FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Din fuga condeiului tău cel mai mult mi-au plăcut : "biciul lui Dumnezeu", "uitarea verifică..." și "iubire, ai spus..."
(te citesc cu plăcere)

Eleos
 
Postat de catre Raluca Oprita la data de 2006-08-29 20:30:02
         
 
  "Cu un pic de răbdare rațiunea poate fi încorporată oricărui delir."

Cu aceasta maxima am ramas, pe aceasta am simtit-o cel mai aproape de adevarul fiintei noastre...

mai citesc

cu respect

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-29 14:47:23
         
 
 
Andrei, un bonus de fidelizare te așteaptă: voi continua.

Dana, dacă te înțeleg bine, ții partea trăirilor, emoțiilor trecătoare și totdeauna pierite. Ele pot fi surprinse, cît de cît, în altă manieră. Ce fac eu e doar distilarea, cum bine spui, unui alcool cu gust amar-dulceag din tot ce-a putrezit.

George, sînt paradoxuri pentru că mă răfuiesc mereu cu o conștiință falsă și gelatinoasă din care gîndurile ies doar ca o tresărire, ca o zvîcnire pulsatilă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-08-29 07:47:19
         
 
  Faine paradoxuri. Se pot numi si aforisme la fel de bine dar pe mine parca m-au tras mai mult spre paradox.Delicioase si taioase in acelasi timp. Poti gasi aparenta facilitate a jocului pentru ca apoi sa te izbesti de indestructibila structura cladita de profunzime.In marea piesa a vietii joci cu brio rolul de raisonneur. Felicitari!  
Postat de catre George L. Dumitru la data de 2006-08-28 23:53:27
         
 
  ..dar uneori uitam tocmai lucrurile care ne marcheaza profund, din cauza insuficientei noastre, imposibilitatii de a suporta pe termen lung intensitatea, chinul, sublimul..Vreau sa spun..nu uitam lucrurile/intamplarile in sine, ci sentimentele pe care le-au distorsionat in noi, lumile pe care le-au furat cu 'eleganta' sau dimpotriva, uitam imaginea sensibila, fidela a frumusetii acelor intamplari. Ramane asa..ca un surogat al amintirii intregi, gustul ei amar-dulceag sau poate un parfum..
Eehe..as putea scrie tot asa ore in sir..ma gandesc ca o sa ma cuprinda ameteala, ma opresc.. :)

peta

 
Postat de catre l;'l da la data de 2006-08-28 20:44:11
         
 
  Opt interpretări, opt adevăruri incontestabile și două năzuințe ce fac dovada unor trăiri intense și maturității artistice.  
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-28 20:25:10
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE