FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Exercițiu... cu destinatar 104 -pe scaunul electric...
Text postat de Ana Sofian



1.sunt un consumator, e în trend, produsele tale cu marcă scoase la vânzare, câtă agitație în culise, ai pus atâtea ațe marionetelor, încât nu știi dacă-ți ajung degetele, s-a pierdut un portofel, strigă casiera la microfon, eu știu că s-a pierdut o iubire, pe scenă un clovn prost se împiedică în cuvinte, i le împrumutăm noi, cunoaștem arhitectura zâmbetului și-l scoatem din rahat, în fond are nevoie să-și câștige pâinea de toate zilele.

2.iubeam un om cal, n-avea colivie, doar un grajd pe care eu îl credeam de poveste.

3. mă scuipă luna, avortează... o pasăre albă, tembelă, rătăcirea e un soi de haină pe care o îmbracă să zboare de colo, ești frumos când mă minți, când îmi strigi te iubesc cu aceeași plăcere cu care m-ai arunca de la etajul zece, o iubire nu moare de două ori, plângi mocnit, scriu pe moment, mă inspiră aerul ăsta plin de putregai, vecina varvara spunea să le dăm foc lemnelor putrede, tu zâmbești, niciodată n-ai fost mai frumos ca acum.

4.cumpăr trenuri, cumpăr gări, să dispară nebunia asta cu strigăte, stimați călători urcați în vagoane, de parcă toți am fi călători prin viețile altora, caut o eșarfă, nu fac dragoste legată la ochi, mă îmbrac frumos, execuțiile nu se derulează între orele 8.oo-14.00, atunci trec batalioane de păsări...mult zgomot pentru nimic, de la shakespeare mi s-a tras totul.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  se bâzâie domnule Peia, măcar atâta lucru fac și eu...la urma urmei în comentariile celor care au intrat pe pagina asta stau contrastele..."de gustibus non disputandum", s-ar spune;
respectul meu...
 
Postat de catre Ana Sofian la data de 2013-03-20 20:22:52
         
 
  în "complicitate(a)" aia "creativă și percepțional-lectorială" eu nu am descoperit nici frondă, nici revoltă, nici novațiune, ci, pur și simplu, niște biete epigonisme care lîncezesc la umbra a ceea ce s-a scris acum aproape un secol.

"iubeam un om cal, n-avea colivie,"
"mă scuipă luna, avortează... o pasăre albă,"

dumnezeule, ce aberații!
și ce eroare impardonabilă să susții asemenea aberații!!

"mult zgomot pentru nimic", în adevăr!


 
Postat de catre ioan peia la data de 2013-03-20 00:08:29
         
 
  -impardonabil Shakespeare, scuze!
-scrierea de acest gen e o încercare de a ieși din tipar
-mulțumesc pentru atenția acordată textului meu
anna
 
Postat de catre Ana Sofian la data de 2013-03-19 11:37:35
         
 
  bine scris, Ana Sofian, felicitările mele pentru transpunerea ideilor din cotidian într-un text detașat, fără artificii...cu două-trei observații "cîrcotașe":
-am pus sfori(în loc de ațe) marionetelor, mi se pare lexical mai corect
-un clovn pe scenă. mai bine un clovn în arena(circului) sau un saltimbanc, actor, bufon pe scenă
-referința la Shakespeare(ce modă asta să scrii numele proprii fără majusculă)ar putea lipsi, nu aduce niciun plus expozeului poetic

 
Postat de catre sandulescu domnica la data de 2013-03-19 08:27:22
         
 
  Secvențe de realitate transfigurate printr-o conștiință acută în text literar. Un tip de literatură de avangardă în sensul în care avangarda este specifică fiecărui moment istoric al existenței literaturii. Întotdeauna și peste tot, față de ce se scrie la un moment dat, câmpul literar va avea o zonă de avangardă. În care noul, ineditul, experimentalul, într-o complicitate creativă și percepțional-lectorială a unora (ambițioși, revoltați, frondeuri, contestatari, rebeli, răzvrătiți ori pur și simplu novatori) se va detașa de contingent, de norme, de standarde și valori curente. Și va încerca impunerea, de multe ori conflictual și subversiv, a noilor valori. Care, cu timpul, fie vor fi asimilate, fie vor trece în uitare. Este un risc pe care autorii și-l asumă. Însă, evoluția literaturii în această paradigmă creativ-contestatară își are originea.

Idei expuse tușat, accentuat, hiperbolizat. Idei soluții care pot fi decelate din fiecare paragraf.
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2013-03-19 01:45:45
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23931
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE