FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
„Ne sfîșie pe amîndoi un zumzet lung în aer falnic,
ne doare-albastrul. La noapte-i ceasul hotărît
coroanele să cadă, surd și dintr-o dată,
din copaci, cutremurînd meridianele c-un jalnic
mulcom foșnet.”

E un bun exemplu de felul în care o rimă nu e gratuită. Deși nu se ambiționează să fie o performanță formală, rimînd doar adjectiv cu adjectiv, este una memorabilă, una care crează o legătură nouă și indestructibilă în sufletul nostru între două cuvinte cu sens opus, împăcîndu-le parcă într-o coincidentia oppositorum. Jalea noastră nu mai este gratuită, își cucerește fala meritată.

În timp ce demersul tău miștocăresc, ecsi, coboară mult intenția rimei maestrului. El vroia să facă o opoziție între veninul lor mîrșav și coama sa leonină fluturată cu semeție. Răcnetul lui de leu în cușcă simțea cu siguranța o altă etimologie (realmente prestigioasă) – cea slavon㠖 presimțind vag că levantin ar veni de la LEV. Chestia e că cine se joacă doar cu rimele calcă-n strachina cu sensuri. Stă prost cu struna semantică.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-05-14 09:04:02
         
 
 
Luchi, negreștit, voi încerca. E o sugestie minunată.

Ecsintescule, mii de mulțumiri, așteptam această deconspirare. Doar o spusese și Ioana, miștocăreală deci. Știam eu că subspecia în care se încadrează este sonetul maidanez. Sigur, un poet poate face tot felul de apropieri de sensuri și în originalitatea lui merge pe linii nebănuite. Cred că v-ați chinuit mult (toată noaptea, vreau să zic) să dați de găselnița asta.

Din păcate, Luchi, vede mai limpede despre ce e vorba și sper că nu va fi singurul. Îi acord și eu acestui poet rudi-mentar o licență. Bănuiesc că în subteranele inconștientului, resimțind etimologia latină, a asimilat pe levantin - de la a se ridica - cu erectil. Și cum dînsul are constante erecții lirice a ținut să ne atragă atenția că este vorba de un instinct nedezmințit. Că se ține țeapăn, mereu răs-sculat în văzul lumii, exhibiționist de prima mînă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-05-14 07:29:53
         
 
  Domnule Atanasiu,
Levantin=balcanic adica mistocaresc....
ce dracu era atat de greu sa-ti dai seama
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2006-05-14 06:32:10
         
 
  Citindu-ți pamfletul, mi-a venit o idee din cuvântul rudimentar: poate incerci intr-o viitoare epigramă sa scoți ceva din jocul de cuvinte rudi-menta! Eu n-am răbdare și nici nu vreau să mă implic! Baftă!  
Postat de catre Luchi Tenenhaus la data de 2006-05-14 00:07:03
         
 
 
Da, Corneliu, strofa este așa cum ai spus. Autorul este un autentic "levantin".

 
Postat de catre Lia Tudoran la data de 2006-05-13 20:57:06
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE