FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Dragă Aurel sunt foarte fericit că ai trecut pe la mine și chiar mulțumesc de toate sucestiile și comentariu și de expozeu...
și poate ți-a și plăcut versurile comice ireale dar care așa cum ai spus sunt din realitatea de după ,89 pe care o vedem chiar o trăim cu criza de caracter care bântuie România
spui de rimă, da ai dreptate aproape de patruyeci de an scriu și așa m-am învățat să scriu pentru că așa am cititsau am înghițit poezia care mult mi-a plăcut..,
poate că greșala mea este cănu am citit decît ai noștrii mari poeți care au scris acum 100 de ani
-am incercat și modernă și post modernă și japoneză dar mi-e mai ușor și mai dragă cu rimă...
nu contează dublă, imperecheată, cheală, și versul alb e frumos dar...
trebuie să mă crez sunt mai bătrînel, unele lucruri nu pot să le mai învăt acum...
ex. saritul cu parasuta, scufundari, everest, safari etc...

mulțumesc și apreciez gestul tău...
și eu te citesc dar nu prea las semn că nu am coomuri elaborate sau speciale și mi-e că nu o să convină...
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-06 16:12:42
         
 
  Ai o plăcere impresionantă de a face rimă; însă textul nu poate fi susținut de versuri relativ aleatorii. Multe rime facile, dar și una îndrăzneață: "golgotă/cocotă". Ai totuși versuri notabile: "Am făcut și „școal㔠multă/
Pe la împărați orfani", "Am un crez - format sperjur" sau "Delincvent în codul firii"; și atunci textul tău parcă nu mai joc decât în aparență, ci pare o radiografiere aparent lejeră a realității. Interesant: poezia văzută ca antidotul coșmarurilor.
"Delincvent" este corect, din lat. "delinquens" ( altfel ne dă na-na dom' Pruteanu). Trimiterea la delict este clară, dar trebuie să respectăm norma. Poate că ar fi fost mai adevărat "delictvent".
Colegii mei politehnici de la Iași ( să mă ierte moldovenii!) spuneau în mod curent "bortmașină" în loc de "bormașină", ultimul vine din germană: "bohr" - gaură = "maschine". În moldovenește gaură=bortă, prin urmare "bortmașină" este explicabil. Mie cuvântul îmi place, este sugestiv. Scuze pentru expozeul lingvistic.


 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-09-06 09:03:35
         
 
  Dana nu am remușcăîri când scriu și cred că nici tu...
scri ceea ce simti în acel moment...
nu e istorie e doar prezent

cu drag să mai treci că și eu mai vin cu ce-o să-ți placă...
cred!

tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-05 23:21:50
         
 
  Maria cred ca m/am împiedicat și am cazut pe gura ta să-mi poti reproșa:)) glumesc multam de trecere și î...
o iau de bună să mai treci
nu sunt supărăcios doar neștiutor să nu zic grabit
cu drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-09-05 23:19:42
         
 
  cred că tu ai putea să scrii și epigrame fără să ai remușcări așa ca mine după... :))
Bun text..te votez
 
Postat de catre xx xx la data de 2006-09-05 08:51:00
         
 
  "Delictvent în codul firii"

Știu cum e să tastezi altă literă. Te rog să corectezi delincvent.
Am citit poezia și mi s-a descrețit fruntea.

Cu prietenie, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-09-04 21:27:55
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23887
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE