FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Jaful cu anomalii se ține
Text postat de Amelia Cojocaru
Jaful cu anomalii se ține



Autor: Ilie Serbanescu

Liberalizarea inventată de Comisia de la Bruxelles și FMI pe piața energiei nu pornește, cum ar fi firesc, de la prețurile de producție (căci nici n-ar fi posibil), ci de la ultima verigă a lanțului, respectiv de la prețurile de consum. Mai concret, se pretind, așa nitam-nisam, prețuri mai mari consumatorilor! Și anume cu cât mai mari? Iată, de pildă, la gaze: consumatoriilor li se cere să nu mai plătească un preț legat de costurile de exploatare pe plan intern, ci prețul în caz de import, în speță prețul gazelor importate din Rusia. Mai precis, un preț de aproape trei ori mai mare! În folosul cui? În folosul celor ce încasează banii de la consumatori. Respectiv, distribuitorii! Cum dracu’ se face dar toți distribuitorii, precum căpușele, sunt străini: austriecii de la OMV și Petrom, ungurii de la MOL, kazahii de la Rompetrol, italienii de la Agip în distribuția de carburanți; francezii de la GDF și nemții de la E.On în distribuția de gaze; italienii de la Enel, din nou nemții de la E.On, cehii de la CEZ în distribuția de electricitate! Și cum se face că mai toți sunt nu privați, ci companii de stat: OMV, GDF, E.On, Enel, CEZ?! Evident, dacă liberalizarea s-ar face începând cu veriga producției, banii din creșterea prețurilor ar fi luați de producători și, vai!, ar reieși – blasfemie! – că statul este rentabil și profitabil. Dacă însă liberalizarea este impusă invers, banii sunt încasați de capitalul străin și statului român i se probează încă o dată ineficiența și lipsa de performanțăNu este greu a sesiza că, prin această liberalizare impusă din afară, românului în calitate de consumator i se interzice de fapt să beneficieze cu ceva din împrejurarea că Dumnezeu le-a lăsat românilor și nu altcuiva niscai resurse. Românul este condamnat să plătească pe gazele proprii același preț ca și cum le-ar importa din Rusia, și asta numai pentru că alde Germania, căreia nu i-a lăsat Dumnezeu niște gaze în subsol, le ia din Rusia. Scârboasă solidaritate cere Germania României! De ce nu generalizează Germania salariile sale în România, punând firmele germane să plătească și în România salariile de acasă, ci doar prețurile sale?! Românii vor sărăci și mai mult, iar câteva companii străine, bine țintite, își vor umple buzunarele complet pe nedrept și fără absolut vreun merit. Ceva halucinant! Fără precedent în istoria modernă. O japcă integralist de tip colonial, din cea mai neagră perioadă a colonialismului oficializat! O jefuire fără perdea!

Înțelegem bine de ce FMI și Comisia de la Bruxelles au
putut susține așa ceva. Pentru că, în mod jenant, au ajuns agenți de vânzări, brokeri cum se spune astăzi, ai unor companii private din Occident, ale căror sâmbete le poartă pe aici și pe aiurea și ale căror interese le promovează pe spinarea unor năpăstiuți. Românii, în mod evident, nu se aleg nici pe termen lung cu ceva din această falsă liberalizare. Nu este vreun sacrificiu pentru foloase viitoare, ci doar un simplu jaf.




http://jurnalul.ro/editorial/jaful-cu-anomalii-se-tine-659465.html
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "așa i-au prădat americanii pe indieni: (ioan peia)

Aia erau europeni, nu americani. Europeni ca mine, ca tin... , pardon!... ca mine, ca Andrei Florian, ca Radu Stefanescu, etc.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-24 06:24:41
         
 
  erata:
pentru a-i putea jeluii pe cei ai caror creiere au fost furate
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2014-01-24 04:05:17
         
 
  "justificările astea tîlhăreși, cu economia de piață (reglarea dintre cerere și ofertă, care, în fond, este bucățică ruptă din teoria marxistă) care potrivește de numa-numa mecanismul economico-financiar, sunt baliverne capitaliste, venind, e adevărat dintr-un adevăr de piață, dar nu hotărîtor în fenomenul economic, alte mecanisme, dirijate, din umbră, cu dibăcie(vezi ultima regizată criză economică generală).
în fapt, nu se reglează, în sens maximal, decît profitul adunat exclusiv în teșchereața celor care, de secole, au FURAT de la țările, mai apropiate sau mai depărtate, tot ce se putea fura: de la materie primă, pînă la creiere."
(tovarasul general Ioan Peia)

Mult stimate si iubite tovarase general,
Dupa cate stiu eu nu in epoca moderna nu exista decat economia de piata si economia planificata. Statele capitaliste au practicat economia de piata, statele comunista pe cea planificata. Pana la urma statele comuniste au renuntat de buna voie si nesilite de nimeni la economia planificata si au adoptat-o pe cea de piata cu toate ca cei cinci mari dascali ai omenirii Marx, Engels, Lenin, Stalin si Mao le=au spus sa nu faca asa ceva. Dar inca mai sunt doua state comuniste care practica economia planificata: Corea de Nord si Cuba, fiindca celelalte doua, china si Vietnamul au dat cu ea peste bord optand tot pentru cea de piata. Dumneavoastra care sunteti un om citit si cu judecata extrem de sanatoasa ne puteti lunina si pe noi de ce s-or fi intamplat astfel de schinbari? Ca despre minunatele economii planificate si despre extrem de ridicatul nivel de viata pe care le ofera ele coreenilor de nord si cubanezilor care nu se lasa furati si exploatati de nimi stie cam toata lumea.

p.s.
Si mie mi-au furat americanii creirul si nu ma plang fiindca o duc destul de binisor fata de atunci cand eram in Romania si nu vroia nimeni sa mi-l fure. Acum am auzit ca au venit diverse companii in Romania, cum ar fi Microsof-tul, Oracle-ul, Siemen=ul si altele pentru a fura inginerilor romani creierele la locurile lor de bastina, fara ca acesti ingineri sa se planga. Lucru destul de explicabil: pai daca nu mai ai creier cu ce sa te mai plangi? Dar mai sunt si patroti ca dumneavoastra care nu-si lasa creierul jefuit de nimeni; pentru a-i putea pe cei al caror creier a fost furat.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2014-01-24 04:02:42
         
 
  Err: "ca l-a muscat de dos"  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2014-01-24 02:34:19
         
 
  Mai ramane sa citesc si texte scrise de Voiculescu, aici, si punem de-o antena literara :)
Probabil ca a scris textul asta inainte sa afle ca miercuri, 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotararea de Guvern pentru aprobarea tranzactiei convenite prin Memorandumul de Intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013” prin care compania detinuta de statul kazah este iertata de o datorie de jumatate de miliard de dolari. Daca ar sti Voiculescu ca la muscat de dos , nu l-ar mai primi in cercul lui literar-umoristic.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2014-01-24 02:33:11
         
 
  bine, și "sinteza" ta "lirică", răDuleo, e tot o flatulență, dată în aer liber, pe mal, la pescuit de fîțe, dar pusă pe ritm și cu rimă-n... coadă, ca să aibă un... aer mai poietic!

 
Postat de catre ioan peia la data de 2014-01-24 00:09:09
         
 
  "... pana acum am primit trei premii pentru promovarea Romaniei si a romanilor in lume.

De ce crezi ca le-am primit? Hai, baga un raspuns sa radem cu totii..."

din cam același motiv pentru care a fost promovat bășilă la nivel de marionetă occidentală!
te-ai prins?
 
Postat de catre ioan peia la data de 2014-01-24 00:06:56
         
 
  Ca la Gradi, nea Mitica! Bravo si un praz verde! :)

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 23:36:44
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  doamna Amelia, mai puțin expert ca dvs în afacerea cu gazele, m-am gândit să contribui la temă cu un modest studiu versificat, un soi de sinteză lirică a manifestului de mai sus (mai jos)


ne exploatează distribuitorii,
kazahii, MOL-ul, OMV-ul, CEZ-ul,
ne vinde apa de băut francezul
de la Bruxelles ne calcă procurorii,

mă simt în țara mea ca somalezul,
pe sub palton mi-e frig la accesorii,
aș bea-n club A cu 3 golani notorii,
dar la intrare ne-au cerut pince-nezul.

blagoslovit-a țara providența
cu combustibil? nemții se oftică.

ce ne-a rămas? în câmp de levănțică,
sub Luna-nmiresmată, flatulența.

(până s-or prinde și-or taxa productul,
ori s-o-nfunda, la tulnic, gazoductul).
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2014-01-23 23:18:43
         
 
  doar nu se așteaptă cineva că indivizii ăștia, care sug de la țîța capitalului, să recunoască faptul că ai lor stăpîni sunt niște jefuitori cu acte-n regulă! așa i-au prădat americanii pe indieni, de pămînturi și bogății, așa au strîns cu japca occidentalii colonialiști, de prin toată lumea, resursele care le-au permis să se dea, apoi, civilizați și, vai, morali! cunoaște careva vreo țară jefuită de bandiții ăștia internaționali, țară care să care trăiască altfel decît în sărăcie? asta numai dacă au mai reușit să se mențină, ca popor, și nu au dispărut de pe hartă.
justificările astea tîlhăreși, cu economia de piață (reglarea dintre cerere și ofertă, care, în fond, este bucățică ruptă din teoria marxistă) care potrivește de numa-numa mecanismul economico-financiar, sunt baliverne capitaliste, venind, e adevărat dintr-un adevăr de piață, dar nu hotărîtor în fenomenul economic, alte mecanisme, dirijate, din umbră, cu dibăcie(vezi ultima regizată criză economică generală).
în fapt, nu se reglează, în sens maximal, decît profitul adunat exclusiv în teșchereața celor care, de secole, au FURAT de la țările, mai apropiate sau mai depărtate, tot ce se putea fura: de la materie primă, pînă la creiere.

chestiuea e limpede ca lumina zilei: un procent de 1% din indivizii acestei lumi deține 48% din bogățiile ei. diferența dintre săraci și foarte bogați este din ce în ce mai pronunțată. ăștia, capitaliștii, care nu se mai satură de bogățiile acumulate, mai flămînzi și mai carnivori decît hienele, calcă pe cadavre, numai să rămînă ei, să trăiască ei în opulență și nesimțire, să stăpînească ei pămîntul ăsta, - nu le-ar mai ajunge să le umple gura!
am mai spus-o, abia acum am înțeles, cu adevărat, sensul revoluțiilor: restabilește imensele dezechilibre create artificial de către hămesiții ăstei planete, readuce echitatea în limite suportabile. (asta, atunci cînd nu pun gheara, din nou, pe mecanism, capitaliștii travestiți în progresiști și bravi împărțitori de dreptate universală!!). situație de reechilibrare instituită, desigur, printr-un act violent, căci altfel nu se poate. personal, mă simt răzbunat, retroactiv, în fața istoriei. în mod cert, o altă revoluție, la fel de dură, va mai fi, cu toate eforturile marilor jmekeri ai lumii ăsteia de a o supune financiar și a o tria în sensul în care să rămînă doar ei, bașca slugile lor devotate și, din partea cealaltă, a pauperilor - care nu pot fi eliminați cu totul, căci, altfel, cine să le mai corvagească? - să rămînă doar cei ce pleacă fruntea și trag la mașinăria lor economico-financiară, pe post de sclavi pe plantație.
vorbeam de slugi: iată, ele apar ori de cîte ori e nevoie, pentru a-i combate pe cei care NU sunt dispuși să înghită gogoșelile lor propagandistice și care, instruiți pe domeniu, își ventilează aerul de sub limbă în convigerea că deșteptăciunea lor fără margini poate ameți chiar pe toată lumea.
ca să nu mai spun că atunci cînd slugile sunt și cozi de topor, termenul care i-ar defini în ticăloșia lor fără margini devine, desigur, complet neecolitarar!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2014-01-23 23:16:31
         
 
  Bravo, nea Mitica!
I-ai explicat ca la Gradi...

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 23:09:01
         
 
  Doamna Amelia Cojocaru,
Sa nu credeti tot ce bebiteaza domnul Ilie Sebanescu, mai ales atunci cand bate campii. Si acum sa va spun eu cum se stabilesc preturile la energiile astea. Existe tari care sunt mari producatoare de energie (Arabia Saudita, Iranul, Rusia, Statele Unite, Venezuela, Canada etc) si tari care sunt mari consumatoare de energie (SUA, tarile Pietei Comune, China India etc.) Romania, din pacate nu face parte nici din prima nici din cea de a doua categorie. Intre aceste dou grupari de tari actioneaza legerea cererii si ofertei. Pana acum vreo 15 ani pe piata se afla mai mult petrol decat se cerea si atunci pretul petrolului era scazut. Odata cu aparitia Chinei si a Indiei ca mari consumatori de energie datorita ritmului lor intens de dezvoltare pretul petrolului s-a triplat crescand de la 30 de dolari pe baril la 100 de dolari pe baril. Spre bucuria tarilor producatoare de petrol si nefericirea celor consumatoare de petrol. Rolul de intermediar dintre tarile producatoare si cele consumatoare il joaca marile companii petroliere care in totalitate sunt vreo zece dintre care asi aminti pe Shell, Arco, British Petrolem, Gasprom si cateva companii chineze si indiene care importa si prelucreaza titeiul necesar acestor tari imense. Aceste companii cumpara titeiul la 100 de dollari pe baril, il prelucreaza si dupa acea il vand celor care au nevoie la un pret in care sunt incluse costurile si un anumit profit pentru cei care au investit banii in aceste companii, adica actionarii. Pretul la care vand prodesele petroliere se stabileste prin lupta de concurenta dintre ele, fiindca exista legi foarte stricte ca nu au voie saq se inteleafa intre ele asupra preturilor fiindca daca fac asa ceva sund duse la faliment prin amenzile punitive impuse de guvernele care le-au prins. Si guvernele astea nu se joaca cand dau de asa ceva. Sa va dau un exemplu. Eu am lucrat la o mare companie americana care face memorii care se gasesc si in telefonul dumneavoastra mobil si in calculatorul dumneavoastra si in multe alte produse. La acel moment productia de memorii depasea cu mult cererea si companiile de memorii de pe Mapamond care erau patru mari si late (Micron-americana, Samsun si Hynix-coreene, Lpidia-japoneza) pierdeau bani din greu, asa ca ce s-au gandit trei din ele? i-a sa ne intelegem noi intre noi la preturi ca sa nu mai pierdem bani. Si s-au inteles, numai ca spre ghinionul lor copoii guvernului american a aflat si le-a impus niste amenzi de miliarde ca sa le treaca pohta dea asa ceva. Asa ca pierderile lor au devenit din ce in ce mai mari iar una dintre ele Lpidia a daat faliment ramasitele ei fiind cumparate de Micron mai pe nimic, ca asa se intampla dupa un faliment.
Deci ce voiam eu sa va spun este ca nici o tara din lume indiferent cat este ea de mare nu poate stabili pretul la petrol fiindca de asa ceva se ocupa legea cererii si ofertei care este la fel de valabila si puternica cum este legea gravitatiei. Deci Shell-ul vinde benzina la acelasi pret si in Europa si Ib Africa si America la acelsi pret. Totusi de ce in Merica litrul de benzina costa un dolar si in Europa costa doi dolari? Acest lucru se datoreste faptului ca guvernele tarilor din Piata Comuna au hotarat de comun acord sa impuna o taza de cinzeci la suta pe fiecare litru de benzina care se scurge in fiecare rezervor de masina, pe cand guvernul Statelor Unite nu face asa ceva. De asta nici nu aparut contrabanda cu benzina dintre Statele Unite si Piata Comuna. Ca degeaba cumpar eu un vagon de benzina in Statele Unite la un dolar pe litru. Cum ajung cu el in Europa guvernantii locali imi spu ca nu am dreptul sa-l pun in rezervoarele masinilor pana nu le platesc si lor un dolar pe litru. Guvernu Romanie si el incaseaza acel dolar pe litru. daca Guvernul Romaniei ar renunta la acel dolar pretul benzinei din Romania ar fi acelasi ca in Statele Unite, nu dublu. Dar nici nu ar putea sa faca acest lucru, fiindca daca benzina din Romania ar costa un dolar pe litru iar in restul Europei ar costa doi dolari [pe litru, toata Europa s-ar bulucii sa cumpere benzina din Romania spre folosul ei si detrimentul Guvernului Roman care s-ar vedea lipsit de niste incasari substantiale atat de necesare bugetului. Guvernul Roman insa ar putea face ca benzina si caldura sa-i coste pe romani pe jumatate dandu-le inapoi taxele incasate sub forma unor subsidii pentru incalzire si transport de care sa se bucure numai cetatenii romani. Dar dupaa cate am vazut eu guvernul Romaniei nici nu se gandeste la asa ceva, ba din contra mareste preturile la combustibili chiar si cand producatorii nu maresc preturile, dand insa vina tot pe producatori. De fapt ce fac ei este sa mai creasca nitelusi tavele pe litru de benzina sau gigacalorie fiindca au nevoie de bani. Fiindca in America cand scade pretul la titei sse vede la statia de benzina unde scade pretul la litrul de benzina, pe cand in Romania nu cred ca se intampla des asa ceva. Deci iata stimata doamna Amelia Cojocaru cum Romanii ar putea sa aiba benzina si caldura la acelasi pret ca in America daca Guvernul Roman ar vrea sau ar putea sa-si permita sa reintoarca taxele percepute pe combustibili celor de la care le-a incasat. Domnul Ilie Serbanescu care se pricepe la economie ca porcul la portocate mentioneaza tot felul de companii de distributie a produselor petroliere care nu au nici in clin nici in maneca cu pretul la care se vand aceste produse, fiindca ele au inchiriat sau si-au construit niste statii de benzina pentru a percepe un sfert de cent pentru fiecare litru de benzina vandut. Sa stiti nu a aparut inca nici un miliardar dintre acesti mari sefi de statii de benzina. Sunt si ei acolo niste mici ciubucari; unii castiga cate ceva, altii mai dau si faliment, cum le este norocul.
Si acum despre Romania ca producatoare de petrol. Cand am plecat eu din Romania, ea ajunsese sa importe zece milioane de tone de petrol pentru a-si tine in functiune o industrie petrochimica pierzatoare de bani si supusa fluctuatiilor pretului petrolului. M-ar bucura daca mi-ati spune ca Romania este astazi iarasi o tara exportatoare de petrol fiindca petrolul se vinde asa cum v-am mai spus la o suta de dolari pe baril. Deci foarte bine. Da dar acest petrol este exportat de companii straine care au concesionat terenurile petroliere din Romania. Ele iau toate castigurile. Lucru care ar fi neadevarat fiindca companiile petroliere trebuie sa olateasca impozite pe castiguri statului care le-a dat concesiunile. Alte impozite sunt percepute de Statul Roman de la salariatii romani angajati de aceste companii ca sa extraga petrolul, fiindca eu nu-l vad pe seful de la Shell sa puna singur osul ca sa extraga petrolul mioritic. Aceste companii de extractie a petrolului ar trebuii sa fie proprietatea statului Roman imi veti spuneti dumneavoastra. Companiile de extractie care sunt ale statului pierd de obicei bani, nu numai in Romania ci peste tot. In Mexi exista o singura companie de extractie a petrolului de o suta de ani de cand aceasta tara a nationalizat industria petrolului. In momentul de fata guvernul mexican a hotarat ca a venit timpul sa vanda compania respectiva la cei de la care a confiscat-o acum o suta de ani fiindca pierde prea multi bani. Si Mexicul este una dintre tarile care produc mult petrol. Si Poporului Mexican, un popor foarte mandru, nu ii place acest lucru, dar Guvernul Mexican spune ca tot o va vinde fiindca altfel sigur va da faliment. Dar sa stiti ca daca Victor Ponta care este nu numai un geniu politic dar si economic vrea sa nationalizeze industria petroliera din Romania pentru ca Poporul Roman sa o duca mai bine eu nu am absolut nimic impotriva.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2014-01-23 22:29:06
         
 
  @Amelia Cojocaru: pana acum am primit trei premii pentru promovarea Romaniei si a romanilor in lume.

De ce crezi ca le-am primit? Hai, baga un raspuns sa radem cu totii...

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 21:55:05
         
 
  Se vede ca nu ati iesit niciodata din sat.
Multi unguri din Ungaria si de peste tot isi vorbesc de rau tara si conducerea.

Si da, nu poti sa ii compari pe unguri cu romanii. Sunt cu mult inaintea noastra. E suficient sa iesi din tara pe la Nadlac si ai sa vezi asta incepand cu drumurile.

PS: Ce rost ar avea sa fac pe ipocritul si sa spun ca nu e asa?
Si pentru ca nu stiu sa mint, uite aici inca niste adevaruri:

- Nu avem cea mai frumoasa tara din lume. Sunt altele si mai frumoase.
- Nu avem cel mai ospitalier popor din lume. Sunt alte popoare mai ospitaliere.
- Nu avem cele mai frumoase femei din lume. Sunt altele mai frumoase.
- Nu avem cei mai frumosi si impunatori munti din lume. Sunt altii si mai si.
- Nu avem cele mai cristaline rausi si lacuri. Sunt altele si mai si.
- Nu suntem cel mai destept si mai muncitor popor din lume. Sunt alte popoare mai destepte si mai muncitoare.

- Nu avem cea mai corupta conducere din lume. Sunt altele si mai corupte.

Mai vrei?

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 21:53:23
         
 
  "Ungaria a fost si este respectata pentru ca nu poti sa ii compari pe unguri cu romanii."

Aici trebuie să vă dau dreptate. NICIODATĂ un ungur, aflat în Ungaria, în România sau în USA, nu ar vorbi despre propriul popor așa cum faceți dv.

Iar dacă ar face-o, ceilalți l-ar exclude din rândul lor. Fără comentarii.

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2014-01-23 21:39:19
         
 
  Si apropo de Ilie Serbanescu: asta e bun numai de papagal. Cat timp a fost ministru n-a facut nimic.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 21:02:47
         
 
  PS: Eu reprezint interesele Romaniei. Pentru ca America e prea mare si prea tara sa nu se descurce singura.
Numai ca sunt prea direct. Spun adevarul in fata si asta doare. Mi-am atras foarte multi dusmani pentru ca nu imi place sa mint si sa lingusesc.
 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 21:01:44
         
 
  Ungaria a fost si este respectata pentru ca nu poti sa ii compari pe unguri cu romanii.
Nici Elvetia nu are soldati Afganistan si totusi este respectata.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 20:59:06
         
 
  Uite ce e: sunteți cetățean american și reprezentați aici interesele țării de adopție.
Ce să vă conving eu: că în capitalism nu există cuvântul ”gratis”?
Că nu poate exista investiție făcută pentru binele românilor (sau francezilor etc.)?
Astea sunt truisme deja.

Companiile mari pot investi aici din cauza salariilor mici etc. etc.
Dar întotdeauna companiile mari reprezintă politica guvernului care le susține. Prostiile cu piața liberă și, vezi Doamne, fuga după profit fără principii au niște limite clare: interesele țării - mamă.
Asta nu se spune niciodată.

Am adus în atenție această știre pentru aberația ”ajutorului de stat” dat de România către IBM, Microsoft etc.
Știți, pentru un ajutor de stat se notifică la UE. De exemplu, în timp ce toate statele pompau acum 4 ani bani în bănci (tot ajutor de stat), României nu i se permitea un amărât de ajutor de stat pentru CEC sau pentru Oltchim. Dar IBM are nevoie de ”ajutor de stat”.

Este un fel de mită oficială ca să investească aici și nu în altă parte (că și Bulgaria are mână de lucru ieftină, de exemplu).

Nu știu în toată povestea asta ce rost mai are parteneriatul ăla strategic cu SUA.
Nu de altceva, dar în timp ce soldații români mor prin Afganistan, familiile lor își iau și cetățenia maghiară ca să poată merge în SUA fără viză.

Atunci nu-i mai sănătoasă cartea aleasă de Viktor Orban? Ungaria nu are nici un parteneriat strategic dar este respectată.

Sincer, ar fi mult mai multe de spus.
Dar chiar nu are rost. Kosta știe de ce.





 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2014-01-23 20:42:31
         
 
  Deci ei vin cu $93,5 milioane de euro, noi cu $67.
Cum spuneam, ca UE-isti ne plac doar avantajele nu si obligatiile.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 20:01:34
         
 
  IBM, Endava, DB Global Technology (Deutsche Bank), Dell, SCC Services, Telecom Global Services Center si Microsoft au primit in 2013 acorduri de finantare in baza schemei de ajutor de stat in proiecte IT care creeaza minim 200 de locuri de munca, conform datelor Guvernului. Valoarea totala a acestor proiecte de investitii depaseste 160,5 milioane euro, ajutorul de stat pe care il vor primi este de 67 milioane de euro, 3.151 de locuri de munca urmand sa fie create in cel mult 3 ani de la finalizarea investitiilor.

Sursa: Hotnews

Asta e culmea nesimțirii:
Micosoft și IBM primesc ajutoare de la statul român!!!

Ca să creeze 200 de locuri de muncă!!!

Dar la Oltchim nu-i voie de ajutoare de stat ca să păstreze locuri de muncă!



Altă lozincă specifică propagandiștilor:
UE îți dă dar nu-ți bagă în traistă!

Ei, hai, și ce-ți dă UE?

Iarăși poveștile cu fondurile neaccesate în timp ce plătim tributul annual în bani peșin?

Pe lângă exploatarea la sânge în regim neocolonial.

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2014-01-23 19:27:58
         
 
  PS: Apropo de Jos UE!
Fara Uniunea Europeana Romania ar deveni un nou Belarus in maxim un deceniu.
Si zau, mi-ar face placere sa iesim din Uniune. Pentru ca nu meritam sa fim acolo.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 17:54:33
         
 
  Uniunea Europeana iti da, dar nu iti baga in traista.
De cerut, ne cere noua, romanilor, un minim de decenta si de buna purtare, adica sa ne ridicam si noi cat de cat la nivelul de cetateni europeni. Dupa cum se vede, e insa prea mult. Multi romani vor sa traiasca precum vest-europenii, dar sa munceasca si sa se comporte ca in Tara lui Papura Voda.
Parerea mea este ca poporul nostru nu a fost pregatit pentru a adera la Uniunea Europeana. Vor trebui sa mai treaca 4-5 generatii pana sa fim cu adevarat europeni. Din toate punctele de vedere.

 
Postat de catre General Motors la data de 2014-01-23 17:52:04
         
 
  doamna Amelia,
cu tot respectul, dar gestul dvs este unul de-a dreptul sinucigas!
Pai, dumneavoastra postati acest articol pe un site care se cheama "Europeea" si al carui apropitar scrie despre "republica Terra". Cand am sarit in sus si am zis ca facatura Europa Unita (care in prescurtarea sa romaneasca are conotatii scandalos-sexuale) nimeni nu m-a aprobat. Ceea ce ni se impune noua nu este doar participarea la aceasta mantzocareala de proportii continentale ci chiar renuntarea la statutul de nationalitate stapana pe ea si pe bogatiile ei. Ce n-a reusit Hitler cu fortza, reusira barosii si merkalesele cu promisiunile desarte si fara acoperire in realitate. In tineretea mea mult prea indepartata am vazut o caricatura faina de tot: la o cotiga era inhamata o martoaga de magar. Carutasul nu avea bici, ci o undita, la capatul careia legase un morcov, iar bietul magarus tragea in draci carutul, in sperantza stupida ca va trai sa apuce morcovul. Cam asa e cu Europa Unita, UE mai pe intelesul tuturor, adica exact ce ziceam mai sus!
 
Postat de catre sters sters la data de 2014-01-23 11:23:15
         
 
  CORECT, jos UE!  
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2014-01-23 10:58:03
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE