FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Aurel Ganea
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii. Interesant poemul tău, Andrei.
Articolașul face parte din editorialele mele, pe care le public lunar într-o revistă economică buzoiană.Am ajuns la numărul 48. Încerc să-i pregătesc pe negustori pentru ce-i așteaptă. Public în serial un mic "tratat" despre manipularea maselor și programarea societății. Am ajuns pe la numărul 36. Poate, poate, se vor deștepta, vor conștientiza manipularea. Care se face peste tot, inclusiv în presă, inclusiv în statele foarte democratice. Un exemplu cunoscut: CNN și manipularea din timpul războiului în Golf. Nenorocirea este că suntem niște "zoon" manipulabili.
Vă mulțumesc încă o dată pentru atenție.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-08-29 14:08:56
         
 
  Ai adoptat tonul grav, cel mai potrivit pentru a vorbi despre o adevărată tragedie care i se pregătește neamului nostru, și așa greu încercat de o istorie prea nedreaptă cu el. Integratorii există, ai dreptate. Unii sunt atât de lipsiți de discernământ, încât ajungi să te întrebi dacă s-au închis toate spitalele acelea, unde, Doamne, ușile nu au clanță... Să fie schimbate mentalități? E aproape imposibil, fie și dacă te gândești la gestul firesc oriunde în altă parte de a arunca hârtiile la coș, pe stradă. Mai bine mă opresc aici, nu înainte de a „renova“, cu amărăciune, titlul unui cântec din vremuri nu demult apuse, din păcate ( poate că nici nu au apus...): „Integratori au fost, integratori sunt încă“. Minunat ai scris, Aurel: un text în care argumentul este dozat, pentru a suține demersul. Ingada.  
Postat de catre Elena Munteanu la data de 2006-08-28 22:06:36
         
 
  Un text al cărui mesaj trebuie să pună pe gânduri. Tot mai des suntem confruntați cu un mic conflict născut poate în mintea fiecăruia: "o fi bine?... o fi mai bine?". Ca o umilă părere:
Balanța se înclină temporal când într-o parte, când în cealaltă: argumentele pro și contra, avantajele și dezavantajele contrabalansează din mers. Acumulările logice duc parcă teleghidat către defavorabil, dată fiind și mentalitatea și inadaptabilitatea "încăpățânată" majoritar a românilor (la care făcea referire cu rezerve de depășire și autorul), ceea ce reîntregește sentimentul de scepticism. Cu toate astea, ca o observație personală, multora le place (poate și din inconștiență)... riscul. Mulți sunt deja în situația să spună: "ce mai am de pierdut?", pentru că realmente starea lor precară le conferă acest drept. Globalizând la nivel național, ponderea le aparține, deci și opțiunea va fi favorabilă. Nu ne mai rămâne decât să asistăm în continuare la circul gratuit, plătit anticipat, al "integratorilor" pe seama cărora mi-aș permite să vă ofer un "spirit" la un șpriț românesc, până să-l dea integral la export (poate singurul, exceptând desigur materiile prime):

Nebunul ia calul la C7

Toți moșii
au înnebunit...joacă șah în parc:
"-Ia nebunul, na și regina...
mat din trei ...cu tura"
Asta e varianta "demo",
că ăia de la "asistența socială"
(s)-au jucat la început fără ture...
turele...au crescut pe urmă...
...de!...jucau cu albele,
numai tabla era...gri...și fără pătrățele,
pătrățelele fuseseră adjudecate de mult,
fiecare cu pătrățica lui,
astfel că nebunii,
erau doar aceia care credeau
c-a mai rămas vreo pătrățică
neocupată de vreun...pion.
Regele, nu mai era rege demult,
era doar președintele asociației
de locatari și colocatari,
care țipa la toți moșii:
"-Nu mai călcați pe iarbă,
călcați doar pe babele voastre,
că altceva, oricum nu v-a mai rămas de făcut!"
-Da', un șah în parc,
avem voie?
-Asta DA, CE nu se supără,
nici englezii...
ăștia joacă cu regina pe tablă.
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-28 21:08:31
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE