FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  nina ( sa ma ierte autorul textului, redactia), am gresit iarasi, am intrat peste "logo-ul" amicului meu de P.C...ptiu, drace, cum obisnuieste Dan Norea sa spuna...iertaaare! goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-05-12 02:07:57
         
 
  nina, esti o.k...prin comentariul tau tu ai intregit contextul.../cu cat ai mai multe de dat, cu atat mai fericita-i toata lumea/...asadar acel sentiment al culpabilitatii, mentionat, se reduce prin chiar vectorul liberator al frazei...insa nu pot sa nu pun un semn de intrebare (?)...goia  
Postat de catre Atila Racz la data de 2006-05-12 01:55:13
         
 
 
Gina, culpabilitatea n-o priveam prin nici o prisma filo...sofisticată, ci pur și simplu ca pe o simțire. Speram să nu fiu culpabilizată că m-am pomenit scriind în alt (con)text. Mai încolo, nu sunt sigură dacă mi te adresezi tot mie, așa că stau cuminte - recunosc, sunt un pic rătăcită prin fraza cu pricina, în care totuși am identificat un citat și alte foarte ghilimele, alături de un/alt nume - Goia, care mă exclude (iar!) din context...:D

Următorul fragment de comentariu (la comentariu) se adresează autorului...textului: dacă e vorba de risc și curaj, eu precis nu mă încadrez în ținta acestei periculoase fericiri (ceea ce vine în sprijinul remarcii Ginei că am greșit contextul...:)
În cazul meu, nici bruscă și nici miraculoasă nu i-a fost "lovitura", chiar pot spune că am confundat-o cu umilul cerșetor ce-ți amintește că, cu cât ai mai multe de dat, cu atât mai fericită-i toată lumea!

 
Postat de catre Sha Mana la data de 2006-05-11 20:21:07
         
 
 
Nu cred că există secrete sau rețete ale fericirii. Ceea ce sugerează textul de față este faptul că ea cere un anume curaj și risc existențial și anume acela de miza în acel moment pe ea, în uitarea tuturor mizeriilor și falselor gloriole ale lumii. Fără să-ți pese prea mult că fericirea este, atunci cînd o trăiești, o bruscă și miraculoasă desolidarizare de toată infamia lumii.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-05-11 08:53:17
         
 
  Nina, nu scoate cuvantul din contextul lui...priveste culpabilitatea prin prisma "filocaliei".../caci daca toti ne-am complace intr-o universala deprimare, s-ar produce doar o paguboasa inflatie-deznadejdea s-ar deprecia"...este exact ceea ce ai afirmat tu, insa te rog, spune-ne secretul fericirii!! please!...goia, "foarte" considerand cele scrise in aceste comentarii  
Postat de catre nula nada la data de 2006-05-10 21:30:45
         
 
 
Gina, ceea ce cred eu că se maturizează în om este atitudinea față de fericire. Faptul că nu o refuză din pretenții absurde sau din cine știe ce rușine sau vinovăție închipuită. Te mai aștept.

Nina, fericiți cei ce știu că fericirea nu le aduce nimic altceva decît împlinirea de atunci și poate mai multă împăcare cu viața ce va veni aș cum va veni. Ar trebuie să avem și încredere în faptul că, într-un fel, fericirea iradiză și asupra celor din preajmă. Cum bine spui, dă pe dinafară.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-05-10 18:59:11
         
 
 
Să depun și eu mărturie în favoarea fericirii, dacă tot mă consider o persoană fericită (nu mărturisesc secretul fericirii, pentru că nu-i nici un secret, toată lumea fericită o știe...:). Fericită, nu pentru că aș fi lipsită de griji sau nevoi, nici pentru că aș fi câștigat mai multe decât alții în viață (acestea cred că țin de noroc și muncă). Ci pentru că, într-adevăr, fericirea nu este ceva ce aștepți să vină la tine - nici dacă stai în cap sau faci pe martirul nu vine. Dimpotrivă, fericirea iese din tine, dă pe-afară când iubirea din ființa ta o înghesuie, până ajungi să dai cu ea de lumea din jurul tău - goală sau plină, cum o găsești. Deci, la ce bună culpabilitatea, dacă n-ai luat nimic de la alții!

 
Postat de catre Sha Mana la data de 2006-05-10 16:41:23
         
 
  corneliu, conceptul de fericire se maturizeaza sau se atinge individual...Andrei Gide, a abordat fericirea dintr-un interes pentru umanitate, insa filtrata subiectiv...invingator a putut fi, atunci cand (sa nu uitam de marea lui iubire pentru/ si casatoria cu verisoara lui Madeleine- pusa intr-un context social sau moral destul de condamnata, moartea fiicei lui...) a sustinut existenta fericirii...trairile lui, plecarile lui,pamantul nou al Africii, cultura si traditia celor de acolo, simpatizarea cu partidul comunist sovietic, experientele personale printre marii scriitori ai timpului...insa ciudat pare afirmatia lui "urasc familiile, conventionalismul si izolarea in spatele usilor inchise, posesiunea fericirii prin "imboldul" geloziilor"...ceva in genul acesta...spun ciudat, deoarece vitregit de aceste "standarde" ale societatii, totusi a considerat fericirea ca si element existent, intr-adevar "la indemana" oamenirii...ma bucur cand gasesc un text, care ne trimite sa cautam o carte buna, care ne implica pozitiv in existenta si partile ei conflictuale...apreciez textul tau...goia  
Postat de catre nula nada la data de 2006-05-10 16:29:39
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE