FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Lory, Andrei, Maria, Octavian, eu va multumesc pentru ca ati citit si ati simtit acest text... Va mai astept in paginile mele...


cu mult drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-12 22:58:38
         
 
  "Eu nu sunt decât o mică părticică din tot ceea ce s-a întâmplat și urmează să se întâmple la poalele acestui titan.”
Andrei Petre

Citesc cu nesimțire tot ce scrii maestre Petre
Las multe probleme care pot s-astepte
Las ogorul liber chiar de sunt țăran
Eu o părticică, Tu acel Titan
" Mă înclin respectuos și plec..."

Cu mult drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-08-12 20:39:07
         
 
  Intersant modul de a privi și înțelege vulcanul.
Imaginea alăturată sugerează faptul că viața renaște chiar după ce un vulcan, erupând, a distrus ceea ce fusese în jurul lui.


Îmi place haibunul tău. Mă gândeam cum ar fi arătat dacă verbele erau toate puse la prezent. Dar e mai bine așa. (De aceea, am lăsat să treacă un timp până să comentez.)

Voi citi ceea ce scrii, dar voi comenta numai ceea ce e mai aproape de preocupările mele.
Cu drtag, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-08-12 13:54:19
         
 
  "O mare de flăcări se abătea asupra țărmului, prilej de spectacol pentru poate atâția alți creatori de frumos..." o imagine interesantă nu numai în sine, ci și ca mesagistică : dramatismul se metamorfozează în efect, iar acesta nu poate fi decât subiectiv, iar perceperea lui la fel.
Citind, am simțit estetul.
Cu drag,
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-12 12:01:33
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  faina imagine ai atasat
si textul mi-a placut mult, mi-a dat de gandit
,,norii de fum gros
și flăcările roșii -
o nouă viață''... pe ruinele celeilalte?:)
drag - Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-08-12 11:18:05
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE