FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  o să revin la tine cu drag
permanent, doar pentru..., ceea ce crezi despre mine!
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-01 00:47:18
         
 
  Legat de ultimul tău comentariu... e foarte frumos ceea ce spui. Uneori simt că ești un om prea bun pentru lumea asta...
Simona Dobrescu

esti o dulce Simona, multumesc de trecere și de sinceritatea care degajă commul tău...
nu mai am cuvinte!
cu drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-10-01 00:45:07
         
 
  Așa e, Tavy; va veni și vremea „când planeta-și va cere dreptul la odihnă”. Ne consolăm cu gândul că noi nu vom apuca ziua aia. Îmi place poemul tău și te rog să primești un vot de la unul dintre “nativii vărsatori prigoniți în zodii neprihănite”...

Legat de ultimul tău comentariu... e foarte frumos ceea ce spui. Uneori simt că ești un om prea bun pentru lumea asta...

Cu drag,
Simona
 
Postat de catre Simona Dobrescu la data de 2006-09-30 15:37:40
         
 
  aș igeniza totul,
aș salva lumea de oftică și de brambureală!
aș desfința mâhnirea,
n-aș tolera negativismul!
am umbla numai cu mănuși să nu deranjăm creșterea florilor într-o natură fără foame de nesimțire...

multumesc Mariana, esti o dulceață naturală!
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-29 12:32:33
         
 
  erata
vine o vreme cand si planeta-și va cere dreptul la o clipă...,
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-29 12:24:01
         
 
  vine o vreme cand si planeta-și va cere dreptul de-a o clipă..., de odihnă..., dar ce vom face noi atunci?

multumesc de trecere Elena

cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-29 12:22:15
         
 
  Frumos text. Te rog să faci acordul corect în primul vers. Ai fi un barometru bun, probabil, dar doar ai arăta câtă durere e pe pământ, ce altceva ai putea face? Moartea are rolul ei bine stabilit. Dacă oamenii ar trăi și s-ar înmulți la infinit, sau oricare alte viețuitoare - nici măcar materia nu e eternă în aceeași formă, sau lumina, sau energia, totul se transformă -, s-ar devora pe ei. Planeta n-ar avea nimic de câștigat dacă ai recupera metalul, elementele chimice sunt pretudindeni în natură, iar dacă nu ajung, stelele vor crea altele, pentru asta au fost ele însele create. Materia are, se pare, tendința de a se multiplica, până când, de ce, ce e pe talerul celălalt al balanței, nu știe nimeni... Planeta noastră e o inimă. Am să rejudec acuzația și poate îți dau un vot. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-09-29 12:07:37
         
 
  repausul planetei ...frumos spus, în casa Domnului, toate se petrec după vrerea Lui!
cu drag
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2006-09-29 11:51:38
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23895
Comentarii: 120177
Useri: 1422
 
 
  ADMINISTRARE