FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Luchi Tenenhaus
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  :)), va multumesc! stiti ca va iubesc pe toti, de la primul pana la ultimul, nu sunt suparata pe nimeni:) nu-mi place sa mi se spuna Loredana, nu-mi zice nimeni asa, doar mama, cand ma striga: Loredana!... stiu ca e bai mare:)))
in rest...doar Lory, un autor marunt de texte, cand mai bune cand mai rele... dar de care sunt legata sufleteste de ani de zile
cu drag - Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-06-05 16:34:02
         
 
  asa e, am probleme cu gramatica (inca) fiindca n-am avut profesori bini la timpul potrivit, iar acum sunt prea batran. Oricum obsevatia era buna. Cred ca se mai putea si "poetei, scriitoarei, domnisoarei, etc. L.C)
toata stima,
n
 
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-06-05 15:05:58
         
 
  Ai voie să treci doar peste,
N-o poți coborî, de fel!
Luchi Tenenhaus

Inventivitate

E greu, a constatat,
Să te menții constantă,
Și-atunci a inventat
Ștacheta fluctuantă!

:)
 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2006-06-05 08:28:27
         
 
  Luchi draga, mi-ai dat doua linkuri si nu le gasesc in nici un fel. Am fost plecat...in tara, adica acasa, vreo doua saptamani si nu stiu ce s-a mai intamplat pe sit.
Cu bine, Valeriu
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2006-06-04 23:33:59
         
 
  Gata Nicule, ți-am făcut pe placul televizorului! Am modificat titlul! Sper că ești mulțumit!!!  
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2006-06-04 23:22:20
         
 
  Schimbă televizorul Nicule, aruncă-l și pune mâna pe cartea de gramatică!

 
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2006-06-04 23:13:42
         
 
  Atunci trebuie evitata formularea, fiindca "lui" este de genul masculin. la televizor a fost scandal pe tema asta.  
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-06-04 23:06:19
         
 
  Nicolae Tudor
Tu știi ceva, dar superficial. Se declină numai numele feminine terminate cu "a". Irinei, Anei, Loredanei, etc. Niciodata nu se va scrie Gabiei, Floryei, etc. Uite că ai mai învățat ceva, poate că n-o să-ți strice!

 
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2006-06-04 22:33:15
         
 
  corect: Loryei Cristea  
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-06-04 22:26:55
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
 
Trebuia și-un titlu:

Eu pe el l-aș întreba

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-04 17:33:01
         
 
 
Nu-i prea sus ștacheta ta?
Fără voie de la Luchi,
Cei mai mulți trec pe sub ea
Ușurel precum... păduchii.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-06-04 17:31:47
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE