FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Horia Ivascan
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Buna ziua! Cu siguranta aceste mici texte isi merita distinctiile acordate de catre editori. Imi plac mulr penultimele doua, insa toate au ceva deosebit.
Cu stima,
Ialin
 
Postat de catre nicaieri nimeni la data de 2006-06-21 10:53:55
         
 
  de atunci sa nu mai aud de salcii!

"salcie pe mal -
încerc să desenez linii pe apă dar ele dispar"
(neputinta)

fiind sub ea c-o alta fiinta
ce-o chema pe nume Tea
de la salcia aceea
mi s-a tras o neputinta
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2006-06-20 17:55:17
         
 
  frumoase versuri, imi place mai ales ultimul grupaj... nu cred ca am vazut vreodata o descriere mai buna a singuratatii...

votez cu placere...

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-20 17:49:23
         
 
  dezvăluire

Horia -
așa cum îl știm numai noi...

 
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-20 15:39:34
         
 
  pește de acvariu -
am obosit să tot privesc prin sticlă oceanul din tablou

asta-i grozava ! cum sunt de fapt toate. Atat de simplu creezi imagini ca multora le-ar trebui pagini intregi.
Bravos ! Cu bine, Valeriu
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2006-06-20 14:34:20
         
 
  Da Nicolae, ai dat o alta canotatie ultimului vers, banuiesc; eu m-am gandit la altceva, la "goana dupa aur", daca-mi permiti expresia, acea goana nebuna care te face din om neom, si, odata ajuns, trecand peste multe capete, s-ar putea sa realizezi ca totul a fost inutil si ai ramas singur.

Multumesc de vizita, ~Numai bine!~
 
Postat de catre Horia Ivascan la data de 2006-06-20 13:39:09
         
 
  "ne inaltam tot mai sus/ si tot mai inutil" (stefan dima)  
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-06-20 13:26:09
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
 
Imi plac. Poate chiar mai mult. Dar nu mai are rost titlul.

 
Postat de catre elia david la data de 2006-06-20 09:53:08
         
 
  Corneliu, Elia

Corneliu, nici nu sti ca adevar ai spus :)
intradevar, initial s-au vrut haiku-uri dar se pierdea mult in forma 5-7-5 mesajul, si oricum nu putea devenii haiku clasic din lipsa ingredientelor de baza.

Elia, da Elia, putea fi :) da fapt si sunt; cum ti se par acum ?

~Numai bine!~
 
Postat de catre Horia Ivascan la data de 2006-06-20 09:39:02
         
 
 
Dai meditatii ? :)
Mi-au placut neputinta, amaraciune, amintiri, incertitudine si singuratate.
Puteau iesi, cred, si poeme de un vers, ca tot mi-e capul plin numai de ele. :)


 
Postat de catre elia david la data de 2006-06-20 09:28:56
         
 
 
Mă bucur în primul rînd că, în ciuda faptului că ești un împătimit al haiku-ului, ai făcut distincția din titlu. Sînt stări și meditații ușor intimiste care nu se potrivesc cu spiritul - mushin - al haiku-ului, cu cerința lui de a nu te spune pe tine, de a-ți surdiniza emoția, de a te pune în paranteză.

Sigur ai vrut să le aduci către haiku, dar ai cedat ispitei lor și ți-a plăcut să nu trădezi un alt adevăr mai vibrant. Mai puțin auster. E multă nostalgie și un fel de resemnare cu pierderea care nu pierde însă și tensiunea strunei.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-20 08:34:36
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23948
Comentarii: 120155
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE