FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ai dreptate intr-un fel... Eu nu am spus niciodata ca sinuciderea e o solutie buna... eu am spus doar ca este o posibilitate... am vrut sa spun ca nimeni nu te poate obliga atata timp cat tu ai posibilitatea in orice moment sa iti tragi un glonte in cap...

nu cred nici eu ca asta e o solutie buna, dar e totusi o varianta...

multumesc de vizita

cu stima

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-19 00:14:10
         
 
  Eu sunt un om liber? Oamenii din jurul meu sunt?
Atata timp cat trebuie sa muncesc 16-18 ore/zi pentru painea de maine si ceva intr-o farfurie, nu ma pot bucura de libertate. Pot sa privesc cerul, daca a privi cerul se numeste libertate, dar,daca-l privesc printr-o patratica 7/6 cm, este ochiul unei zabrele din puscarie.
Daca nu exista si bucuria libertatii, este o utopie.
Se spunea la tv.: “Nu-ti place un ziar, o televiziune? Fa tu altfel, cum iti place tie”. Dar poti? Le poti face pe toate, cand strambe ti se par, cand timpul fiecaruia este limitat: o viata, o duminica, o ora de iubire, cateva secunde sub apa, etc.?
Vezi un om ca striga dupa ajutor. Daca –i deschizi usa, daca dai o fuga sa-l ajuti, daca-i daruiesti ceva, libertatea a construit ceva. Pot spune “nu”, dar daca nu schimb ceva cu acest cuvant, libertatea de a spune “nu” mi-aduce suferinta.
Libertatea mea devine importanta cand se-ntalneste cu a celorlalti si sunt fericite impreuna, ca-ntr-o iubire. Iar moartea n-are ce cauta pe timpul vietii pentru a face ordine. S-a demonstrat inca pe timpul lui Dostoievski: cel care se sinucide nu este un erou.

Mi-ar placea sa mai vorbesc despre libertate, acum gandindu-ma la ea, dar este tarziu sunt extrem de oboist.
Cu drag,
N.
 
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-06-19 00:11:10
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  eu sper inca sa o gasesc... si sper sa fac asta inainte sa mor... e... sunt visator probabil ca de obicei...

multumesc de vizita

cu prietenie

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-06-19 00:05:51
         
 
  erata
cocepem=concepem
 
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-06-18 23:57:03
         
 
  Trebuia sa-ti raspund ferm...LIBERTATEA NU EXISTA...urmeaza ca fiecare s-o cocepem si sa credem ca o traim...Atila  
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-06-18 23:53:17
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE