FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Propun supa de păstăi ....
Mariana Fulger

o supică de păstăi
fură paste, chiar femei
fură vrejuri, urticare
doruri doar parcurse printre..., ei !

cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-01 22:13:08
         
 
  Propun supa de păstăi și dovlecelul fiert sau nefiert, salată. Din când în când, o friptură în sânge de vită, chiar dacă e de porc. De pasăre, nu. Nici de pește, e prea gras, și cel slab! La desert, germeni de ovăz. Cu asta, sigur amâi execuția. Un text frumos, expresiv - asta e un fel de etichetă; o lipesc pe text când nu știu ce să spun! Mi-a plăcut - asta e pe bune, probabil! O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-10-01 12:23:07
         
 
  si Doamne am scapat de Inchizitie...Galileo Galilei a murit afirmand "pamantul este rotund"...

"viata merge-nainte!"...
 
Postat de catre nula nada la data de 2006-10-01 06:04:55
         
 
  adevaru-i unul singur: " viata merge-nainte!"
cu drag
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-01 03:08:06
         
 
  tavy,

cata dreptate ai, ma crede...de aceea nu detaliez...si daca as spune da, se poate trai ziua de azi cu certitudinea ferma a celei de maine...m-ai crede?...si eu asa traiesc, iar altii, nu!!!

asadar...?

trista, goia
 
Postat de catre nula nada la data de 2006-10-01 02:53:05
         
 
  e simplu sa constati o stare de fapt dar e mai greu de trait alaturi sau chiar cu ea...
RECLAMA-I SUFLETUL COMERTULUI SE SPUNEA..., DAR TRAIM PRIN RECLAMA? NU MAI STIM CU CE SA TRAIM
CU AZOT SAU CU MINCIUNI!
SAU...de ce facem reclama la produsele altora?
agricultura noastra unde-i...
nu ma puteti convinge...

gina apreciez aprecierile tale , dar de acolo altfel se vede lumea...
(jucatorul traieste meciul dar nu-l vede din tribuna:)))
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-01 02:48:12
         
 
  Tavy,

sezon prea stramt intre existenta si realitate...aroganta versificarii de moment, inmugurind in clisee premeditate...vizualul contaminand detaliile ieftine ale trairii...cate alte civilizatii au fost luate de curenti, impotriva adaptarii...nastem astfel sentinta suprema, un fel de nepasare in fata fatalitatii,(?)

aprecieri,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2006-10-01 02:25:25
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23890
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE