FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Așteptându-l pe Putin
Text postat de Amelia Cojocaru
Ei bine, iată cum democrația nu e pentru căței. Există subiecte tabu: poponarii, evreii, dalai lama și...Putin. Bunul simț, politica corectă a lumii voastre civilizate, nu ne lasă să spunem adevărul. Pe care îl știm cu toții: că trăim o ocupație odioasă, că ni s-a luat tot, tot...și pământul și sufletele. Pe care au pus pecetea lor luminoasă, internaționalistă și necoruptă. Oricine e împotriva valorilor globaliste, oricine spune că 2+2=4, că poponarii sunt bolnavi, că țara mea e ocupată, că suntem creștini și ei nu sunt, că fuga e lașitate, că obsesia nivelului de trai e doar materialism ordinar, că termenul de prosperitate e de-o mediocritate zdrobitoare, că ura socială promovată cu atâta ardoare azi e o revoluție, că prima revoluție comunistă a avut loc în 1789 iar Franța iacobină a fost primul stat comunist din istorie (religios, social, politic), că Rusia este, la origine, așa cum este și astăzi un stat CREȘTIN în care demonul bolșevic a hăpăit atâția ani, că Uniunea Europeană și Bruxelles-ul sunt internaționaliste, că Imnul Europei este....., oricine o zice este pus la zid și, cum spune o coadă de topor de prin zonă, lapidat. Probabil că era vorba de statul musulman sirian susținut de americani care omoară creștini la normă.

Știți foarte bine că nu sunt singura care îi văd pe ruși ca eliberatori. Sunt pături largi în societatea românească, azi, care îi așteaptă pe ruși așa cum îi așteptau cei din anii 50 pe americani.
Habar nu aveți, spălați zilnic pe creier de mass-media, care este pulsul societății românești. În mentalul colectiv SUA este noua Uniune Sovietică. Uite de aia:

- Susțin globalismul, noul internaționalism sovietic, care urmărește distrugerea statelor naționale, promovează în Europa soluția federalistă, prin TTPI doresc prevalența tribunalelor internaționale în litigiile dintre state și corporații;

- Au baze militare în toată lumea și spionează pe toți;

- Răspândesc neomarxismul axat pe ideologiile de distrugere a familiei, de tipul celor bolșevice și anarhiste de sec.XIX;

- Utilizează concepul de minorități pentru a desființa statele și culturile incomode, tot așa cum altădată Uniunea Sovietică uza de proletari;

- Sunt adversari feroce ai creștinismului. Ex.: sprijină, direct sau prin intremediul statelor arabe aliate 50.000 de teroriști care au curățat Orientul Mijlociu de creștini; în toate rapoartele Departamentului de Stat care privesc România se promovează ASUR și distrugerea identității românești; ambasada americană promovează homosexualitatea în liceele românești – vezi cazul George Coșbuc etc. Actuala politică de eliminare a religiei în școli are în spate presiuni americane – din fericire și-au luat-o rău în bot iar ministerul nu știe acum cum să scoată cămașa, nu se aștepta la aproape 2 milioane de cereri;

- Spoliază printr-un sistem neocolonial stalele ocupate, printre care și România;

- Au orchestrat o lovitură de stat la Kiev și au adus un guvern marionetă pe care acum îl înarmează pentru a ataca Rusia;

În concluzie, aștept armata rusă. De ce?

1. Ar pune capăt mizeriei publice din România;
2. Ar spolia țara fără să ne mai mintă precum ăștia;
3. Cu rușii nu ar mai ține vrăjelile democratice, am știi foarte bine cine suntem, cum stăm și ce s-a întâmplat în trecut; soluții pentru viitor există întotdeauna câtă vreme identifici realitatea;
4. România ar scăpa de pecingina ideologică ce a pătruns în mediul universitar, în armată, presă, servicii, justiție, școală. Fiecare ar conștientiza care sunt compatrioții lui și s-ar gândi la salvarea patriei sale; azi, toți ratații din Buzău au ajuns umaniști universaliști cărora le pute de țara asta;
5. Ruperea contactului cu Occidentul ar conduce la oprirea hemoragiei demografice, generația mea a ajuns să reprezinte în Europa sclavie, spălat de toalete publice și îngrijit de bătrâni; este mai demn să trudești într-un lagăr de deținuți din Siberia decât să fii sluga homosexualilor olandezi;
6. ”Exilații” nivelului de trai, bravii daci cu lacrima pe sărmăluța și nepotul în Minesotta, nu ar mai avea cui să dea prețioasele sfaturi de civilizați și realizați a la Păun Umblatul. Pe care l-ar ține cureaua, ar reveni în România, pentru senzații tari. Altfel, go home și mucles.
7. Limba română nu ar mai fi schilodită zilnic de englezisme. Ne-am întoarce la moda slavismelor. Nimic nou, trăim lângă ei din ceasul nașterii noastre.
8. Biserica Ortodoxă Română nu ar mai fi zilnic supusă oprobiului public de către propaganda occidentală. Noi, românii majoritari din țara asta am fi lăsați în pace, cu credințele noastre și modul nostru de a fi.


Esențialul: rușii nu exportă ideologie. Atmosfera în Rusia de azi este mult mai respirabilă decât în Occident. Statul rus deține controlul asupra resurselor, spre deosebire de minoritatea oligarhilor din corporații care folosește instituțiile SUA ca instrumente pentru a-și promova interesele strict financiare. PIB-ul în Rusia este dublu față de al României, nu îi îndatorează și îi controlează instituțiile financiare. Pierd astăzi enorm fiindcă nu-și pot valorifica principala avuție, resursele energetice, prin manipularea prețului petrolului de către SUA și aliații lor. Dar, să nu uităm, Rusia nu extrage azi profit din exploatarea unei mari părți din lume, așa cum o face SUA., noua Uniune Sovietică.

Starea de azi din România este jalnică. Este printre puținele țări din lume în cădere demografică accentuată, 3 milioane de români sunt la munci de jos peste hotare și sute de mii de copii orfani, mediul privat se restrânge, iar cel de stat este umilit și prost plătit. Niciodată în istorie nu am fost umiliți în halul ăsta, făcuți țigani, repudiați și marginalizați în mass media așa cum își permite ocidentul azi să ne trateze. Ce se poate întâmpla mai rău de atât? De ce ne putem teme? Dacă ocupantul occidental până și pe Dumnezeu vrea să-l scoată din sufletele noastre, ce ne mai rămâne?

Un cântec trist dar plin de speranță:Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Da, Andrei. Desigur ca mai exista (beep) in viata care inca mai sufera ca a picat comunismul si dau vina pentru toate ratarile lor pe capitalism. Sunt cel putin doi doar la acest topic, daca nu o fi chiar una si aceeasi persoana.

 
Postat de catre General Motors la data de 2015-03-08 14:53:20
         
 
  Anvergura? :) Bach? :)
Da, n-am gresit deloc. Aveti umor.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2015-03-08 10:52:54
         
 
  Domnule Florian, cu regret, vă situați pe cea mai bolșevică poziție posibilă.

Nu puteți avea detașarea, și, se pare, anvergura, înțelegerii acestei dezbateri.

Citiți toate comentariile de mai jos și apoi amuzați-vă.

Îmi dați impresia că ați intrat din greșeală la Ateneul Român în timpul unui concert de Bach.

Greșeala de a intra, în principiu, ar putea fi remediată sau parțial iertată. În niciun caz și faptul de a dansa acolo.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-08 10:36:11
         
 
  Informatii venite pe surse arata cat se poate de clar ca presedintele a ingropat flota in terenurile de la Nana :)
Aveti umor, domnule Cristescu, dumneavoastra aveti macar umor. Involuntar, e drept, dar daca de comentariile dumneastra putem sa ne amuzam, articolul sub care comentam este o mizerie.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2015-03-08 10:24:29
         
 
  Eu chiar asta fac, vă flutur un "elefant de argumente" și dumneavostră tot la fixație rămâneți!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-08 10:22:03
         
 
  E clar, doamna putea să fluturi și-un elefant...

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2015-03-08 09:53:32
         
 
  Pentru mine este aproape de neînțeles cum cel mai monstruos reprezentant rezidual al Regimului Criminal Comunist, asumat el însuși, public,-vă amintiți? Ce blestem o fi pe capul poporului român să aleagă dintre doi comuniti?- reprezentant față de care DNA se apropie -camarila este deja la pușcărie sau foarte aproape de ea, pentru unii, este Lacrima Cristi. Unde o fi incongruența logică?

Recunosc, și pe mine m-a păcălit până la sceneta cu ziariștii. Însă, constat, unii au rămas păcăliți pe viață!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-08 09:48:39
         
 
  Poate nu ați remarcat apariția "Regimului Criminal Comunist?" O fi având vreo semnificație această lipsă de remarcare?

Sigur, reacția trebuie condamnată! Cauza? Care batistă?

Cu ilogici tramvaiste și sofisme a la davai zdreanța, poți demonstra și că bâta gândește!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-08 09:42:02
         
 
  Apariția cuvîntului „bășist” seamănă cu bancul cu fluturarea batistei de către doamna profesoară și gîndurile obsesive ale lui Bulă, indiferente la grațioasa fluturare.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2015-03-08 09:17:01
         
 
  mai devreme sau mai târziu, apariția cuvântului "băsescu" sau a derivatelor (băsism, băsist - bășist) în subsolul acestui text, era cumva previzibilă, dar chiar la "DNA", sincer, nu mă așteptam...  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-08 08:11:18
         
 
  Regimului Criminal Comunist? Adcă Băsist? DNA-ul o dovedește din plin. Prin urmare, bănuiesc, specia invocată supraviețuiește.

Dar ați indicat și contextul? Că este o dezbatere liberă? Altfel poate fi doar o simplă manipulare. Pentru universul rectangulian.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-08 05:44:42
         
 
  http://www.ziare.com/stiri/comunism/fotografia-zilei-70-de-ani-de-la-instalarea-terorii-rosii-in-romania-1351561  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2015-03-08 01:26:40
         
 
  Am pus acest link pe FaceBook, pentru popularizarea site-ului.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2015-03-08 00:06:36
         
 
  Este vreunul de aici nostalgic al Regimului Criminal Comunist? Nu cred sa mai existe idioti in viata. Rusia isi ucide liderii opozitiei si va ucide orice fiinta care cugeta altfel decat liderul lor dement.
Va spun sincer, nu as fi crezut voi citi vreodata, pe Europeea, o astfel de mizerie de text propagandistic. Nu mai ramane decat sa strigam, precum minerii, "Moarte intelectualilor!"
Halal!
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2015-03-07 23:48:21
         
 
  Intentionat am scris asa, doamna Amelia, de aceea l-am scris cu majuscule ...  
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2015-03-07 09:36:03
         
 
  Domnule profesor doctor inginer si sef de lucrari, Buricea, simt impulsul de-a va ruga sa corectati forma SCROFULOS in SCRUPULOS pentru ca am inceput sa fiu ingrijorata de posibilitatea pierderii celui mai constiincios editor pe care l-a avut Europeea in ultimul secol.  
Postat de catre Camila Petrescu la data de 2015-03-06 21:40:25
         
 
  Jupp,
Întrebarea ta e legitimă: Oare eu nu oi fi manipulată?

DAR
- sistemul dominant este cel care manipulează, fiindcă deține pârghiile care-i permit controlul social

- realitatea frustă, aia cu 2+2 nu poate înșela. Putem noi să facem nu știu câte sofisticate teorii, conspirații etc., sunt realități ce nu pot fi mascate: cine deține azi în România băncile, rețelele de distribuție, resursele minerale, principalele corporații
Cine deține mass-media, masive proprietăți funciare și forestiere?

Nu statul român, nu oligarhi români, nu Rusia, nu BOR și nu chinezii.

Cine deține pârghiile de mai sus este responsabil de nivelul de viață din România. simplu, fără teorii alambicate. Statul român mai deține 7% din economie.

Asta înseamnă ocupație economică. daca exista o oligarhie locală, e era responsabilă. dar afaceriștii locali aliați cu politicienii au o pondere minoră. clar.

Ocupația politică este la fel de vizibilă, chiar dacă încă sunt naivi care cred că legile (importante) se fac la București. Curtea Constituțională a apărut brusc în scenă atunci când sistemul colonial a fost pus în discuție în 2012.


Cultural și spiritual
Aici este stratul ultim, sufletul nostru. Limba, religia, istoria. citiți pravda de la București și vedeți liniile directoare, nu mai insist.

Copiii cu care mă întâlnesc zilnic sunt supuși aculturației din mediile anglo-saxone.
Sunt, toate, realități indiscutabile.

Cel fel de partener al Occidentului suntem noi când zilnic mediile lor ne distrug imaginea ca popor. Acele medii au și ele finanțatori, au relații cu mediile politice, cu serviciile, nu prea fac nimic de capul lor. Ce fel de parteneri suntem noi când aici nu se construiește o fabrică???

Statutul nostru e clar. Un razboi nu ar fi reușit să distrugă 80% din industrie, să alunge peste 3 milioane de români din țară, să scadă populația cu alte 4 milioane în 25 de ani. Este halucinant.

Sigur, dacă vreți să discutăm dpv național, din considerente mari, cum am fost obișnuită la facultatea de istorie. Din punct de vedere personal, altă poveste.

Despre ocupație militară, sigur că era o figură de stil, cumva, nimeni nu vrea război. Dar este cert că unica soluție pentru supraviețuirea românilor este eliberarea din colonialismul occidental. Chiar indiferent de mijloace.

Rusia nu are forța de a ne colonializa cultural. Nici măcar economic. Dominația din anii 50 a fost oribilă dar consecințele pe termen lung au fost minore economic.

Încă din evul mediu, primejdia venea de la puterea dominantă.

Treaba cu siberia.
Evident că e o diferență colosală între a ți se lua libertatea exterioară și a-ți pierde de bunăvoie libertatea interioară.
Ce fel de popor vor mai fi românii, urmașii femeilor ușoare din Spania, ale bietelor badante din Italia sau ale căpșunarilor?

Nu realizați că am coborât deja în lumea a 3-a, suntem deja Guatemala, Filipine etc?

Nu vă doare că poporul lui Eliade și Coandă nu va mai avea în viitor universități în țară? Da, Comisia ne cere să privatizăm tot învățământul superior. Știți asta, și consecințele: desiințarea universităților.
E doar un aspect.

În ritmul ăsta, dispărem, rămânem o masă, o populație fără identitate, lipsiți de elite. Toți snobii care au ”joburi” pe la corporații occidentale se pretind elite. Jalnic! Păi ei nu dețin proprietăți, își vând tot forța de muncă, sunt proletari, aculturalizați.
Academia Română a dispărut aproape din peisaj, ong-urile finanțate din Occident au acaparat spațiul public și impun agenda ocupantului prin oameni plătiți pentru asta (sorin Ioniță, Mândruță, Tapalagă etc.). Elita românească a fost decapitată iar cei care încearcă ceva sunt sufocați.

Pe fond, mai rău decât suntem azi cred că e imposibil.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-03-06 21:30:22
         
 
  Draga Amelia, ti-am postat mai multe com-uri favorabile celor prezentate aici, dar un editor SCROFULOS mi le-a sters!
Ti-am apreciat cele tratate in acest text!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2015-03-06 21:17:16
         
 
  Doamna Amelia Cojocru'
Acum a sosit momentul sa va dau si o veste proasta: sa stiti ca Putin nu va veni in Romania, indiferent de multimea florilor cu care va fi asteptat. Deoarece domnia sa este obisnuit sa lupte cu mari puteri ca Georgia, Republica Moldova si nu cu un nimic de tara cum este Romania, care, colac peste pupaza, nu numai ca este membru NATO dar mai are si baze americane pe teritoriul ei. Si noi americanii devenim extrem de nervosi cand cineva se apropie de bazele care ne ajuta sa expoliem Poporul Roman.
p.s.
Sa stiti ca nu am exagerat cand am spus ca si mie imi place varul putin din ce in ce mai mult. Pentru ce? Pentru faptul ca areusit sa faca divortul dintre Rusia si Ucraina definitiv. Cand am venit in America, am locuit pentru o perioada de timp cu un polonez, inginer ca si mine, care isi facuse doctoratul la Kiev. Odat l-am intrebat:
nu-i asa ca voi,polonezii, ii urati cei mai tare pe rusi?
-Si noi ii uram pe rusi, dar nu atat de tare cum ii urasc ucrainienii, mi-a raspus el.
In timpul colectivizarii fortate din anii 30 au murit de foame 5 milione de ucrainieni. Practic nu a existat familie de ucrainian care sa nu fi fost afectata de acest cutremurator eveniment.
Si lucruri din astea nu se uita si nu se iarta, mai ales cand un politician de talia lui putin presara din nou sare pe rana.
Nu pot sa neg ca varul Rasputin are si simtul umorului cand spune ca guvernul fascist de la Kiev lupta impotriva unor mineri pasnici din Dombas. Pai sa ne mai miram ca acesti mineri pasnici au fost nevoiti sa-si scoata tancurile cu care exploatau zacamintele de carbuni pentru a se apara de invadatorii ucrainieni?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-03-06 21:10:05
         
 
  Draga Amelia, ti-am postat mai multe com-uri favorabile celor prezentate aici, dar un editor SCROFULOS mi le-a sters!
Ti-am apreciat cele tratate in acest text!
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2015-03-06 21:05:17
         
 
  ați făcut dreptate, ar fi fost PRIMUL MEU TEXT INVALIDAT în cei 8 ani europeici, să vă dea Dumnezeu sănătate, domnule Cristescu! trăiască libertatea.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-06 19:25:50
         
 
  e vorba de primul text de la invalidate, care s-a bucurat, după cum deja v-am spus, de o steluță de la d-na Suzana Deac, o admiratoare de-a mea, steluță care mi-a fost răpită de numitul/a Marian, ca represalii. fiindcă da, e foarte adevărat, am tot scos steluțele acordate de numitul Marian d-nei Lili Trif, fiindcă textul respectiv îmi lezează grav și iremediabil simțul estetic (după cum puteți vedea mai jos, nu numai mie) și recomandarea lui cu steluță este, în opinia mea, un exemplu prost pentru tânăra generație!

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=48897

mă rog, Marian le pune de fiecare dată la loc, lupta e inegală, am cedat.
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-06 19:19:15
         
 
  Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac analiștii de conjunctură e că ei cred că sunt singurii deținători ai adevărului iar toți ceilalți sunt proști și (nici măcar "sau") manipulați.
Amelia, ai înșirat din nou o mulțime de vorbe dovedind că deții informații. So what? (ca să te enervez cu niscai englezisme). Nu este suficient să le deții, trebui să ai și cu ce să le analizezi și să tragi concluzii utile.
Există pe undeva vreun mesaj de-ale mele din care rezultă că n-am habar de încercările de manipulare la care suntem supuși? Există pe undeva vreun mesaj din care să rezulte că nu știu că suntem vasali occidentalilor? Îți spun eu, nu, pentru că nici măcar nu știi ce scriu sau gîndesc, tu însă știi un singur lucru acum: că sunt împotriva ta și daca sunt, atunci sigur trebuie să fiu contaminat, manipulat, mancurtizat (cum îi place unui domn profesor să spună).
Următoarea greșeală a acestor "analiști" este că aplică modelele învățate de la alții doar pe alții, nu se analizează pe sine. Te-ai întrebat vreodată "Oare eu nu oi fi manipulată? " Ai încercat să aplici regulile lui Domenach propriilor tale percepții? Ia să vedem, pe foarte scurt... inamicul unic: SUA; deformare și caricaturizare: marionetele Bush și Obama; orchestrare: toate teoriile conspirației "dezvăluite" de cei care au ochi să vadă iar toți ceilalți sunt orbi; transfer: nu noi suntem corupți și leneși, occidentul ne controlează ca să părem așa; despre contagiune nu mai vorbesc, ai vorbit deja. ATENȚIE! Nu sunt adeptul "teoriei" de mai sus, e doar o schemă cu caracter demonstrativ, ca să îți arăt că se poate și viceversa.
Subiectele pe care le-ai descris le cunosc și eu foarte bine, cu unele dintre ideile tale sunt de acord, altele le consider discutabile, cu altele sunt total îmotrivă, în primul rînd pentru că eu nu sunt bigot, tu ești. Este evident, nu poți nega. Apoi, pentru că eu nu posed ura ta viscerală pentru cei care au plecat la mai bine, pe care iarăși nu o poți nega, ba chiar am senzația că te mîndrești cu ea.
Eu fac o distincție clară între o țară "ocupată", după cum zici tu, prin mutarea centrului de comandă al țării din București la Washington sau aiurea și o țară ocupată prin forța armelor. Și tu faci distincție dar cîntarul ți-e exact pe dos. Ba chiar îmi enumeri vreo 8 puncte pentru care i-ar prinde bine României o astfel de ocupație. Eu doar te întreb "care Românie?". Ar mai exista statul român în cazul unei (sper eu, extrem de ipotetice) invazii rusești?
Ce să mai zic de o frază ca asta? "este mai demn să trudești într-un lagăr de deținuți din Siberia decât să fii sluga homosexualilor olandezi;" doar atît: de toată жена. Rinocerule!

 
Postat de catre disparut de pe net la data de 2015-03-06 19:18:20
         
 
  Nu, nu este un motiv de invalidare. Am vorbit astăzi la telefon cu distinsul editor și chiar i-am spus, expresis verbis, că "Griguță" nu poate fi un motiv de invalidare. Mă așteptam ori să-și motiveze decizia ori să revalideze textul. Mai spuneți-mi o dată titlul să o pot identifica și să o revalidez eu dacă totuși nu o va face.

Însă, din discuție a rezultat că și domnia voastră, fără niciun drept regulamentar, ați fi scos niște stele ale altcuiva pe care nu ați fi avut dreptul să le scoateți. Ce părere aveți de această situație?

Sau aplicați principiul românesc al regulilor: da, trebuie respectate. Imperativ respectate. Ba chiar, obligatoriu respectate. Dar, doar de...alții!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-06 19:05:33
         
 
  Aveți dreptate! Europeea este un sait liber, în care libertatea de exprimare e maximă, un spațiu care a refuzat dintotdeauna și refuză clar conceptul de "offtopic" - în fapt, o formă insidioasă a CENZURII, așa că vă-ntreb și aici (cam a patra oară) d-le Cristescu, ce se-aude cu parodia mea CENZURATĂ de domnul/doamna Marian? este oare tandrul diminutiv "Griguță" o crimă de lezmajestate? este el oare o ofensă, un atentat la demnitatea umană? se compară el cu dulcele apelativ "P. Uță", și dacă da, în ce fel? ce decizie ați luat?  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-06 18:57:09
         
 
  Reflectați și coroborați. Și amintiți-vă de sceneta cu răpirea jurnaliștilor, de crearea mecanismului șpăgii, de alegerea unei analfabete în funcția de parlamentar, de coruperea demnitarilor de la cel mai înalt nivel, de încolonarea creatorilor și gânditorilor, un site invocat aici a atins o performanță de invidiat și a impus gânditorilor-negânditori conceptul de "off topc" - ca și cum reacțiile pe care o creație artistică le are aupra unui lector ar fi standardizate și biunivoce. Și nu trebuie să țină seama de reacțiile individuale, de starea fizică și psihică de moment, de conextul preocupațional, etc)Mai meditați și la călcarea în picioare a valorilor democratice, distrugerea economiei, culpabilizarea și denigrarea învățământului prin cozi de topor locale "învățământul scoate tâmpiți", ținerea oamenilor în sărăcie, salarii africane și prețuri, tarife și taxe europene, învrăjnirea și mule altele. Acestea upă ce veți citi

Decalogul lui Noam Chomsky,
"Noam Chomsky, născut în anul 1924, este un foarte respectat lingivst americam și profesor emerit în cadrul Instititului de Tehnologie din Massachusetts.
Chomsky este deosebit de cunoscut în lumea întreagă datorită activității sale politice desfășurate, îndeosebi, în ceea ce privește critica violenta la adresa politicii externe a Statelor Unite ale Americii , dar și la adresa guvernelor unor altor mari puteri.
Noam Chomsky a identificat și a explicat, prin intermediul unei formulări pe înțelesul tuturor, regulile manipulării pe care se bazează puterea politica în lume, reguli pe care acesta le numește “strategii ale diversiunii.” Aceste reguli au fost sitentizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.
- See more at: http://www.dcnews.ro/decalogul-chomsky-prc-e2prc-80prc-93--manipulare-prc-c8prc-99i-control-in-zece-idei_462403.html#sthash.pjCqk3On.dpuf"

Oare ar trebui interzis domnilor? Iată de ce găsesc utilă această dezbatere propusă de colega noastră. Pentru a menține trează rațiune și a le spulbera visul unora de a ne atribui statutul de "râme"

Și nu uitați, democrația și dreptul la liberă exprimare trebuie să fie sacrosancte.

Decalogul Chomsky

1. Poporul trebuie sa aibă mereu mintea ocupata cu altceva decât cu problemele lui adevărate

Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii

Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijoreaza real și angajează opinia publică, iar apoi oferă soluțiile.

Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providentială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru ce e mai rău

Pentru aceasta: Mecanismele propagandei albe (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permanență preocupat pentru ameliorarea condițiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se
vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

4. Poporul trebuie să creadă că și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său

Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuieste cu ideea și înghite tot, dacă e prevenit și amânat.

5. Poporul trebuie să aiba o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte

Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu totii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepți mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor

Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai ușor de manipulat.

7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să-i ocupe timpul și să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetațenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă

Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul de turmă

Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de vinovăție, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă și sunt ușor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare

Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunoștinte prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2015-03-06 18:05:43
         
 
  Distinsa doamna Amelia ratonamentele dvs, vizavi de realitatea la care asistam neputinciosi acum, par a fi corecte... Fe;icitari si nu luati in seama pe cei ce sunt deja manipulati de Uniunea Sovietica Americana !!! Asa a fost intotdeauna !!!  
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2015-03-06 17:17:16
         
 
  Pentru a înțelege modul în care URSS își impunea voința în statele comuniste, vom prezenta câteva puncte din cele 45 ale Directivelor de bază ale NKVD pentru țările din orbita sovietică (Moscova 2-6-1947 Strict Secret):

[.] 5. Trebuie realizată în mod accelerat unificarea tuturor partidelor într-un singur partid, având grijă ca toate rolurile cheie să revină acelor oameni care aparțin serviciilor noastre secrete. [.]

10. în toate organele de guvernământ, respectiv în majoritatea uzinelor, trebuie să avem oameni care conlucrează cu serviciile noastre speciale fără știrea organelor administrative locale.

12. Trebuie făcut totul ca hotărârile și ordinele - fie acestea cu caracter juridic, economic sau organizatoric - să fie nepunctuale. [.]

19. în legătură cu activitatea localnicilor care au funcții de partid, de stat sau administrative, trebuie create asemenea condiții, ca aceștia să fie compromiși în fața angajaților, astfel încât să fie imposibilă întoarcerea lor în anturajul inițial. [.]

23. Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată. [.]

26. Trebuie popularizate discuțiile cu muncitorii care se ocupă de problemele actuale legate de producție, respectiv care critică trecutul și problemele locale. Nu se vor înlătura cauzele fenomenelor în discuție. [.]

34. Trebuie acordată o atenție deosebită bisericilor. Activitatea cultural- educativă trebuie astfel dirijată încât să rezulte o antipatie generală împotriva acestora.

35. Din școlile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee și din facultăți trebuie să fie înlăturați profesorii de valoare care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie preluate de oameni numiți de noi, având un nivel de pregătire slab sau mediocru. [.] în manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele țării. Se va insista pe lăcomia și răutatea oricărui rege, pe efectul nefast al monarhiei și pe lupta poporului asuprit. [.]

43. Se aduc la cunoștința publicului procesele acelor persoane cu poziție de conducere (în primul rând din cadrul armatei, ministerelor, serviciilor importante, cadrelor didactice) care sunt învinuite de atitudine împotriva poporului, a socialismului, a industrializării. E o acțiune care atrage atenția maselor populare.

45. Trebuie ca la facultăți să ajungă cu prioritate, sau în mod exclusiv, cei care provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesați să se perfecționeze la nivel înalt, ci doar să obțină o diplomă.

(după Bogdan Teodorescu & Dorina Guțu & Radu Enache -Cea mai bună dintre lumile posibile).

Se observă din textele de mai sus grija ocupantului de a crea anarhie și dezorganizare în administrație, de a promova oamenii serviciilor, instrumente de control. Interesantă și acțiunea de compromitere a elitelor în fața oamenilor simpli. În România se poate ușor realiza acest lucru, cu o clasă politică ce este coruptă. ”Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbat㔠se avea în vedere în anii 50. Azi ar trebui extinsă ideea: nu doar transporturile, cam nimic nu funcționează, iar presa scoate în evidență asta, creând nemulțumire. Care nemulțumire este apoi canalizată spre țapii ispășitori: mentalitatea românului, corupția din clasa politică, lenea țăranului etc. etc. Interesantă și operațiunea de distrugere a învățământului: operațiunile din anii 50 erau însă operă de amatori față de ceea ce se întâmplă azi, când diploma universitară nu mai reflectă, de obicei, nimic.
De asemenea, propaganda era necesar a fi dirijată împotriva Bisericii, practic singura instituție și grup socio-cultural unde este aproape imposibil să-ți impui agenda și să schimbi mentalul.

Jean-Marie Domenach identifică cinci reguli care asigură eficiența demersului propagandistic: regula simplificării și a inamicului unic, regula deformării și a caricaturizării, regula orchestrării, regula transferului, regula unanimității și a contagiunii.

”Călăul Tito-i gâde peste gâzi/Cu mult mai mârșav decât toți,,, spune propaganda în anii 50.

Propaganda evită a pune la stâlpul infamiei popoarele. Propaganda atac㠔hitleriștii”, niciodată germanii, Tito, nu iugoslavii, pregătind astfel înlăturarea liderului incomod cu o marionetă a metropolei.
De exemplu, termenul de putinism nu are nimic de-a face cu realitatea. Regimul actual din Rusia nu aduce nimic nou ideologic, nu are trăsături distinctive, oferite de liderul actual. Este doar o banală conducere administrativă, recrutată din oameni apropiați de servicii și de mediul economic, având în centru conceptul de servire a intereselor statului rus. Oligarhii ”nedisciplinați”, cei care ar fi putut pune interesele lor financiare mai presus de cele ale statului rus, au fost aduși la ordine.

Ca atare, termenul putinism nu are acoperire. Nu avem de-a face cu un regim despotic axat pe cultul personalității unui lider absolut, așa cum era comunismul stalinist. Cu toate acestea, Rusia nu este condusă de o oligarhie economico-financiară care să aducă în față simpli purtători de cuvânt, marionete, precum Obama în SUA. Deciziile sunt luate de către Vladimir Putin, în calitate de șef al statului. Totuși, păstrarea loialității cetățenilor ruși este foarte importantă pentru regim. S-a avut în permanentă grijă ca opozanții să nu fie exterminați, tocmai pentru a se evita crearea în Rusia a unui regim totalitar. De aceea asasinarea recentă a lui Boris Nemțov a fost o catastrofă pentru imaginea lui Putin.

Pe de altă parte, mecanismele puterii din Rusia sunt diferite de cele din Occident. Statul rus nu are forța de a domina cultural și informativ spațiul public, așa cum se întâmplă în Occident. Odată cu creșterea presiunii occidentale și intruziunea mass-media occidentale în mentalul cetățeanului rus, mai ales prin noile mijloace de comunicare, Putin va fi obligat ori să restrângă drepturile individuale, ceea ce pe termen scurt îi va permite să controleze masa dar pe termen lung va fi o catastrofă. Va intra astfel în logica binecunoscută a dictaturilor (Ceaușescu după 1980, Egipt etc.), orice acțiune bine planificată din exterior cu sprijin din interior ar arunca edificiul ușor în aer, iar masele ar fi antrenate în discursul ”eliberării” de dictator.

După cum se observă însă, Rusia joac㠔la vedere”, democratic, prin acțiuni publice ale liderului de a ține alături poporul rus și a evita astfel revoltele. La fel și Viktor Orban, în Ungaria, încearcă o politică de slăbire a chingii ocupantului occidental prin apelul la legitimitatea dată de popor. De o asemenea politică s-au îngrozit mediile occidentale în 2012, în România. Exista ”pericolul” alunecării în ”populism”, un termen din noulimbă prin care se desemnează acțiunea de legitimare democratică a unor acțiuni de slăbire a dominației metropolei.

Regula orchestrării se referă la repetarea acelorași teme pe toate canalele de comunicare, în forme adaptate publicului țintă și diversificate în funcție de diverse variabile (starea de spirit a celor vizați, nivelul intelectual al acestora, existența sau inexistența unei crize, gravitatea subiectului comunicat etc) - Bogdan Teodorescu & Dorina Guțu & Radu Enache -Cea mai bună dintre lumile posibile.

Se observă aducerea în planul discursului public, astăzi, a unor teme anume alese de cercurile de putere. De exemplu numai într-o colonie se arestează clasa politică la ordin din afară. Într-un stat liber clasa politică își creează mecanisme proprii de ținere a fenomenului sub control, prin mijloace legale și eficiente. Justiția nu lucrează prin organe speciale și în ”campanii”, lucrează tot timpul, că aia îi este menirea. Dar într-un stat ocupat, asemenea mecanisme nu se pot crea datorită controlului extern. La anumite intervale, metropola răspunde nemulțumirii masei ocupate prin aducerea în prim plan a ”conducătorilor corupți”. Ei servesc de țapi ispășitori, deși niciodată corupția nu este în sine cauză a dezvoltării, ea este doar consecință. ”Primenirea” clasei politice este un eveniment ciclic prin care metropola evită crearea unor sfere de putere locale.

În perioada comunistă, țările est-europene, lumea a treia și o sumedenie de organizații non-guvernamentale occidentale au militat pentru pacea planetară. Era de fapt o propagandă' orchestrată de la Moscova.
Astăzi, propaganda de acest tip s-a diversificat într-o sumedenie de curente: ecologie, globalism, toleranță etc.

Revenind la Jupp, teoria contagiunii, de care vorbește Bogdan Teodorescu, face imposibilă distingerea realității, în clipa în care propaganda și-a diseminat mesajele la nivelul mental al subiectului. De exemplu, în piesa lui Eugen lonescu, Rinocerii, într-un orășel de provincie, afectați de o misterioasă maladie, oamenii devin rinoceri. Iar cei netransformați descoperă încet-încet virtuțile acestor animale și, evident, devin și ei rinoceri. „Ce frumoși sunt ei. Am greșit! Ah, cum aș vrea să fiu ca ei! Dar vai, n-am corn! Ce lucru urât, o frunte netedă! Mi-ar trebui un corn sau două, să nu mai am așa o față pleoștită! Poate că totuși o să-mi crească și n-o să-mi mai fie rușine, și-am să mă pot duce împreună cu ceilalți. Am pielea flască. Ah, trupul ăsta alb și păros! Cum aș vrea să am o piele tare și culoarea asta splendidă, verdele ăsta închis”.

Ca atare, este ridicol să ne imaginăm un intelectual sau muncitor formați în anii 50, și care își asumau interior tezele de atunci, că ar fi putut să accepte faptul că ei trăiau într-o țară ocupată.

Da, domnule Jupp, nu este nevoie să te mai ocupe altcineva, trăiești într-o țară ocupată.

Cum să-ți trădezi domnia ta neamul câtă vreme nu mai înțelegi ce e aceea trădare?

Iar recursul la istorie nu are sens în cazul ăsta. Eu nu am negat nimic din caracterul imperialist al Rusiei și nici nu am căutat să spăl pe nimeni de păcate. Mai citește odată.


 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2015-03-06 15:58:02
         
 
  Jupp, Cum poti fi atat de dur cu doamna Amelia Cojocaru? Sau tu ai uitat renumitul proverb romanesc care spune ca "dragostea e oarba"?  
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-03-06 13:03:30
         
 
  Cu astfel de specimene mi-e foarte greu să găsesc un discurs care să nu fie considerat atac la persoană. Evident, nu mă pot adresa cu "doamnă", cetățeană ți-ai pierdut dreptul să te numești, cred că cel mai potrivit termen e жена, pentru că ești o persoană de toată жена.
Așa că: femeie, coadă de topor ești tu, nu eu pentru că nu eu mi-aș trăda neamul. îți doresc din suflet ce ți-a dorit și domnul Sorescu la comentariul anterior! Că ți-e drag Putin, e treaba ta - eu îl consider un criminal (ca și pe unii lideri americani, btw) dar mă rog, fiecare cu opinia lui.
Că îți pute globalizarea, modelul evreiesc, impunerea homosexualității, foarte bine, și mie îmi put dar nu aș putea niciodată, absolut NICIODATĂ să îmi doresc o ocupație străină, de oricare tip ar fi ea.
Zici că ești istoric?! Ce zic sursele tale despre ultimele treceri ale cizmelor rusești pe pămîntul nostru? Se zărcolesc în mormînt bunicii și străbunicii noștri uciși și bunicele și străbunicele violate. Simți nevoia de ocupație rusă? Du-te, женo, în rusia și bucură-te acolo de binefacerile și libertățile rusești.

 
Postat de catre disparut de pe net la data de 2015-03-06 12:11:48
         
 
  Amelia, te rog să iei în considerare că eu m-am mutat din Buzău. La Tiraspol, nu știu dacă ești în temă. Dar vin în curînd! Doar ce am dat jos de pe soclu tancul din Piața Sovietelor. Zilele astea îi schimbăm motorul (Mercedes, 12 cilindri), montăm rezervoare suplimentare, pe care le umplem cu samagon și țigări "Marca Noastră". Avem și DVD-uri cu muzică bună. Doar să ne spui unde stai, că venim să te luam cu noi și apoi ne continuăm drumul. Îți oferim un statut privilegiat, nu trebuie să faci mare lucru, doar să lustruiești țeava.  
Postat de catre latunski criticul la data de 2015-03-06 10:19:05
         
 
  Mai bizar mi se pare ca domnul proprietar al paginii s-ar bate cu ghearele si cu dintii pentru dreptul dumneavoastra de a va dori invazia ruseasca, asa cum ati declarat destul de transparent mai antzartz si sustineti si acum cu aceeasi vigoare. Ce va mana pe dumneavoastra in lupta, am inteles, macar partial, fragmentar. Ce-l motiveaza pe apropitar, insa, nu mi-e clar nici impuscat cu un glonte saptesaijdoi, adika ezac ala de Kalasnikov, daca stiti despre ce vorbesc. S-auzim de oaspeti pasnici, dar nu de cazaci obraznici.  
Postat de catre sters sters la data de 2015-03-06 08:52:52
         
 
  Adresarea de final nu este intamplatoare, e din repertoriul unor cartiere destul de selecte ale orasului de care tocmai vi s-a facut brusc scarba si pe care il populati cu ratati autentici. Va multumim si va dorim numai dumneavoastra implinirea tuturor dorintelor, placerilor, ispitelor etc, nu insist.
S-auzim de lupi si ursi, nu si de soldatii rusi.
 
Postat de catre sters sters la data de 2015-03-06 08:46:04
         
 
  Stimata Amelia Cojocaru ( da cu vorba, nu cu parul - cum ar zice vecinul Sandu, care nici nu-i buzoian, e din Zabulesti) eu din tot discursul dumneavoastra, cu care partial sunt de acord (in partea care denunta "beneficiile" globalizarii) dar nu si cu "solutia" oferita de dumneavoastra, adica invazia ruseasca am inteles ca sunteti un pic (cam mult) suparata pe romani in general si pe noi, buzoienii, in special. Cred ca ati avut de suferit primavara asta, daca va trec prin minte asemenea bizarerii. Cum si eu sunt buzoian, m-am simtit automat ratatul de serviciu al site-ului, las la o parte faptul ca suntem mai multi, dar nu toti recunosc cu placere (faptul ca-s buzoieni, nu ma intelegeti gresit). Ce veti fi avand cu romanii, daca le doriti vizite de curtoazie din partea rusilor, e treaba dvs. Dar pe buzoieni, ce v-a casunat, manca-v-as?  
Postat de catre sters sters la data de 2015-03-06 08:41:18
         
 
  "Imi e dor de doamna Amelia Cojocaru.
(Domnul prodesor Emanuel Cristescu)

Doamna Amelia Cojocaru,
Tin sa va anunt ca si eu ma bucur de revenirea dumneavoastra pe Europeea. Fiindca nu numai domnului profesor Cristescu ii era dor de dumneavoastra ci si mie. Motivul este simplu: pe acest site aveam basisti, pontisti, anarhisti, internationlisti, izalotionisti dar putinisti inca nu aveam. Sa stiti ca si eu am incercat sa ma indragostesc de varul Putin, dar nu am reusit. Asta datorita orientarii mele pur crestin-ortodoxe atunci cand este vorb de sex. Cu toate ca, daca mi s-ar da posibilitatea sa petrec o noapte cu el, ar exista sigur pericolul de a devenii homosexual; dar numai cu el!
Inca odata bine ati revenit pe Europeea!
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2015-03-06 05:05:41
         
 
  Sincer sa fiu, si eu de abia astept sa vina iar rusii in Romania ca sa ii arunc Ameliei chiftele cu prastia de prin departari.  
Postat de catre General Motors la data de 2015-03-06 01:10:28
         
 
  Totusi, dincolo de neplacerile globalizarii,vreti sa uitam de urmele oaselor romanilor ramase in "primitoarea" Siberie? De-a lungul istoriei orice imprietenire cu adulatii dumneavoastra ne-a adus o "largire" neasteptata a teritoriilor moldovenesti.Dar, nu pot eu sa combat eruditia dvs. cu exceptia intentiei de a-i intampina cu flori si nu cu sticle de vodca Rasputin, care sigur ne-ar aduce мир-ul.  
Postat de catre Camila Petrescu la data de 2015-03-05 22:46:19
         
 
  МиГ мир !  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-05 22:31:09
         
 
  вы говорите хороший, Машенька. подожди меня сегодня вечером, для МиГ.

я тебя люблю,

Владимир
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2015-03-05 22:26:19
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23943
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE