FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Daniela Luca
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Mulțumesc, Petre, pentru cum ai simțit poezia aceasta. Noi suntem nuferii uciși de fiarele din adâncuri ori de pe te miri ce tărâmuri.

Ionuț, faine versuri mi-ai lăsat. :) "Verzișoarele pleoape". Da, am eu ce am cu umbletul acesta, pe oriunde s-ar întâmpla el să fie. Mulțam.

Felix, poate doar căutarea luminii, poate doar ea să îmi fie singura apropiere subțire de Blaga. Fiindcă eu chiar sunt un punctuleț pe lângă acest poet. Mulțumesc mult.
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-27 09:23:58
         
 
  Daniela, versurile tale m-au dus cu gîndul la nimfa lui Blaga. Doar că Pan este înlocuit cu un muritor, cel pe care ni-l dorim alături, să-i ștergem colbul de pe claviculă.  
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-27 06:44:50
         
 
  "... să rămînem în firea lucrurilor", ne îndemni,
a gesturilor simple, făcute în toate timpurile, "pe orice apă", gesturi cu iz de ritual, gesturi decîntec care țin departe "fiara".
 
Postat de catre Felix Ghibu la data de 2006-06-27 06:39:02
         
 
  te ciupesc din stanga din dreapta cu o rază de zâmbet
bucuroasă te întorci pe-o parte pe alta să-ți dezmierd
verzișoarele pleoape
din aproape-n aproape ca focul și apa
pe tălpi pe burice pe pieptul tău umblet

asta pentru ca mi-a sarit in ochi acel umblet, si parca nu ar fi prima oara cand il folosesti destul de frumos
 
Postat de catre retras definitiv la data de 2006-06-26 20:20:20
         
 
  Mi se pare extraordinar versul "plutind cu barca noastra de santal" - imi imaginez o imagine pura, incarcata de sacralitate...


7-4-4-5 - prin impartirea versurilor astfel reusesti sa scoti in evidenta secventele poetice, motivele principale ale poeziei... foarte inspirata impartirea asta...

remarc:


"îmi privești palmele parfumate"
"nu mai stăm cu fața la cer"
"tu îmi aduci cuvinte-ofrandă"
"în adâncuri stă la pândă fiara
ucigând nuferi"

nuferi reusesc intotdeauna sa se ridice... poezia ta este un cantec al nasterii, din apa primordiala a linistii!

evidentiez acest zbor initiatic!!!

felicitari

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-26 19:25:48
         
 
  Ecsi, multumesc pentru cum ai privit aceasta poezie. Sper sa am curajul anul ce vien si de librarii. :)

Dane, corect conf. Dex este: MIAZĂZÍ s.f. Punct cardinal opus nordului; sud; amiază; p. ext. parte a globului pământesc, a unui continent, a unui oraș etc. situată spre acest punct cardinal. ♦ Lumea, popoarele din țările, ținuturile etc. situate în (sau spre) sud. – Lat. mediam diem.

Am scris eu cu cratimă, ce-i drept. Fiindcă am vrut să despar miez de zi. Să evidențiez miezul de zi/noapte, de orice. Dar dacă deranjează vreo privire, șterg cratima. :)

Nu știu dacă doar acele versuri sunt de înstelare fără discuție, iar altele discutabile. Eu oricum văd aici un tot unitar. Fiecare își are propriile percepții. Cu sau fără stele sau/și discuții. :)
 
Postat de catre Daniela Luca la data de 2006-06-26 15:16:22
         
 
  Daca ai fi scris doar atat :"amintindu-mi de apele prin care
dansam cu tălpile goale
ca o dezlegare la umblet"
tot as fi votat,
dar mai e si "tu îmi aduci cuvinte-ofrandă
eu îți șterg clavicula de colbul
altor treceri prin lumi" care este de instelare fara discutie.

cred ca la "miaza-zi" e un typo, stiu ca exista un cuvant arhaic "miaza", dar nu se continua ca si cum ai fi avut asta in vedere.
Poate liniuta aia e in plus sau nu vaz bine de la caldura, astept sa faci cinste cu o bere rece , sau cum scria prin caminele studentesti din Regie- BRRC. :)


 
Postat de catre © Dan Carlea la data de 2006-06-26 15:06:54
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  e uite poezia....
oau
intai si intai nimpheas
apoi

să rămânem în firea lucrurilor
plutind cu barca noastră de santal
pe orice apă
în adâncuri stă la pândă fiara
ucigând nuferi
via
risipești pământul de pe umeri
amintindu-mi de apele prin care
dansam cu tălpile goale
ca o dezlegare la umblet

urasc uneori ca nu ma pricep la poezie as cum as vrea.
Superb si crede-ma urasc orice fel de complezenta.
Te vreau in librarii. Am spus.
la buna vedere...
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-06-26 11:42:18
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE