FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Opinia mea față de opinia altui român din Canada*
Text postat de Emanuel Cristescu
Spune, manipulator, distinsul autor, Costel Baboș, în articolul postat de către domnul Recheșan: ,” Nu cei care își exercită funcția sexuală cu alte persoane printr-o legătur㠄liber consimțit㔠sunt un pericol pentru societate” Așa și este. Dar nu acesta este subiectul Referendumului!

Esența manipulatorie a articolului constă în procedura de deturnare a subiectului Referendumului de la intenția inițiatorilor la aceea a autorului manipulator prin convertirea acestui subiect, dintr-o problemă de natură structural-existențială, într-una de natură social-comportamentală și morală, printr-o analogie, ușor inteligibilă și acceptabilă. Or, se știe, cu analogia se poate demonstra orice teză dar și antiteza oricărei teze. Ca urmare, analogia este o metodă de demonstrație extrem de limitată euristic însă cu infinite posibilități de manipulare.

Potrivit intenției civice, subiectul Referendumului este ”definirea în Constituție a conceptului de căsătorie naturală”. Pentru rigoare și pentru a nu se da posibilitatea, acum și în viitor, de modificare a conținutului conceptului. De ce în Constituție? Pentru că aceasta este mult mai dificil de modificat (prin revizuire urmată de referendum) în raport cu posibilitatea de modificare a oricărei legi, inclusiv a Codului civil. Or, s-a văzut, prin abuz, într-o noapte, au fost date OUG-uri care au modificat legi fundamentale (Macovei, Prună)

”Familia natural㔠reprezintă o realitate confirmată existențial, funcțional, social și istoric. Familia naturală, din perspectivă sistemică, este caracterizată de un vector anentropic, ADN-ul, distribuit în două subsisteme (bărbat și femeie; ADN-ul celor două subsisteme diferă prin setul de cromozomi xx și yy. ADN-ul rezultat conține gene de la ambele subsisteme sexul fiind deteminat de cromozomii provenind la la unul sau de la celălalt) care asigură informația genetică necesară și suficientă generării de noi sisteme biofiziologice și psihosociologice complexe pe care le denumim ”OM”. Natural vorbind, nu există nicio altă modalitate de generare a unui nou sistem de tipul ”OM” în afara unei astfel de familii naturale. Prin urmare, avem de-a face cu o realite certă, cu o existență precis definită și ca atare cu o denominație care o individualizează în raport cu oricare altă existență din MULȚIMEA TUTUROR EXISTENȚELOR.

Pot fi definite și alte tipri de ”familii”. Indiferent de tipul lor ele, aceste ”familii” diferă de ”familia natural㔠Ca atare, obligatoriu, deiniția lor trebuie să difere față de familia naturală. Pentru a nu le confunda conținutul, pentru a nu le interșanjabiliza la modul absolut și pentru a le putea operaționaliza din orice alte considerente: științifie, juridice, economice, sociale, psihologice, sociologice etc. De exemplu pot fi familii de tip L, G, B, T. Nimic rău sau reprobabil în aceasta. Problema este aceea a asumării lor și a diferențierii denumirii lor față de familia naturală. Pentru că ea, familia naturală, generează consecințe care nu pot fi generate de celelate tipuri de familii și prin urmare, atribuirea denumirii de familie naturală oricărui tip de familie ar genera confuzii și consecințe de neacceptat. Exemplificativ, înfierea minorilor de către oricare alt tip de familie în afara cele naturale, constituie un factor de risc major pentru comportamentul minorului. Și nimeni și nimic nu poate justifica un astfel de risc.

Cum procedează autorul articolului? Antonimizează subiectul Referendumului cu o serie de acte și fapte reprobabile pe care oricine le înțelege și le condamnă. Prin urmare, crede el, și parțial poate avea dreptate, se asigură astfel și condamnarea subiectului Referendumului.

Iată ce contrapune, subtil și ticălos, autorul, subiectului Referendumului: ” Periculoși sunt cei care vă mint, cei care vă fură, cei care vă înșeală, cei care vă violează, cei care vă trimit să muriți în războaie, cei care vă țin flămânzi, dezbrăcați și fără adăposturi. Cei care vă taxează veniturile cu obrăznicie. Cei care vă îngrădesc drepturile sau vă discriminează în orice fel. Cei care vă exploatează și vă abuzează cu nesițire până la sânge. Cei fără milă, fără compasiune, fără înțelegere. Votați împotriva criminalilor și a penalilor nepedepsiți, împotriva derbedeilor și-a haimanalelor politice care-și bat zilnic joc de voi și nu împotriva celor care mănâncă, beau, respiră, aleargă sau iși exercită funcția sexuală.”

Cum să fii de acord cu așa ceva? Cum să nu condamni? Numai că nu acestea sunt subiectul Referendumului. În plus, să facem un exercițiu de imaginație. Să admitem ipoteza că se renunță la conceptul de ”familie ntural㔠și celelalte tipuri de famile și se instituie, la nivel global, un singur concept. Și anume, acela de ”familie” pentru oricare alte tipuri de uniuni. Vor dispărea aspectele citate de către autorul nostru? Nici vorbă. Prin urmare, dimensiunea manipulatorie a intenției autorului, conchid eu, a fost demonstrată cu vârf și îndesat*.

PS. Poate că ar merita abordat și aspectul privind schimbările actuale și viitoare ale lumii, științei și tehnologiei. Preliminar doar atât: tot ce este altceva decât ”familia natural㔠trebuie diferențiat, denominativ, de aceasta.

*Opinia altui român din Canada. Text postat de către domnul Gheoghe Recheșan. Nu permite comentarii sub textul postat.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Da, dar ai uitat să precizezi că despre tine, ghițel, era vorba! Ca să nu mai scoți nimic din context, ți-o voi posta pe prima pagină.
Cât ai avea tu șoricul de gros, nu te apucă Ignatul pe aici!
 
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 15:35:04
         
 
  aici ai o clipă de sinceritate deplină? te citez, că merită să aplauzi un gest de autocunoaștere:

"nu că eu aș fi gorilă ori maimuță urlătoare,
nu îmi recunosc nerozii nici statutul de macac
când rânjesc frumos la lună și-ntorc dosu’ către soare –
care se îmbujorează și se dă după copac…"

(din opereta prolifică și prozodică a lui lică-rimă mică.)
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 15:23:51
         
 
  Ia una in guriță și ține-o bine, că vreau să o ajut să se reproducă!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 15:20:01
         
 
  deci ești șomer, dai afară muștele din Popou...pardon, Copou!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 15:17:22
         
 
  Nu, permisul mi l-au luat pentru neglijență, că nu am fost pe fază când le suflai în dos, să le îndrepți urechile!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 15:14:17
         
 
  nu mai faci pe căruțașul cu 15 mîrțoage-putere, ți-au luat permisul pt port ilegal de creier?
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 14:52:33
         
 
  Pun impozit pe prostia unora ca tine!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 14:42:28
         
 
  Sile, te-ntreb și eu ca peia, mereu curiosul: din ce mama naibii trăiești, că de seara pînă dimineața ești prezent pe f.b., europeea și-alte cotloane internautice cu pisici, poezici și pensionare menopauzate care se sclifosesc că-s virgine?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 14:31:04
         
 
  Ai grijă de ea, că mai ai de dat!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 14:28:25
         
 
  Bre, ia-ți un papagal, că faci bătături la limbă!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 14:25:55
         
 
  er.mai  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 13:48:19
         
 
  bine, vasilache, am înțeles, ești ațîțat, msi ceva decît un țap care amiroase la noadă capra de tăiat lemne, dar las-o mai moale, doamne ferește!dacă te molipsești de vreo boală lumească? că nu știe pe unde și cu ce băieței a umblat Frecante Poalla, nostromu-ți iubit!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 13:47:46
         
 
  Că ești așa cum spui senin,
E dosul tău,însă, ferea!
- Ia stai așa, ia stai puțin,
De ce te iei de scula mea?
 
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 13:29:29
         
 
  pe bune, vasilaș? acum, să nu crezi cumva că te judec pt apartenența la comunitatea găozară, dar prea te dai în stambă!și-apoi repet:sunt straight, iubitorule de nostromi, te-ambalezi degeaba!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 13:19:26
         
 
  Asta așa, să ramânem in tematica paginii precum cuvântași...  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 12:54:38
         
 
 
Recheșane, tu știi prea bine că pe tine te iubesc cel mai mult!

Iubirea noastră-i, fa, un front stabil.
Când, corp la corp, luptăm într-o tranșee,
Mă muști de nas și strigi : - nu fi femeie,
Te vreau la metru și te vreau la kil !

Te-ai strecurat eroic, fără cheie,
Între șenile te-ai făcut trotil
Și-ai răsucit turela spre fitil,
Din două, una, ai luat scânteie.

Hai, fa, nu te mai da Șeherezadă,
Că vin cu baioneta ridicată
Și te străpung ; bufnești ca o grenadă,
De îmi rămâne arma dezosată.

Azi mă predau, m-ai spart ca pe o nucă...
- Nu pune mâna , iară, pe bazookă !
 
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 12:52:51
         
 
 
"când eu scriam cărți, tu incă sugeai!
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 11:21:20 "

cum spuneam, vasilaș, cărți de pocker, tarot, popa-prostu...
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 12:05:02
         
 
  e-n tematica paginii!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 12:02:15
         
 
  păi, de pildă despre cît de mult iubești nostromii?

XXX: Dragul meu ...hoite fill arbait...ih bischen mude. De fapt, fil mude. Vb maine. Iarta ma .Te iubesc, te pup, si iar te iubesc!,
Vasile Hurmuzache: Prietene drag, Prietene drag. PRIETENE DRAG ! Să nu mai taci atat de mult...
XXX : Dar eu Ferante Palla, te iubesc.Te am iubit din totdeauna.Si te voi iubi pana cand .... cel din urma betiv din carciuma, ai va cara pe ultimii doi betivi in spate!
Vasile Hurmuzache: Acum ce aș mai putea sa mai spun ? Ai spus tot!
Vasile Hurmuzache Vezi, am trăit o viață fără să indrăznesc să-ți spun privindu-te in lumina ochilor, un lucru atât de evident.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 11:45:42
         
 
  Ghițică,cu unul ca tine, care nici la nivelul Baboș nu a ajuns, ce aș putea discuta?! Măcar el a publicat o cărticică...  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 11:29:46
         
 
  Ghițel, când eu scriam cărți, tu incă sugeai!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 11:21:20
         
 
  SO, ai dreptate: Recheșan!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-19 11:19:04
         
 
  vasilache, mai pune, domle, mîna pe o carte...dintr-acelea cu care ești familiarizat:pocker, șeptic, tarot!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-19 08:23:38
         
 
  VH, păi cine se ceartă pe aici cu toată lumea? :)
 
Postat de catre Euro peea la data de 2018-09-19 04:01:54
         
 
  SO, pentru că prea mulți de aici arată că gândesc cu el.  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 23:18:46
         
 
  Er. ,, firitisesc"  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 23:16:50
         
 
  Scuze, chiar nu știu cum de s-a postat inceputul ultimului com.  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 23:16:16
         
 
  so,  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 23:14:57
         
 
  Recheșane, pentru tine, care ești un neica nimeni, o fi Cineva Nemaipomenit. Dar pentru că mă tot iei în gură, mă obligi să te firisesc pe prima pagină. Este târziu acum, pe mâine amărâtule!  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 23:14:04
         
 
  *gandul.  
Postat de catre Euro peea la data de 2018-09-18 20:28:25
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  VH, vad ca numai la dosuri ti-e handful.
 
Postat de catre Euro peea la data de 2018-09-18 20:27:59
         
 
  habar nu ai cine e Baboș dar îți dai cu părerea, vasilache!”Scriitor de s.f.uri?” Ai citit vreo carte semnată de el. sfertodoctule!?  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-18 19:22:22
         
 
  Totuși, sfinția ta, din dosul cărei autorități emanați aceste judecăți de valoare?  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 18:27:47
         
 
  Daaa, sfinția ta, scrie despre lucruri din afara realității, ca și în articolul preluat de Recheșan. Ce-i putem reproșa unui scriitor de sf-uri? Că are talent în acest domeniu, nu se poate nega.  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 18:21:54
         
 
  Dar si spre deosebire de altii.  
Postat de catre Euro peea la data de 2018-09-18 17:41:36
         
 
  Desigur, sfinția ta, spre deosebire de unii...  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 16:45:59
         
 
  Spre deosebire de unii, Costel Babos e intr-adevar scriitor.

 
Postat de catre Euro peea la data de 2018-09-18 16:09:48
         
 
  Săracu ipochimen! Cine aștcineva o fi nărăvit la sudalme și huiduieli, decât o balabustă care stă-n ușa cortului și-și pune poalele-n cap! O balabustă masculină...! Sau, poate, LGBTistă!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-09-18 14:36:25
         
 
  Acum, presupun că nu mai ești! Vezi cum te-am salvat de la depresie?  
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 14:33:16
         
 
  Aș fi fost profund decepționat dacă nărăviții la sudalme și huiduieli nu și-ar fi făcut apariția!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-18 14:16:44
         
 
  Recheșane, situația stă taman invers, nu-ți voi spune prea multe sub acest text; de asta te și refugiezi aici, în dosul d-lui profesor. Te comporți ca un sugar care caută protecție. Îți voi dedica un topic separat pe prima pagină.
Nu am de ales, se pare că te dă afară spiritul din propriile tale texte și închide după tine caseta comentariilor. ,, Alelei, fecior de lele/ Și viteaz ca o muiere!"...
Dar nu te baza pe asta; dacă te mai iei de morala mea ridicată, te servesc cu cea mai mare plăcere!
 
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2018-09-18 13:24:27
         
 
  Dle C. înlocuiți "cinste" cu "onoare", "probitate", etc. fondul rămîne.Îl cunosc bine pe Cornel și pot aprecia că epitetele dumneavoastră i-ar stîrni rîsul, e cel mai departe de ideea de sioroșism, manipulare, ș.a.scorneli mediatice, plotizante.De manipulat,trăind într-o familie normală, tradițională(soție de sex feminin, doi băieți majori, căsătoriți, la rîndul lor cu căte o femeie,, un nepot)manipulează doar lopata de zăpadă(în Edmonton sunt ierni grele și primăria aplică amenzi usturătoare celor care nu-ți curăță accesul la proprietate)și pe cei care îi sunt alături:familia și încă vreo 2-3 amici buni.  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-18 10:21:07
         
 
  Melița asta zoolatră, care acuză pe alții de ceea ce face el, iată, nici măcar în lipsa celor pe care-i scuipă cu ardoare nu se liniștește. Mă pomenește pe mine, vorbind - culmea ridicolului! - de "țigăneală" - atribut care-l definește pe ipochimen, întru totală suprapunere cu termenul, fără ca eu să-l mai fi speriat măcar cu un foc de pușcă, țintit către vârful hornului de unde-și tot debitează cârâiala tâmpă. Să lași un asemenea zoo-exemplar să tooot melițeze la nesfârșit, nu știu de ce ține! Poate de subtile concordanțe structurale...
 
Postat de catre ioan peia la data de 2018-09-18 10:14:41
         
 
  Să fie cumva, manipularea, evidențiată de către mine, directă, sinceră și onestă și să nu fi observat eu?

Când ați introdus categorema axiologică numit㠔cinste” ați făcut, deja, recurs la morală. Și, în acest caz, apare o dihotomie. Emit ipoteza că presupuneți că nu-mi fac ”cinste” în fața comilitonilor distinsului autor. Per a contrario, îmi fac cinste în fața contestatarilor. O prefer pe a doua.

Sunt momente, în viața unei națiuni, când oamenii trebuie să-și asume poziții clare și ferme. Practica uzuală a multora, din păcate, adică, a filosofiei celor două luntrii, are o minusculă componentă etică. Dacă, nu cumva, niciuna.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2018-09-18 09:09:25
         
 
  Motivul, dle C. pt care nu permit comentarii sub textul lui Cornel Baboș este unul simplu:avalanșa de injurii pe care mitocanul de serviciu al saitului îl revarsă sub textele postate de mine.Vremelnic, am scăpat de sudalmele și țigăneala lui Peia, însă ne-am căpătuit cu epigonul său hurmuzian!Cu alte cuvinte, încerc să protejez lavra bleu de o imagine spurcată și ar trebui să apreciați și să sprijiniți acest demers.
Față de opinia dvoastră n-am nicio opinie, e așa cum mă așteptam, mai puțin arțagul neacademic din fraza "
Iată ce contrapune, SUBTIL și tICĂLOS, autorul, subiectului Referendumului"

Epitetele marcate cu majuscule nu vă fac deloc cinste!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2018-09-18 08:44:21
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE