FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Să vezi și să nu crezi...
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
Să vezi și să nu crezi...

Am citit cu stupoare și frică-n mine, un articol din:

INTERMUNDUS MEDIA Nr. 60 / 2008 / ANALIZE SI FAPTE
autor…Adrian Botez

A FI „COOL“, NU A FI CULT – SAU: MEGA-PROSTUL, MASTURBAREA ȘI…„CULTURA“


În seara zilei de vineri, 11 iulie 2008, în cadrul emisiunii radiofonice Chef de vorbe (de pe România Cultural), un oarecare Petre Fluierașu (cică redactor-șef la o revistă Arcada…) s-a străduit, din răsputeri, să fie un mega-prost - și a reușit din plin! Colega lui de revistă, Severina Nu-Știu-Cum, a mai ratat din ocazii…

http://monitor-cultural.com/ adrian-botez

e colegul nostru? Andrei Petre-Fluierașu sau altul ?

spune-mi că nu-i adevărat…
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Tea,
Sună frumos, dar îngrozitor de insuficient!
Singura modalitate de a pune stavilă unor astfel de manifestări aberante este oponența hotărîtă și neechivocă. Război clar, fără menajamente, altfel ne trezim că ne lamentăm condamnabil pe ruinele dejatîrziului!...
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-08-11 23:27:38
         
 
  Nu, domnule K, n-a fost. :) Probabil trebuie sa mai umblu eu la exprimare. Multumesc frumosc si pentru raspuns si pentru ingaduinta. Aveti dreptate.  
Postat de catre . Fiinta la data de 2008-08-11 22:09:31
         
 
  Hi Tavy, "problema" lui PF pare a fi cea care cam clatina lumea acum....nu este numai dezacordul, discrepanta dintre generatii....
ignorant, la varsta lui, nimic nou, isi alcatuieste o lume a lui, bazata pur si simplu pe dorinta de a fi cineva si banii ii par a fi mobilul transferarii dorintei in realitate....

si cum sexul, vulgaritatea, socantul, eschibitionismul etc...duc direct la banka, gata alegerea e facuta....

e in tonul lumii din pacate!

si, pe urma, arta...si scrisul , evident, a luat inca din sec. trecut , ba chiar din al 19-lea, aceasta turnura catre deconspirarea taboorilor n-ar trebui sa ne surbrinda acest "liberalism" agresiv... ce ma deranjaza pe mine este vehicularea ieftina a notiunii de "libertate" ca si cum vulgarul ar fi singura posibilitate a demonstrarii ei!

Mi-ar place ca tinerii, mai ales de ACOLO din lumea aia care n-a avut idee ce este libertatea , sa foloseasca sansa utilizarii ei -a libertatii- in directia indreptarii relelor pe care le-am facut noi in "splendidul " nostru secol XX.

O sa-mi zici ca politizez...probabil pentru ca oricum astazi TOTUL e subordonat politicii... !

prietenia mea o stii, Tavy

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2008-08-09 17:21:53
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Raspuns: pentru ca eu nu iau chiar nimic in serios, nici chiar lucrurile serioase, altfel, pana acum, ar fi trebuit sa ma sinucid de o mie de ori (daca asta n-ar fi un nonsens cat casa!). Eu traiesc dupa principiul ca lumea trebuie contemplata si atat. Mira-te si nu te mira de nimic! Nu cred ca prostul descoperit devine mai putin prost. Nici ca razand de prosti devin eu mai destept. Totul e relativ. Nae al Tzoanii, filosof de ocazie, zicea (citez din memorie): "...lumea e din bucatele! Ale draculi, niciuna nu sa potriveste!". Eu sunt moral intr-o lume imorala, dar cu asta moralitatea mea devine superflua si nu mai foloseste la nimic. Am aflat destul de tarziu ce-i placuse tanarului, dar tot n-am nici o scuza. Adevarul circula pe mijlocul drumului, niciuna din margini nu-i este pe plac. Daca intrebarea dumitale a fost acuzatoare, perfida si insinuanta, poti sa platesti cotizatie clubului, poate devii membra. Stii tu care club! Cu oarecare ingaduinta, K  
Postat de catre sters sters la data de 2008-08-09 16:51:39
         
 
  Cer scuze pt acel "doar numai"- am primit un link catre articolul cu pricina , ceea ce mi-a intrerupt sirul gandurilor.

 
Postat de catre . Fiinta la data de 2008-08-08 16:55:39
         
 
  Domnule Kosta Vianu

Întrebare: De ce ați acceptat publicarea în aceste condiții?

Eu am refuzat publicarea în condiții care implicau mult mai puțin compromis. Nu voi regreta niciodată alegerea făcută.

În acel moment nu ați știut de ce ați fost sponsorizat? Nu vă supărați, vă întreb pentru că eu nu mă pot resemna cu lumea asta care vine și care poate e doar numai în aparență mai imorală decît cea care trece. Încă nu mi-e clar cum stăm.



 
Postat de catre . Fiinta la data de 2008-08-08 16:20:45
         
 
  Vedeți ce ciudățenie! Lumea rămasă în voia intinctului de conservare, care exacerbează egoismul ancestral, fuga hămesită după cîștig, victoria cu orice preț, abandonarea hedonistă în brațele plăcerii necenzurate - toate, consecința luptei pentru supraviețuire; toate, la fel de aberante; toate, conclucrînd pentru a derapa ființa umană în derizoriul materialismului brut, despuiat de orice conținut spiritual, de orice considerente morale. Și totul le pare atît de firesc corifeilor acestui mod de a concepe lumea, încît devine înspăimîntătoare perspectiva.
Într-un fel, în ultimul secol, lumea a experimentat două extreme ale ființării sociale. Și, dovedit, amîndouă exagerate, amîndouă ducînd, inexorabil către fatalitate. Probabil, Gauss avea dreptate, teoretizînd clopotul ăla al lui... clopotul finalității!!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-08-08 16:04:43
         
 
  Realitatea aceasta este. O serie de insi, in majoritatea lor tineri, incearca sa arda etapele drumului catre succes, celebritate si voga eliminand ceea ce ei considera a fi niste obstacole: necesitatea unei educatii, nevoia de morala, de principii, de bun-simt etc. Adepti ai culturii de mahala, prefabricata din resturi si ersatz-uri, bietii de ei considera succesul imediat ca fiind telul suprem. Asta si pentru ca eventualele lor posibile modele sunt niste biete caricaturi schizoide, firi rupte in doua, impartite intre necesitatea imaginii de "oameni de bine" si cultul propriului interes. Ce urmeaza? Mi-e sila de lumea care va veni, bine ca nu mai am prea mult de trait. Personal am facut un experiment riscat: in cartea mea de versuri am inclus cateva asa-zise poeme "pe dos", continand idei voit prezentate ca fiind valoroase, in fapt niste indemnuri la cinism si ascensiune egoista. Una din ele, vizibil indemn pe dos a fost poezia care a castigat din senin un sponsor anonim, un tanar patron de firma care a platit fara comentarii si fara sa-l fi cunoscut vreodata, pretul editarii. El a luat "ad litteram" asa-zisele mele indemnuri: 'traieste tot ce poti trai/nu amana/nu te sfii/fii propriul tau stapan de sclav..." etc.
Asa ca... "po nas, potopa", vorba polonezului acela, Sienkiewitz parca. K
 
Postat de catre sters sters la data de 2008-08-08 13:39:24
         
 
  Chiar mă întrebam ce credeți despre ce se întîmplă în jurul ICR. Mă bucur să cunosc măcar un punct de vedere. (Dacă mă pot exprima așa avînd în vedere gravitatea situației=
 
Postat de catre . Fiinta la data de 2008-08-08 12:50:13
         
 
  Fluerașu Petre nu este decît unul dintre exponenți. Insignifiant, dacă ne referim la impactul ideilor lui. Ce e mai grav e că s-ar putea să cîștige adepți. Să creeze un curent avînd ca motor tocmai disprețul pentru valorile acelor "moși depășiți".

Mai grav mi se pare însă altceva: aceeași gîndire, aplicată însă la altă scară. Ridicată la rang de politică culturală a unor instituții ale statului român. Expoziția de la Centrul cultural din New York mi se pare sugestivă. Una dintre explicațiile oferite a fost aceea că trebuie să putem concura cu zecile de galerii din Soho. Seamănă al naibii de bine cu unul dintre panseurile lui Petre:

-„Lasă dracului principiile morale; când ai de vândut cărți care trebuie să se cumpere, nu trebuie să te împiedici de niște prostii cum sunt principiile morale”.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2008-08-08 12:28:05
         
 
  Eu nu pot spune mai multe, decat sa va aduc aminte citind comentariile mele de la acest subiect...Imi pare rau ca am sters textele mele pe care le scrisesem despre Andrei Fruierasu, pe care il cunosc personal si pe care intuitia mea feminina si mai presus, cea de OM, le are...

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol=24268
 
Postat de catre Vasilica Ilie la data de 2008-08-08 07:34:08
         
 
  Păi, vericule, hai s-o spunem p-a dreaptă: cînd luam atitudine, unii și alții,- mai mult unii - pe aici și aiurea, împotriva aligatorilor mititei, cu buricul netăiat, care scuipă, cu nerușinare, în milenare tradiții culturale, tradiții sănătoase și formative, pe care le ignoră, cu semeție idioată, inșii și pretinșii, - etc etc, căci și p-acilea fu și este, încă, pe după coteț, un exemplar scîrbos, care se slobozește fără rușinare pe tot,... ei bine, cînd am zis, au venit veneticii și au spus că vinovați suntem noi și numai noi, că punem mîna pe bățul corijator. Tăceți, voi, tăceți oameni "cuminți", adică lași, și să vedeți ce ni se urcă ăștia în creșetul capului și ne țin, de-acolo, spiciuri moralizatoare, pe tema: expiraților, lumea-i o cloacă în care noi ne bucurăm că suntem, iar voi trebuie să fiți reformați cu putreda voastră cultură, cu tot.
Ha!
Uite cum își dau în petic, fără să-i doară-n pardon!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-08-08 01:02:36
         
 
  Tavy,

mi-a placut 'provocarea'... am citit si am 'adus' textul cu pricina 'mai jos'.


ideile lui Petre sunt pliate marketingului... 'exagerarile' sunt necesare atunci cand ambitia devine o stare de fapt si 'afirmarea numelui' se doreste un 'ex-libris' - indiferent de circumstante!... ambalajul si reclama sunt factorii manipulati si manipulanti - personal nu cred in cele spuse de Petre... insa cred in tinerete - m-a distrat replica lui Adrian Botez ca raspuns lui Petre :

-„Eu nu vreau decât bani, prin care să capăt puterea în lume!” etc. etc.

(Fluerasu Petre)


-„Puterea…să CE ?!” Căci, dacă pentru tine nu contează decât „să te simți bine” – cea mai potrivită activitate a ta ar fi … masturbația! Și tot ce crezi tu că ar fi cultură godăcească de troacă (pe linia nici măcar a „plaisir-ismului” ci a …”binesimțirismului”) – ar fi, de fapt, tot masturbație și rezultat al masturbării, provocând alte masturbări, în lanț – onanism hazardat, sămânță azvârlită în neant…

(Adrian Botez)


disputele dintre generatii au fost si raman o 'piatra de moara'... ceea ce este neobisnuit si direct pliat 'tinerei generatii' - parere personala - este increderea oarba intr-un 'eu' neexperimentat si convins ca 'valoarea' este direct proportionata cantitatii... in secol XXl fiind, nu ma mir (!!) si nici nu pot 'sa acuz' astfel de manifestari - le citesc cu detasare si curiozitate in acelasi timp... (imi permit sa spun asta!)


p.s teribilismul este si el o forma umana de manifestare : intensa si de scurta durata!


regards,

goia



****

A FI „COOL“, NU A FI CULT – SAU: MEGA-PROSTUL, MASTURBAREA ȘI…„CULTURA“

În seara zilei de vineri, 11 iulie 2008, în cadrul emisiunii radiofonice Chef de vorbe (de pe România Cultural), un oarecare Petre Fluierașu (cică redactor-șef la o revistă Arcada…) s-a străduit, din răsputeri, să fie un mega-prost - și a reușit din plin! Colega lui de revistă, Severina Nu-Știu-Cum, a mai ratat din ocazii…

Tema emisiunii : cultura în general și cultura de divertisment („entertainment”-ul). „Ideile” … fluierașului: o colecție din cele mai tembele și iresponsabile „panseuri” ale gibonilor epocii contemporane (pe post de „lideri de opinii” – de au fost posibile apariția pe piață a Codului lui Da Vinci și a „piesei” Evangheliștii…).

Iată ce „perle” a emis belferașul, un mucos rârâit (el ar fi spus …”graseiat”…) și plin de sine, ca un balon de bâlci:

-„Detergenții și cărțile trebuie să fie tratate la fel pe piață”.

-„Lasă dracului principiile morale; când ai de vândut cărți care trebuie să se cumpere, nu trebuie să te împiedici de niște prostii cum sunt principiile morale”.

-„Eminescu, azi, ar fi un nimeni, care s-ar cocoșa pe computer și Internet. La fel și Hristos”.

-„Hitler și Stalin trebuie luați azi ca model, în ce privește dictatura publicității”.

-„Astăzi, totul se vinde! Și sufletul se vinde”.

-„Ești liber cu cât ești mai dependent și mai manipulat de lucruri/obiecte și de reclamele TV!”.

-„Dacă vrei să ai succes pe România Cultural, lasă-l dracului pe Verdi și pune maneaua!” (…îi dădea indicații „fluierașul” realizatoarei emisiunii, o doamnă excesiv de reținută în exprimare…).

-„Viața e frumoasă.pentru că nimic nu contează!”

-„Dacă aș scrie o carte și editorul mi-ar zice că nu se vinde, și ar spune să schimb ceva ca să se vând㠖 eu aș schimba totul! Dă-le dracului de idei, cea mai tare carte e Codul lui Da Vinci, și cărțile lui Sandra Brown sunt tari, și Stăpânul Inelelor – pentru că se vând! Vânzarea e totul, nu mă interesează personalitatea scriitorului !”

-„Totul este să mă simt eu bine! Cultura secolului nostru este senzația!”

-„Eu nu vreau decât bani, prin care să capăt puterea în lume!” etc. etc.

Mega-prostul trebuia întrebat:

-„Puterea…să CE ?!” Căci, dacă pentru tine nu contează decât „să te simți bine” – cea mai potrivită activitate a ta ar fi … masturbația! Și tot ce crezi tu că ar fi cultură godăcească de troacă (pe linia nici măcar a „plaisir-ismului” ci a …”binesimțirismului”) – ar fi, de fapt, tot masturbație și rezultat al masturbării, provocând alte masturbări, în lanț – onanism hazardat, sămânță azvârlită în neant…

Au intervenit, în emisiune, prin telefon, doi oameni mai în vârstă, sugerând că nu trebuie să se coboare autorul în cloacă, ci să încerce autorul, prin opera sa, să ridice, din cloacă, omenirea… - belferașul a pufnit într-un râs disprețuitor (el, probabil, și-l pretindea mefistofelic) :”Vezi? Niște moși , total depășiți!”

Interesant e, totuși, că tovarășa lui de revistă, Severina Nu-Știu-Cum , s-a dovedit, în final, mult mai rezonabilă decât el (încercând să îngâne ceva despre necesitatea unui marketing mai bun pentru cărțile bune…( - dar belferașul a înlăturat-o, suveran, cu cotcodăceli indignate : „Pe mine nu mă interesează decât Dan Brown, Sandra Brown și Coelho! Nu mă interesează să rămân, mă interesează să câștig bani, ACUM! Vor masele să se distreze , fac orice să-i distrez! Așa e peste tot în lume!”

Dacă ASTA e generația ce vine după noi, o generație de mega-proști, total iresponsabili, care vor să fie doar „cool”, „trendy”, pentru a câștiga bani – azvârlind cultura în cloac㠖 atunci evoluția spirituală terestră va suferi o gravă și lungă eclipsă.

Fluierașii aștia, care zic că vor puterea în lume – să CE ? să fie moțul cloacei ? – nu sunt nici măcar animale „plaisir”-iste , ci sunt monștri ai anti-spiritului. Animalul are instinctele sale de origine divin㠖 pe când „fluierașii” sunt plini de porniri distructive, de sorginte satanică. N-au nici un Dumnezeu, afară de Ban și Maț. Ei nu știu ce-i, nu măreția divin㠖 dar nici măcar istoria! – ci sunt niște onaniști ordinari, care nu folosesc sămânța divino-umană, pentru Creația Autentic㠖 ci o amestecă, într-o exaltare dementă, cu glodul-murdărie-spurcăciune!

Cu ei nu se poate discuta nimic despre funcția cathartică a artei/culturii – despre originea cultuală a culturii și despre menirea soteriologică a culturii . Ei ar sta în cap în mijlocul mlaștinii – și-ar înlocui fața cu bucile, numai să atragă și să exploateze „masele”, dezvoltându-le monstruos, acestora, valențele de degenerescență ale epocii noastre (Kali Yuga ).

De unde să știe un mega-prost, un „fluieraș” (de fapt, o flatulație ambulantă…) că există și o cultură de divertisment absolut onorabilă, vie, profund morală, de cea mai înaltă calitate spirituală, cu strălucite valențe evolutiv-spirituale? De unde să știe că la români, spre exemplu, cupletele lui Constantin Tănase și cântecele Mariei Tănase , de la Cărăbuș, au susținut, prin geniul lor fulminant, profund autohton, o generație întreagă, să nu se cufunde în tăcere lașă, în frenezia perdiției?! Teatrul de estradă, cupletele lui Alexandru Maximilian, interpretate, cu vervă, de Stela Popescu și Al. Arșinel sau cele ale lui Nae Lăzărescu/Vasile Murariu – sunt, unele, adevărate bijuterii de Duh și biciuitoare de impostură, de imoralitate, de goliciune de Duh…De unde dicernământ la un mucos vedetist, pentru a înțelege că un Radu Tudoran, cu Toate pânzele sus!, sau un Constantin Chiriță, de care numai sfertodocții își bat joc, azi, când vorbesc despre Trilogia în alb ori Cireșarii – ofereau (și încă oferă!) un divertisment excelent, pentru tinerii neinfectați de manèle, rock și, în genere, de MAHALAUA anti-spirituală?

De unde să afle un monstuos campion al masturbării verbale și al mațului umflat, că Shakespeare nu a fost o prostituată care și-a numărat „6 miliarde de exemplare” în palmă, ci un demiurg terestru, din opera căruia și următoarele secole vor fi, probabil, obligate să rețină măcar câteva versuri memorabile?!

De unde să știe că există divertismentul genial al lui Beaumarchais, care a revoluționat moravuri la marginea secolelor XVIII-XIX – dar și piese de rezistență ale unui Victorien Sardou,”bulevardierul” – piese care stârnesc un râs inteligent și azi? – iar peste Canalul Mânecii, și prozatorul Jerôme K. Jerôme, și prozatorul George Bernard Shaw au creat un soi de „divertisment” de o calitate și rafinament estetic nu doar „rezistente” în istorie – ci cu energii adânc-meditative, „înhămate” la micro-revoluții spirituale?…că, la celălalt capăt al Europei, ruso-sovieticii Evgheni Petrov și Ilia Ilf au creat, pentru nemurire, cele mai scăpărătoare briliante ale divertismentului, cu „bătaie” de duh peste veacuri ?…că anglo-americanul Charlie Chaplin, prin micuțul său vagabond, Don Quijote modern, temerar cavaler în zdrențe, a produs râsul cu lacrimi, divertismentul care îți scormonește sub jiletcă sau sub cămașa-ți zdrențuită, pentru a-ți re-plămădi verticala, spre Ceruri, a sufletului (în plin proces de intoxicație, prin Hollywood-ul industriei banilor, prin imoralitate…)?!

Dar pentru cine vorbesc eu toate astea? Pentru „fluierași”-flatulași-lași?! Nu, ci pentru cei care trebuie să înțeleagă, în ceasul al treisprezecelea, să-i arunce, cu capul în jos, în cloaca plină de propriile excremente, pe monștrii flatulanți/fluierași – și să promoveze, cu osârdie, pricepere și insistență, fie și prin dezgustătoarele mijloace ale „pieței”, marile opere ale artei divine, prin care să deblocheze Kali Yuga…Arta nu e „detergent” decât în sensul sacru-purificator.

Dar problema e alta: vor avea ce promova, acei agenți de marketing, vor avea, ca obiect de „promo”, opere de înaltă spiritualitate (de care tot facem vorbire…) – dacă și autorii se iau dup㠄ideologia”…fluierată?!

Pentru ca să înlocuiești „cool” cu cultura, manelele cu operele lui Verdi, și să nu dai faliment – e nevoie ca întreg edificiul social (românesc și mondial) să se de-manelizeze, de-mahalagizeze – …în loc de Sarkozy, să revină un Charles de Gaulle… în loc de Băsescu, măcar un Cuza sau Carol I, în loc de Tăriceanu, măcar un Ionel Brătianu…

Despre prozele celui mai strălucit romantic spaniol, Gustavo Adolfo Bécquer, se spune c㠔parcă au fost scrise pentru nimeni – și tocmai de aceea au căpătat statut de pagini pentru totdeauna…(…). Iar legendele sale nu se vor stinge niciodat㔠(cf. Arturo Berenguer Carisomo, La prosa de Bécquer, ed. II, Sevilla, 1974) – pentru că misiunea artistului (și, deci, a culturii-cult) este de a pipăi și deschide omenirii căi spre transcendent.

Firește, nici Apocalipsa nu pretinde că se vor mântui toți proștii…Nici vorbă! Cât despre „fluierași”…ce să mai vorbim!


(text semnat de Adrian Botez)

 
Postat de catre nula nada la data de 2008-08-08 00:20:48
         
 
  ... nu tot ce se vinde este neaparat bun (vezi E-urile)...

http://monitor-cultural.com/%e2%96%baadrian-botez/
 
Postat de catre ... carcotash la data de 2008-08-07 23:37:41
         
 
  Tavy,

Da, acesta este Petre Fluerasu, cel care intr-o vreme posta si aici sub numele Andrei Petre. Dar de ce te miri asa? Din ce posta aici se vedea conceptia lui, de ce s-ar sfii s-o faca publica si la radio sau TV, sau peste tot?

Da, el este directorul revistei Arcade, revista de "entertainment", asa se si numeste. Mi-aduc aminte ca atunci cand am vazut titlul l-am intrebat de ce nu floseste un cuvant românesc. Mi-a raspuns, dupa câte mi-aduc aminte, ceva de gen "acuma asta se vinde".

Multumim, Tavy, ca ne-ai facut atenti. Eu sunt de acord cu autorul articolulului si Petre va vedea cu timpul ca toti ceilalti au avut dreptate, nu el! Dar, deocamdata, el incearca. Vom vedea cati bani va realiza!

Deja in Occident tendintza este ca tineretul, chiar incepând cu copiii, sa revina la carti si lecturi, iar in Universitatile din SUA sunt cercuri literare (de studenti) foarte populare.

Noapte buna, Tavy si fii linistit, Petre nu va reusi sa schimbe lumea! Nu chiar complet!!! :)))

VPL.




 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2008-08-07 23:24:57
         
 
  intra cu Mozilla, cu IE nu prea merge  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2008-08-07 23:24:18
         
 
  Eu nu am eușit să citesc.
Poate mă miluiți cu soluția...
Mersi!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-08-07 23:22:53
         
 
  Tavy,

Da, acesta este Petre Fluerasu, cel care intr-o vreme posta si aici sub numele Andrei Petre. Dar de ce te miri asa? Din ce posta aici se vedea conceptia lui, de ce s-ar sfii s-o faca publica si la radio sau TV, sau peste tot?

Da, el este directorul revistei Arcade, revista de "entertainment", asa se si numeste. Mi-aduc aminte ca atunci cand am vazut titlul l-am intrebat de ce nu floseste un cuvant românesc. Mi-a raspuns, dupa câte mi-aduc aminte, ceva de gen "acuma asta se vinde".

Multumim, Tavy, ca ne-ai facut atenti. Eu sunt de acord cu autorul articolulului si Petre va vedea cu timpul ca toti ceilalti au avut dreptate, nu el! Dar, deocamdata, el incearca. Vom vedea cati bani va realiza!

Deja in Occident tendintza este ca tineretul, chiar incepând cu copiii, sa revina la carti si lecturi, iar in Universitatile din SUA sunt cercuri literare (de studenti) foarte populare.

Noapte buna, Tavy si fii linistit, Petre nu va reusi sa schimbe lumea! Nu chiar complet!!! :)))

VPL.




 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2008-08-07 23:22:43
         
 
  în loc de: "spune-ți-mi", spuneți-mi!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2008-08-07 23:22:19
         
 
  Tavy,

Da, acesta este Petre Fluerasu, cel care intr-o vreme posta si aici sub numele Andrei Petre. Dar de ce te miri asa? Din ce posta aici se vedea conceptia lui, de ce s-ar sfii s-o faca publica si la radio sau TV, sau peste tot?

Da, el este directorul revistei Arcade, revista de "entertainment", asa se si numeste. Mi-aduc aminte ca atunci cand am vazut titlul l-am intrebat de ce nu floseste un cuvant românesc. Mi-a raspuns, dupa câte mi-aduc aminte, ceva de gen "acuma asta se vinde".

Multumim, Tavy, ca ne-ai facut atenti. Eu sunt de acord cu autorul articolulului si Petre va vedea cu timpul ca toti ceilalti au avut dreptate, nu el! Dar, deocamdata, el incearca. Vom vedea cati bani va realiza!

Deja in Occident tendintza este ca tineretul, chiar incepând cu copii, sa revina la carti si lecturi, iar in Universitatile din SUA sunt cercuri literare (de studenti) foarte populare.

Noapte buna, Tavy si fii linistit, Petre nu va reusi sa schimbe lumea! Nu chiar complet!!! :)))

VPL.




 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2008-08-07 23:21:41
         
 
  am citit si eu, dar nu m-a bulversat nimic, pentru ca ideile lui Petre s-au mai vanturat pe-aici...

ai corectat typo

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2008-08-07 23:18:44
         
 
  zau ca nu/mi arde, dar tare m/a bulversat citirea...
unde/i tipu? care/l am?
:))
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2008-08-07 23:12:17
         
 
  spune-ți-mi că nu-i adevărat…

(ai un typo, Tavy)

tie de Fluierasu iti arde acum?

:)))
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2008-08-07 22:59:42
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE