FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Ipocrizii
Text postat de Emanuel Cristescu
A publica pe Europeea înseamnă a accepta, voluntar și neipocrit, că în acest spațiu virtual, nu trebuie să apară cuvinte vulgare. Chiar dacă ele vor fi fiind scrise ori rostite de către mari personalități, chiar dacă vor fi fiind extrase din opere celebre ori chiar din dicționare.

Nu sunt foarte sigur că inteligența ne deosebește de animale însă pudoarea cu siguranță face această diferență.

Este un gest copilăresc imaginarea a tot soiul de contexte ca astfel să poată fi plasat unul sau mai multe cuvinte vulgare. Cei care aveți astfel de porniri, vă puteți exprima nestingherit pe multe alte multe site-uri.

Vă rog amical evitați să mai scrieți cuvinte vulgare aici iar dacă aveți irepresibile porniri în acest sens renunțați la calitatea de user Europeea cel puțin pentru a evita posibila situație de ipocrizie în care vă aflați deoarece când v-ați făcut cont aici ați acceptat regulamentul care nu permite folosirea cuvintelor vulgare în acest spațiu.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ecsintescu,

Nu am negat niciodată niciun fel de artă. Este dreptul suveran al oricui să "guste" ceea ce dorește. Inclusiv scatofilismul, menstrualismul, etc.

Am spus, referitor la cuvintele vulgare: "Chiar dacă ele vor fi fiind scrise ori rostite de către mari personalități, chiar dacă vor fi fiind extrase din opere celebre ori chiar din dicționare." Emil Brumaru este o personalitate. Cânva îl citeam cu plăcere. Acum nu. Însă asta nu justifică existența unor cuvinte vulgare aici.

Textul de mai sus l-am scris, din cauză că, întâmplător am văzut un comentariu cu explicarea termenului "a se defeca" în care dicționarul reține și expresia neaoșă. Ei bine acea expresie nu are ce căuta pe Europeea. Punct.

Mi-ar plăcea să cred că Europeea nu a rămas ultima oază de pudoare în fața valului de promiscuizare a limbajului.

M-am întâlnit cu o prietenă, ajunsă cu "stare", cu "multă stare", și care a participat cu sume importante la premierea unor "opere literare". Când a văzut limbajul licențios s-a simțit extrem de stingheră în acel spațiu, a regretat că s-a dus și și-a propus să nu se mai ducă la astfel de manifestări.

Copilul mic nu are sentimentul pudorii. Cu timpul îi apare. O fi greștă gena care face posibil acest fapt? Puiul de animal nu are sentimentul rușinii. Dar acesta nu-i apare nici mai târziu!

În rest î-aș crede neipocriți pe toți aceia care folosesc limbajul licențios în toate ocaziile, dacă ar înființa toalete publice la vedere, dacă ar face dragoste în piața pblică, dacă ar umbla goi pe stradă, la serviciu, etc. Până atunci trebuie să accepți distinse coleg, cel puțin un dublu standard comportamental.

Pudoarea este un sentiment uman, exclusiv uman, iar a renunța la ea însemnă, în opinia mea a renunța la condiția de OM.

Publicul elevat!!! Prefer să mă consideri înapoiat, troglodit, etc. dar nu doresc să fac parte dintr-o categorie de public pentru care "elevat" înseamnă și licențios.

Cât privește nivelul invocat, ești subiectiv și vindicativ. Ai căzut în plasă, (repet și acum am dezavuat planul cu ajutorul căruia ai fost adus în acea stare), ai încălcat regulamentul GROSOLAN, ai avut tăria să recunoști, am apreciat asta însă preopinentul tău nu cade în capcana ta.

Pe de altă parte el vrea să te elimin de pe site pe tine iar tu pe el. De ce nu aveți bărbăția să nu mă amestecați pe mine în conflictul dintre voi?



 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2008-11-11 15:37:53
         
 
  Editura Trei a publicat recent ultima carte a poetului Emil Brumaru. Limbajul acopera toate cuvintele considerate fruste care exprima mai mult sau mai putin metaforic genitalul in toata nuditatea lui. Volumul a fost dezbatut si analizat in termeni elogiosi de Dan C Mihaiescu si Cristian Tabara la emisunea Parte de carte, unde s-au citit si cateva poeme. Pr-ista si editoarea Editurii Trei a explicat ca publicul elevat doreste astfel de aparitii, aratand ca in sfarsit romanilor nu le mai este frica de cuvinte.
Consider ca in sfarsit cititorul roman nu mai este ipocrit.

In ceea ce priveste vulgaritatea pe Europeea sunt de acord cu dvs. Chiar daca nimeni nu a definit vreodata aici limbajul licentios.

Spre exemplu un user in etate a folosit ieri o serie de expresii extrem de vulgare lipsite de orice forma de incarcatura literara, ba mai mult, ele exprimau o stare aproape patologica. Cu toate acestea are nivel 100. Dar asa o fi cu regulamentele astea.

V-as ruga sa fiti mai explicit, nu de alta dar nu as vrea sa fiu considerat vulgar...

cu deosebit respect Ecsintescu Virtual
 
Postat de catre I BG la data de 2008-11-11 14:54:23
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE