria Grosu la data de 2007-09-06 02:06:04
         
 
  multam Vero.
iarta-ma ca nu eram cand ai intrat, eram in salon la tine...:)
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-05 23:21:14
         
 
  Asteapta-ti randul,
Trecator,
Esti calator
Azi doar cu gandul...

Vine vremea, Tavy, cand vei alerga iarasi...

Felicitari pentru activitatea literara!

Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-09-05 23:19:25
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23924
Comentarii: 120160
Useri: 1423
 
 
  ADMINISTRARE