FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Mariana, Gina, Silvana va multumesc mult. sfatul vostru pentru mine conteaza . sunt foarte fericit ca ideea a prins si ca logica : maine poate este o noua zi (poate) sa fie adevarata...
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-01-15 01:41:04
         
 
  cand optimismul razbate, catapulta cu aroma de maine...si este vital,

un poem trecut frumos prin azi,


consideratii,


goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-01-14 18:15:59
         
 
  Refacem cununiile, nici o grijă. Tragem după noi cuvintele până când vor mărturisi toate continua ta ardere sub pleoapa luminii și în afară. O poezie frumoasă. Are dreptate Silvana, ar trebui să renunți la un de în versul cu pricina. Votez. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-01-14 17:14:51
         
 
  dacă mâine prin absurd ar trebui să-mi răstălmăcesc visul, aș opta pentru reântoarcerea în "abisul" adolcenței, acolo unde doar amintirile mai sunt prezente și unde timpul peren stagnează prin entitatea nevinovăției...
acel cuvânt cred că este sacru Elenuța, chiar dacă va trebui să-l mai spun vreodată ar suna fals...
;))

mulțumesc dragă Elena, mulțumesc
cu drag tavy

 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-01-14 15:31:16
         
 
  iar buzele tale îmi șoptesc
pentru o eternitate
te iubesc
...............
Tavy, citindu/te...retraiesc anii adolescentei cand buzele cautau soaptele : " te iubesc":)), Doamne, esti plin de candoare, cata primavara alearga prin tine. daca divortezi de ziua de maine, te iau eu:)) hahaha
cu drag
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-01-14 10:43:36
         
 
  cu drag apreciez interventia ta Raluca si-ti multumesc
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-01-14 10:31:43
         
 
  O nuanță melancolică se stecoară în spatele cuvintelor și nu poem sensibil pentru care te felicit.

votez

drag - Ralu
p.s. bine ai revenit!
 
Postat de catre Raluca Oprita la data de 2007-01-14 10:20:26
         
 
  Descrierea unui „azi” care se derulează perpetuu, din zori și până-n noapte; mâine ziua care astăzi se numește „mâine” se va transforma în „azi” și tot așa, mereu... Se simte aici teama c㠄mâine” nu va mai veni, la un moment dat (acel „poate” din penultimul vers aduce umbra incertitudinii în gândul autorului); mi-a plăcut mult expresia „trăgând după mine unele cuvinte” – sugerează tristețe și împovărare determinate de timpul care trece nemilos. Un poem interesant, cu idei reușite, pentru care te felicit. Te sfătuiesc să continui să scrii în vers alb. Stilul acesta te prinde mult mai bine.

Obs.
„trenuri încărcate mai de demult” – te sfătuiesc să renunți la „de”; nu-și are rostul
„pentru că mâine... lovesc cu silabe reci...” – propoziția nu are subiect (poate e o scăpare); dacă te-ai referit la zilele de „mâine”, ceea ce ar fi o imagine interesantă, poți să adaugi „zilele de” înaintea lui „mâine”
În rest e ok.
 
Postat de catre Silvana Iacob la data de 2007-01-14 09:53:16
         
 
  ps
nu aș vrea să divorțez totuși de ziua de mâine...
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-01-14 03:53:02
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23889
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE