FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
22 noiembrie 1963 – 22 noiembrie 2016
Text postat de Emanuel Cristescu
22 noiembrie 1963 – 22 noiembrie 2016

După un ciclu de cca 50 de ani de atunci, contextul și noul ales, Trump, se înscriu într-o posibilă paradigmă similară.

Dacă vor fi trădători în rândurile celor însărcinați cu protecția lui Trump situația din 63 s-ar putea repeta. Mai ales că tehnologiile actuale de eliminare a cuiva sunt mult mai rafinate, sofisticate și precise.

Am mers de la început pe Trump. Nu că ar fi un candidat ideal, nici vorbă de așa ceva! ci pentru că mă gândeam eu, ar fi ceva șanse să spargă imensul buboi planetar denumit Globalizare (sălbatică spun eu). În loc de Cooperare globalizată ni se servea Globalizare sălbatică, în fapt, înrobirea națiunilor mici. Sau mai mici. Un fel de ștergere a lor din istorie.

Oricum nu mă așteptam ca în timpul vieții mele să apuc acest moment de, sper eu, inflexiune.

Problema care se pune este ca nu cumva, după ce va lua cunoștință de teribilele secrete ale puterii (bănuiesc, foarte multe odioase) să nu se schimbe Trump. Și programul său să nu rămână doar o amintire.

De asemenea, mă tem că, dacă va rămâne consecvent, după modelul JFK, să nu fie eliminat. În beneficiul Mafiei expansioniste, al Globalizării, politically correctness și open society. Forme moderne, insidioase, subtile, manipulatorii de cucerire și subjugare a națiunilor. Subtile dar mult mai puternice și eficiente decât cea mai puternică armată.

Sper totuși într-o resetare pozitivă a lumii. Dătător de speranță este și virajul mass mediei românești și repoziționarea politicienilor față de realitatea de după 8 noiembrie 2016.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  p.s. tot din presa ultimelor zile aflăm că susținătorii fervenți ai lui Trump au salutat colosala victorie trumpească cu „sieg heil” și „ heil trump”! Minunat atașament la valorile tradiționale!...da-n fine,poate e mai bine că o fac pe față!
Acum, să nu-mi argumentați că JFK avea legături absconse cu Cosa Nostra că nu vă crede nici mitică cioacă, trollul de serviciu al europeei!
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-23 20:37:39
         
 
  preferam să vă spuneți opinia obiectivă, de specialist, nu să-mi dați un link (cam obscur zic eu în comparație cu scurta analiză a celor de la Gîndul, care o nimeresc cu „predicțiile”)și o concluzie de, mă scuzați, ca să fiu în ton cu subiectul trumpitei dvoastr㠄 de bulshit”:
Concluzie
... Cercetarea în domeniul științelor sociale nu are vocația de a produce certitudini matematice și de a se substitui dezbaterii publice, democratice și în contradictoriu.”([8], pag. 981)

p.s. Totuși în tot ce făcea, JFK avea șarm și stil, nu era un grobian incult și avid de parale.
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-23 17:21:17
         
 
  preferam să vă spuneți opinia obiectivă, de specialist, nu să-mi dați un link (cam obscur zic eu în comparație cu scurta analiză a celor de la Gîndul, care o nimeresc cu „predicțiile”)și o concluzie de, mă scuzați, ca să fiu în ton cu subiectul trumpitei dvoastr㠄 de bulshit”:
Concluzie
... Cercetarea în domeniul științelor sociale nu are vocația de a produce certitudini matematice și de a se substitui dezbaterii publice, democratice și în contradictoriu.”([8], pag. 981)

p.s. Totuși în tot ce făcea, JFK avea șarm și stil, nu era un grobian incult și avid de parale.
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-23 17:21:17
         
 
  De ce ar fi, în opinia dumneavoastră, o impietate abordarea mea? Simplificând, și pentru unul și pentru celălat, starea financiară nu punea probleme, ambii au pus problema unei lupte cu sistemul ocult (există o luare de poziție celebră cu privire la adevăr și transparență, respectiv limitele secretizării la JFK; Și DT se ridică împotriva sistemului ocult, globalizant și înrobitor. Deși era căsătorit, există supoziția potrivit căreia Marlen Monroe nu ar fi reprezentat pentru JFK numai o mare artistă; Trump, la fel, nu pare a fi ușă de biserică în acest domeniu. etc.) Prin urmare, în ce ar consta impietatea?

Domnule Petrescu, aproape postulez: cei care ajung în asemenea funcții sunt la ani lumină de postura de înger! Din punctul de vedere al unei națiuni, problema care ar trebui pusă este următoarea: ce face, la modul concret, un asemenea neînger pentru națiunea sa. Și care este influența acestor fapte asupra celorlalte națiuni ale lumii. De aceea, dacă soldul dintre binele și răul social este pozitiv, personajul ar trebui votat și acceptat ca atare.

Cu privire la TTIP.

Spuneți, domnule Petrescu, "TTIP a reprezentat unul dintre punctele centrale ale administrației Barack Obama, dar pe care Trump l-a catalogat drept ”oribil”,"

Concluzia unei serioase analize cu privire la TTIP, și din punctul de vedere al țării noastre, tot către "oribil" ar putea merge. "În concluzie, nu ni se pare precaut să fim de acord, măcar și de principiu, cu TTIP." Vedeți la link:

O analiză geo-politico-economică a proiectatului acord de Parteneriat Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) între UE și SUA
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-23 06:37:42
         
 
  er. sa lasam scenarita
 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-22 17:13:27
         
 
  Gestul de a-l compara pe hodoronc-trump cu JFK mi se pare o impietate, ori, cel putin o poleial[ fantasmagorica. dar, s[ lsam scbarita dle profesor, sunteti economist, ce parere aveti de ce zice ziarul Gandul>
``Donald Trump, președintele ales al SUA, a declarat că în prima zi a punerii sale în funcție va începe procesul de retragere din Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP), informează presa internațională.

TTIP a reprezentat unul dintre punctele centrale ale administrației Barack Obama, dar pe care Trump l-a catalogat drept ”oribil”, în cadrul campaniei sale.

Trump a afirmat într-o înregistrare postată online că una dintre prioritățile sale în primele 100 de zile de la investirea sa în funcție va fi ca echipa sa de tranziție ”să dezvolte o listă de acțiuni executive de care să ne ocupăm încă din prima zi, pentru a restaura politicile noastre și de a ne recupera slujbele”.

“În privința acordului, voi elibera o notificare în privința retragerii din TTIP, un potențial dezatru pentru țara noastră. În schimbul acestuia vom negocia corect, acorduri bilaterale care vor reptoduce joburi și vor duce la redobândirea industriei americane ”, a adăugat acesta.

“Indiferent dacă este vorba de producerea oțelului, mașinilor, tratamentul bolilor, vreau ca următoarea generație de producție și inovație să aibă loc aici (SUA, n. red), pe teritoriul mărețului nostru stat, America”, a spus Trump.``



 
Postat de catre Daniel Petrescu la data de 2016-11-22 17:13:02
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Același lucru se poate spune și despre Trump.  
Postat de catre Marian Tudorel Lazar la data de 2016-11-22 15:07:38
         
 
  Uneori, de multe ori, și popoarele contează. Tot spectacolul bine regizat și în care s-au investit fonduri imense pentru ca preconizatul președinte, Hillary Clinton, să "câștige" en fanfare funcția, a fost dat peste cap de răzvrătiții și nehotărâții americani. Sigur serviciile s-au implicat și garantat au "influențat" (folosesc un eufemism) voturile. Dar n-au putut influența într-atât cât au putut vota revoltații, marea mută.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2016-11-22 11:57:55
         
 
  Cu tot respectul, d-le Cristescu, dar trebuie să fiți naiv să credeți că, în ziua de azi, se decide cine va fi președintele SUA în ziua votării sau pe perioada electorală. Totul este spectacol, spectacol, spectacol...  
Postat de catre Marian Tudorel Lazar la data de 2016-11-22 11:48:43
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE