FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Maestre Ganea, se pare că sancțiunea penală nu mai constituie un motiv de teamă.
Insulta și calomnia tocmai au fost dezincriminate.
O fi bine,...o fi rău...

Mi-am dat și eu cu părerea. Scuze, Corneliu, pentru intruziune.


 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-08-14 14:13:59
         
 
  O.K. Evident, am glumit.
Nu mă deranjează persoana a II-a singular. Dar textul ăsta mi-a dat de gândit. Ce ne facem cu o părere postată pe net care jignește sau aduce prejudicii cuiva? Caz de penal. Există o soluție-semnătura electronică. Legea 455/2001. Fiecare individ poate să aibă un fișier de vreo 1024 de biți, combinație alfa-numerică, imposibil de "spart". Cam asta-i semnătura electronică. Un text semnat astfel are valoare probatorie în instanță. E drept, costă ceva certificatul de semnătură electronică. Pentru mai multe detalii se poate intra pe www.esign.ro
Mulțumesc pentru atenție.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-08-14 13:11:22
         
 
 
Sînt convins că glumești. Invitația mea este la a-ți exprima cu precădere părerile de calitate, mai elaborate (după modelul V. V.), mai aproape de convingerile ferme decît pe cele abia auzite ieri.

Pentru presupunerea ta ar trebui să consultăm un DEX maghiar, vorba ta, poate ei sînt mai generoși și ne întorc politețea.

(nu mă dau în vînt după pluralul politeței, am riscat singularul ca o invitație)

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-08-11 14:43:37
         
 
  "A-ți da cu părerea devine astfel un alt mod de a te afla în treabă." Să fie o invitație de a nu mai comenta pe site? Eu, totuși, risc!
Sunt de acord cu ideile dumneavoastră. Interesantă apropierea gând-goA-ți da cu părerea devine astfel un alt mod de a te afla în treabă. nd. Nu prea sunt de acord cu etimologiile DEX-iste. Dacă ungurii au luat cuvântul de la noi și nu invers? În fine, dacă așa zice DEX-ul!...
Un banc spus de un prieten maghiar: Vin ungurii în Transilvania. Daco-geto-tracii alogeni pun ăn drum o placartă pe care scria: "SPRE BUDAPESTA". Cei care știau să citească au ajuns în Panonia, ceilalți au rămas aici.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-08-11 11:47:38
         
 
 
Andrei, am e o exprimare cu pretenții aforistice prin care, silit de împrejurări diverse, am parafrazat preacunoscuta scuză a aguridei. Iat-o (aproximativ, poate pe unde-o fi e adusă mai bine din condei):

Sînt o vulpe prea bine crescută căreia i s-a acrit de proverbiala fățărnicie a aguridei.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-08-10 08:09:41
         
 
  erată:
a se citi: "printr-un puzzle"
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-10 05:39:54
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Mult adevăr printre rândurile astea. După cum remarcați, consecvența cititului este bilaterală.
Tot încerc să fiu mai rezervat, dar mă obligați să nu.
Ciudat este că cele mai geniale concluzii de-a lungul timpului au fost și cele mai scurte, având de cele mai multe ori și cele mai lungi demonstrații.
În cazul părerilor, scurte mai ales, în opinia mea, demonstrația prin argumentare solidă, bazată, coerență și mai ales susținută de logică este singura cale viabilă spre pertinentă, altfel "clacsonul" este doar al unui motor calat. Transfigurarea unei păreri prin mascarea ininteligibilității unui puzzle de idei figurativ anagramat în pseudomodernism, nu face nimic altceva decât să scoată în evidență carențele emițătorului alături de propriul obstrucționism în fața valorii. În final: "strugurii sunt acri".
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-10 05:32:34
         
 
 
Mariana, atenția ta a fost de oglindă care focalizează. Să fii atentă că uneori textul ia foc. Și nu mai avem pompieri și pentru simplii cititori.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-08-09 19:28:36
         
 
  Am citit cu atenție acest text, din mai multe motive. Dar fie chiar și pentru un singur motiv, merită atenția.
...nălucire, vedenie, iluzie, închipuire...
Dacă fiecare ar ști să se privească în acest text ca într-o oglindă, dacă...
 
Postat de catre Mariana Tanase la data de 2006-08-09 13:37:53
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE