FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Dana, multumesc pentru observatiile tale... Sunt pertinente si ma vor ajuta mult pe viitor... chiar daca mie nu imi prea place sa modific textele deja scrise (pentru ca am senzatia ca intr-un fel alterez senzatia creatoare initiala), sa stii ca tin cont de toate observatiile pentru textele viitoare...

de aceea, iti multumesc foarte mult!!!

te mai astept...

cu mult drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-30 12:26:22
         
 
  Gata. M-am asezat pe scaunelul 'carcotas'. Glumesc. :)
Voi incepe cu titlul, care, stiu din proprie experienta cata bataie de cap poate sa dea, uneori mai mare decat textul in sine. As modifica ceva aici, 'clepsidre' e un cuvant care, dintr-o prea frecventa utilizare in poezie, a intrat in desuetudine. Saracul,nu e vina lui. :)
De asemenea, in versul 'diamantul nu poate să șlefuiască sufletele de fum' desi frumos sub aspect estetic, vad o nepotrivire de fond intre 'diamant' si 'suflete de fum'.
Iar 'vapori de inimi' e chiar mai deplasat. Ce vreau sa spun cu toate astea e ca figurile de stil, chiar si cand aclama serioase exercitii de imaginatie (cum se intampla in poemul tau), trebuie totusi sa curga firesc, altfel se poate ajunge la un efect contrar, obositor.

Apoi ar mai fi cateva stangacii:
'lacrimile sunt singurele ce pot spăla durerea' - lacrimi, durere, intelegi, si formularea in sine..Cred ca ce vrei sa spui aici poate fi imbracat altfel.
'clepsidra timpului', cacofonia 'urcă cu' din strofa a treia.

Cam astea ar fi la prima recitire. Eu am observat ca pe site comentariile sunt poate mult mai permisive decat trebuie si de multe ori omagiale cand efectiv nu e cazul. Eu incerc sa nu fac asta, chiar daca sunt constienta ca astfel nu-mi voi fructifica relatiile pe aici..consider totusi ca pe un site literar trebuie sa primeze calitatea poeziilor si in subsidiar relatiile sociale dintre membri. Si ca sa nu ma mai intind mult, concluzionez prin aceea ca am vrut sa las si aici un semn 'constructiv', subliniind inca o data ca poezia e una de calitate, altfel n-as fi zabovit atat asupra ei. :)

Cu bine,
peta.

 
Postat de catre l;'l da la data de 2006-08-30 09:00:36
         
 
  Dana, iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri... sa stii ca astept cu nerabdare si informatiile... intotdeauna ramane ceva de invatat pentru viitor...

Eleonora, iti multumesc pentru vizita si pentru perceptia ta inedita asupra poeziei...

va mai astept

cu mult drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-29 23:53:27
         
 
  Cugetările unei clepsidre, care a învățat de la timp, să recunoască. Toate au o deosebită valoare.

Eleos
 
Postat de catre Raluca Oprita la data de 2006-08-29 19:56:59
         
 
  sunt multe imagini aici, parca desprinse din zeci de colturi ale lumii si asamblate toate in acest poem.. un adevarat spectacol..

desi unele alaturari de cuvinte imi par usor fortate (revin cu exemple intr-un alt comentariu) gasesc cu usurinta si alte fragmente care m-au impresionat, si eu nu ma las usor impresionata :). Iata:
'în capul scărilor luna a încremenit într-un strop de apă'
'apa..căutând printre frunzele ude
matca'
'legenda sângelui curge
întotdeauna spre mare'
'zăpada readuce la viață cadavrele prin mângâieri'

mi-a placut, revin cu mici observatii, cum am timp. :)

peta.



 
Postat de catre l;'l da la data de 2006-08-29 18:35:13
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE