FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Oare dormim? Sau nu e vis?...
Text postat de Alexandru C.U. Tanaca
Ieri:

Un incendiu violent a făcut scrum o casă!
O femeie de 60 de ani a decedat în urmă infectării cu Ah1N1. Victima fusese vacinata impotriva virusului Ah1N1. Doi oameni au murit de gripă porcină de la începutul anului. Doctorii recomandă vaccinarea anuală.
Scandal sexual la un liceu din capitală: o elevă de 17 ani a fost violată de mai mulți colegi de școală. În urmă cercetărilor făcute de poliție s-a constatat că fata a fost de acord să întrețină raportul sexual cu colegii ei și nu era la prima ispravă de acest gen.
În Franța un cetățean de etnie rromă a furat poșeta unei femei din Nantes.
Doi români sunt cercetați de autoritățile italiene pentru trafic de carne vie.

Astăzi:
Călătorie terifiantă pentru doi soți și copila lor de 2 ani. Masina lor a fost
Lovită de un autocamion. Fetița a murit la spital.
Coincidență sinistră: 2 familii care stăteau pe strada 24 ianuarie au rămas, ieri, 24 ianuarie fără casă. Un incendiu le-a ars agoniseala de o viață.
Un autobuz care a încercat să evite un biciclist s-a răsturnat într-o râpă. Biciclistul a decedat în urmă impactului.
Serviciul antidrog german a destructurat o rețea care se ocupa cu traficul de stupefiante de mare risc. Din rețea făcea parte și un român.

Maine:
dacă este vreme frumoasă și nu se anunță nicio moarte violentă, sunt sigur că o să putem importa două trei crime sau măcar un accident de circulație din Italia, Franța, Grecia, un tsunami, ceva. Neapărat unul dintre actanți –de preferință cel violent- trebuie să fie român, indiferent de etnie, român să fie!

Urmărind ce s-a întâmplat ieri, azi și presupunând ce va fi mâine, mă întreb cu ce vor fi greșit strămoșii noștri de am ajuns că după 45 de ani in care la tv am avut parte de imagini ale ‘societății socialiste multilateral dezvoltate’ să urmeze pentru o perioadă, nedefinită temporal, imaginile unei societăți aflate la limită mafiotizarii –cel putin din ceea ce se vede la tv- care își trăiește din plin actul infracțional și își expune decesele cu lux de amănunte.
Dacă așa arată democrația pe care ne-o dictează Europa, personal, prefer să mă retrag în munte. Cresc oi, fac brânză mai vânez câte-un mistreț, așa de poftă, îmi iau o zgâtie de codană, îmbrăcată în catrințe cu poale cusute de bunică-sa, și la vreme de amurg, o să-i șoptesc la ureche, blând, c㠑A fost odată, ca niciodată pe o lespede, sus în Bucegi un zmeu. Și era amarnic de rău și necruțător’...
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Dle Andrei Florian, constat ca: ori aveti tinerea de minte scurta, ori propuneti spre vizionare filme pe care dvs nici nu le cunoasteti.

'rebuturi umane' cu ghilimelele pe care nu le-ati vazut, banuiesc, este o expresie 'imprumutata' din filmele cu care inca nu am inteles ce doreati sa demonstrati vizavi de textul de mai sus. Este vreo problema? Daca este, ea nu se afla la mine. Si da! discutia cu dvs este pierdere de vreme. este exact ce spune dl Bordas. Asta este...
 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-28 22:53:34
         
 
  'Rebuturi' umane spuneti? OMG! 'Rebuturi' umane?
Numai acum imi dau seama ca este o pierdere de vreme sa discut cu dumneavoastra. Va rog sa reveniti asupra sintagmei folosite.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-28 18:15:55
         
 
  "Dar cum stramosii nostri sunt si comunistii,"

Dle Florian, sunt doua modalitati de referire la antecesori: a)stramosii sau b) mosii si stramosii. Comunistii ar putea fi tatii nostri. Mosii sunt cei care au prins primul razboi mondial, iar stamosii sunt ceilalti.

Insemnarea de mai sus este un semnal de alarma. Orice democratie are Cighidul ei, un spatiu unde sunt aruncate 'rebuturile' umane si daca nu il are il formeaza. Democratia americana are -de exemplu- ghetourile, ori noi suntem pe cale de a deveni un Cighid al Europei. Un pic mai ingrijit dar cu aceleasi functii si cu doua clase: una de politicieni si afaceristi corupti - trebuie sa ai si personal calificat- iar una de pacienti - muritori de foame, inculti. O masa amorfa careia i se poate cumpara votul cu o paine si un kg de ulei. Cam asta este situatia dle Florian, din punctul meu de vedere.

Restul cu Sistemul criminal comunist sunt vorbe... dar ca sa dau un exemplu: dvs in liceu ati participat la vreun cros? Eu participam la 15-20 pe an. Ati fost in vreo tabara de pregatire militara?(asta era gaselnita)eu am fost si am facut parasutism, planorism, orientare turistica si tir. Totul GRATUIT!.
Stiti ca mai sunt 15 scoli de planorism din 40 si doar 2 concursuri la care limita minima pentru inscriere este de 4 planoare? Inainte erau 25 de competitii pe vara. Ca sa pot exersa tirul platesc 150 de euro lunar

Toti aduc in discutie doar partile negative ale istoriei noastre. Am vazut acum cateva zile doi pustani de 25 de ani care discutau la Realitatea despre cat s-a suferit de foame in perioada comunista. Hai sa fim seriosi.
Cati au murit de frig si de foame? Dar acum cati mor de frig si de foame? Uitati-va la televizor.
Nu apar comunismul, dar, hai, nici sa nu exageram. Putin echilibru este ceea ce ne lpiseste. Observati cum ni se induce ideea de dezradacinare - pe care observ vi-o insusiti: "In momentul in care vom sti de unde venim... cu foarte mare precizie, vom sti si incotro ne indreptam" ATENTIE! cu mare 'precizie' adica se lasa o mare marja de actiune pentru 'contestatari'. Asupra acestor lucruri atrag atentia! Manipularea media. Aveti curaj sa numarati cate propozitii negative cuprinde un calup de stiri?

Democratia europeana are nevoie de Romania pentru a o duce europenii mai bine, nu pentru a ridica nivelul de trai al romanilor. Valul de pedofili cu care ne-am confruntat in ultimii ani de unde a venit? Aveti putintica rabdare, vorba venerabilului Trahanache, ca vor veni si ucigasii in serie.
 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-28 08:28:38
         
 
  Domnule Tanaca, imi cer scuze ca n-am inteles bine despre ce doriti dumneavoastra sa discutati, dar nu cred ca este tarziu si nici nu cred ca este cazul sa va rusinati sa spuneti in clar. Chiar ati vrut sa condamnati democratia?
Domnule Bordas, e in regula. Va inteleg reflexele dobandite si comoditatea procedurilor analitice. In fapt, chiar despre asta vorbesc in comentariile mele.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-27 20:48:03
         
 
  Domnule Alexandru C.U. Tanaca, pentru comformitate, imi voi permite sa va citez: "mă întreb cu ce vor fi greșit strămoșii noștri de am ajuns că după 45 de ani in care la tv am avut parte de imagini ale ‘societății socialiste multilateral dezvoltate’ să urmeze pentru o perioadă, nedefinită temporal, imaginile unei societăți aflate la limită mafiotizarii –cel putin din ceea ce se vede la tv- care își trăiește din plin actul infracțional și își expune decesele cu lux de amănunte." Domnule, ca sa ma exprim asa, avem ce am votat. Adica mafioti, puscariasi si puscariabili, secretare, amante, neveste, progeniturile acestoara etc. Ce legatura pot avea stramosii nostri cu vointa populara exprimata in mod liber? Eu zic ca ca niciuna, dar pentru ca ma vad obligat sa va dau dreptate, pot sa apreciez ca un factor important in aceasta mutatie a avut-o educatia. Da, educatia si lipsa de informatie, mancurtizarea electoratului iubitor de povesti cu Elodia, alunecarea televiziunilor spre abjectie, vezi antenele turnatorilor la securitate etc. Aici pot sa va dau dreptate. Da asa este.
Dar cum stramosii nostri sunt si comunistii, faptul ca in '89 s-a ales continuitatea nu ma mira. Mizeria ascunsa in ideologia comunista s-a predat in scoli sub diverse forme, iar efortul comunistilor de lega hotia, coruptia, abjectia si mai toate deprinderile specifice Regimului Criminal Comunist de caricatura pe care au numit-o dupa marea inghesuiala din decembrie ca fiind democratie originala nu poate pacali decat pe idioti. Sunt multi, e adevarat, dar sunt pe cale de disparitie. Generatiile nascute dupa '89 au gustat din libertatea de expresie si au luat contact cu civilizatia occidentala. Nimic nu-i va determina pe acestia sa opteze pentru mizeria comunismului, decat, poate, tot tancurile si teroarea aduse cu tancurile sovietice. Dar nici asa nu as baga mana in foc.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-27 20:36:34
         
 
  Daca aveti si o mentiune la comentariul meu, as dori sa o aud, dar intr-o formulare civilizata si inteligenta.
Postat de catre Andrei Florian

Am o mențiune pentru comentariul dumneavoastră: stupid.

Cred că am ales cea mai civilizată formulare. O alta, mai puțin civilizată, ar fi sunat altfel. Vă rog să nu mă obligați să o postez. Abia atunci ați putea vorbi despre un atac murdar. Cred că ați observat că, de obicei, vă menajez, lucrînd, deși nu este cazul, cu mănuși.

PS Nu cred că trebuie să apăsați butonul. E unicul, și sunteți permanent setat pe el.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2013-01-27 20:33:16
         
 
  dle Florian dar de ce nu deschideti dvs un topic separat in care sa discutati problema Regimului Criminal Comunist si in care sa abordati discutii in care sa aduceti in atentie inclinatiile criminale ale urmasilor lui? Aici vrem sa vorbim despre altceva.






 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-27 19:49:56
         
 
  Domnule Bordas, de fiecare data cand apas butonul Regimului Criminal Comunist sau abordez o discutie in care aduc in atentie inclinatiile criminale ale urmasilor acestora, sunt cateva persoane care reactioneaza in mod pavlovian si lanseaza atacuri murdare la persona. Daca aveti si o mentiune la comentariul meu, as dori sa o aud, dar intr-o formulare civilizata si inteligenta. Daca nu, nu, pentru ca nici Dumnezeu nu cere.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-27 15:11:58
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Dle Andrei Florian, daca dvs nu stiti de unde veniti nu este problema mea. Eu stiu si inca foarte bine. Pe de alta parte, eu vorbesc despre "stramosi" si nu de perioada comunista..

Dar ca sa fiu cinic: dvs sunteti un om nou sau unul vechi?

Iar pentru a duce cinismul la extrem: preferati sa moara 62 de copii ca la Cighid sau sa fie cateva generatii aruncate in prapastia analfabetismului si a ignorantei?
Lucrati in presa din cate am retinut. Ce parere aveti despre cresterea analfabetismului la sate?

Stiti ca sunt sate in care 80% din copii sub 16 ani nu stiu sa citeasca si sa scrie? V-ati pus vreodata intrebarea ce se va intampla cu acesti viitori oameni? Presupunand ca ar avea un viitor? Intelegeti oare ca drumul lor este catre un Cichid generalizat in care nu copii ci oamenii maturi sunt lasati sa moara de foame? De ce oare de alfabetizarea lor se ocupa asociatii culturale mici sau mai nou sectele de baptisti, penticostali, oastea lui Isus etc? Unde a fost Iliescu? Unde a fost Constantinescu? unde este Basescu? Unde sunt implicate guvernele care de 20 de ani ne fura? Unde este guvernul Ponta in ecuatia asta? Unde este televiziunea la care lucrati? Dezbat cumva problema criminalitatii regimului comunist? Ei, ash!

Filmele propuse de dvs nu au nicio legatura cu textul de mai sus sau cu discutia deschisa de ceilalti conlocutori si -fara sa va suparati- are tenta de flecarit, "ca pensionarii la coada magazinelor unde se vand tigai ieftine,"

Ori intentia mea este alta.

Multumesc pentru sugestii .. O zi buna!
 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-27 14:35:08
         
 
  Altfel, daca dorim sa flecarim pe aceasta tema, asa, ca pensionarii la coada magazinelor unde se vand tigai ieftine, n-am nimic impotriva.
Postat de catre Andrei Florian

De parcă ați fi capabil de mai mult...

Sunteți la fel de previzibil, predictibil și, de la o vreme, de anost, precum un tonomat defect, domnule AF. Apeși tasta Beatles - Yellow Submarine, el cîntă Regimul Criminal Comunist. Apeși tasta Smokie - Living Next Door To Alice, el cîntă Regimul Criminal Comunist...

Mai încercați și altă placă. De exemplu, una cu Regimul Criminal Băsist. Nu e la modă, dar e de actualitate.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2013-01-27 13:22:29
         
 
  "...mă întreb cu ce vor fi greșit strămoșii noștri" - Alexandru C.U. Tanaca
"In momentul in care vom sti de unde venim... cu foarte mare precizie, vom sti si incotro ne indreptam"

Regimul Criminal Comunist - Prezentare:


Cuvant inainte:


Prima parte:


Partea a doua:
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-27 11:58:57
         
 
  Alexandru C.U. Tanaca, n-am inteles daca v-ati exprimat impotriva democratiei in general sau doar impotriva democratiei lui Iliescu. Nu stiu daca este vina mea ca n-am inteles sau vina dumneavoastra ca n-ati fost destul de explicit. In ambele cazuri, insa, a te situa impotriva democratiei sau a principiilor democratice care au avut drept consecinta evolutia civilizatiilor occidentale cu cel putin 50 de ani inaintea celor care s-au supus Regimului Criminal Comunist este absolut ridicol.
Iar daca doriti sa deschidem discutia pe tema "Cine ne-a vandut tara?", mai intai de toate ar trebui sa-i numiti pe cei care au facut-o si unde anume sunt banii. Altfel, daca dorim sa flecarim pe aceasta tema, asa, ca pensionarii la coada magazinelor unde se vand tigai ieftine, n-am nimic impotriva.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-26 13:09:41
         
 
  Un text, orice text, se împlinește intertextual.

Că textul domniei voastrea putut genera o astfel de dezbatere, chiar controversă, este de bine.

Că am decelat calități ale textului, pe care domnia voastră nu i le-a atribuit, este firesc. Între un text literar și percepția ori hermeneutica acelui text, de regulă nu se stabilește o relație biunivocă.

Arta operează cu tușe îngroșate, cu exagerări.

Rămân la ideea că însemnarea domniei voastre este una valoroasă, contrapunctică și are darul unui text de atitudine și de tragere, nu sunteți singurul, ci, din ce în ce mai mulți, a unui semnal de alarmă. Semn că manipularea grotescă la care am fost și suntem supuși a început să fie conștientizată. Și, poate, cât de curând se va atinge masa critică întru contracararea ei.

Repet, dacă ar fi fost numai textul acesta, poate aș fi avut rețineri. Însă am citit tot ce ați postat și, în context, textul de mai sus nu este o întâmplare.
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2013-01-26 10:16:58
         
 
  Cred ca exagerati di dvs d-na Elena Stefan si colegul Stefanescu.
dna Elena Stefan sunt magulit de atentia cu care imi tratati ideile desi eu nu am mers chiar atat de departe cand am scris materialul de mai sus.

Dle Stefanescu, doar atrag atentia si ofer o solutie. Poate nu cea mai inspirata avand in vedere situatia politicii mondiale dar este o solutie. Nu am incercat sa scriu un text literar, este o insemnare! Mi-am facut un semn pe raboj pentru a nu uita. Interpretarea cu amorul si crapul duce in derizoriu ideea textului la fel cum dna Stefan atribuie calitati pe care nu le are aceluiasi text. Cat despre "cliseul xenofob: daca asa arata..." Dle Stefanescu eu am exprimat o indoiala dar daca vreti sa vedeti xenofobie, mergeti in Franta, Italia, Grecia etc in orasele mari si spuneti ca sunteti roman. Atunci o sa intelegeti ce este xenofobia. Sau nu observati ca aproape tot ce se intampla rau in Europa este legat de Romania sau de romani? Nu simtiti tensiunea? Esti roman esti rau, esti rrom (unii redactori din presa scrisa nici nu se mai chinuie sa scrie al doile 'r' de la rrom) esti paria. Pe de alta parte noi suntem singurii care facem diferenta intre roman si rrom sau lb romana si lb romani. Sa va spun despre maghiarii care faceau parte din tr-un grup de traficanti de carne vie dar au fost prezentati ca romani? Stiti ca treisferturi dintre oamenii de pe de glob stiu -cei care au aflat despre- ca Budapesta este capitala Romaniei? Si cum putem face diferenta? Cum putem intoarce cartile ca sa arate adevarul?

De fapt cred ca este vorba despre o disputa ideologica intre dvs si dna Stefan mai mult decat reactie la lectura insemnarii mele.

Dle Andrei Florian va asigur ca autorul stie foarte bine cum arata democratia europeana. Chiar prea bine.Nu sistemul criminal comunist este vinovat ci cei care ne-au vandut noua iluzia libertatii si pe baza acestei iluzii ne-au vandut tara europenilor. Libertatea de a fi slugile altora.
 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-26 09:43:44
         
 
  "partizani" Mea culpa. Însă, antropomorfic vorbind, trădătoarea de tastatură ar trebui să-și facă mea culpa.

Evident că nu sunt sinonime. Nu ați remarcat enumerarea, marcată printr-o virgulă? Care este falsul din enumerare? Exemplul domniei voastre este de la alt subiect! La subiectul nostru: se diagnostichează dobitocia și se pune problema ei. Adică a dobitociei! Nu-i limpede? Mi-am dat jos și ochelarii și tot nu am diagnosticat falsul așa că iată pun problema inexistenței falsului.
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2013-01-26 09:01:26
         
 
  p.s. in cazul de fata "timpul petrecut in fata ororilor tv puteam sa mi-l petrec citind, facand amor, sau dand la crap pe o balta la Corbeanca".

nu?
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-26 08:54:21
         
 
  "adică sihăstrie însă și ca fiind rezistență. De parizani".

parizani? poate "parizieni".

a pune problema si a diagnostica, repet, nu sunt sinonime. a pune problema e a semnala ca te doare. e a observa. a te trezi. a-ti aminti ca ai ficat, de exemplu. a diagnostica e a spune de ce te doare. si asta e mai greu, fiindca implica aproape intotdeauna un exercitiu de sinceritate si pocainta. de ex "ce dobitoc, cu banii de whisky puteam sa-mi iau un logan".
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-26 08:52:03
         
 
  "primul fals, d-le Cristescu, tactica strutului e tocmai retragerea in munti. telecomanda e o interfata de socializare."

Nimic mai fals decât aserțiunea domniei voastre despre fals ori "primul fals" după cum ziceți! Unu, nu ați observat funcția condițională a conjuncției. Doi, În accepțiunea comună, retragerea în munți poate fi decriptată și ca fiind renunțare, adică sihăstrie însă și ca fiind rezistență. De parizani. Însă și într-un caz și în celălat nu avem de-a face cu un fals ci, cu o atitudine față de anumite "paradigme" sau "valori" repugnabile. Generic vorbind "falsul" se demonstrază. Domnia voastră decât afirmați!


"al doilea fals, una e a pune problema, adica a spune ce te doare, si cu totul altceva a diagnostica."

Unde ar fi falsul în ceea ce am spus eu? Vă reamintesc ce am afirmat negru pe bleu: "...se înscrie în ceea ce eu v-am spus: militantism. De ce? Întâi pentru că diagnostichează, pune problema. Și, în opinia mea, punerea unei probleme este ESENȚIALĂ. Abia apoi vin atitudinea, captarea de aderenți, tactici, srategii, etc."

Repet, despre ce fals vorbiți? care este acel al doilea fals? A diagnostica, a pune problema este un fals? În raport cu ce? Cu a nu diagnostica și a nu pune problema? Vă aștept argumentele. Însă mă îndoiesc de faptul că vor putea fi și valide!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-26 08:39:14
         
 
  Vai domnule coleg, ce semne ori fapte vă vor fi făcut să credeți că nu aș fi relaxat? Fiți pacient. Sunt relaxat. Extrem de relaxat. Însă nici chiar așa de relaxat încât să nu observ cum dorți să mă manipulați, încercând să mă faceți să cred că partea ar fi egală cu întregul. Și asta în logica aristotelică! A dacă mă duceți în logica transfinită, probabil ne vom ptea regăsi în Tabula Smaragdina a lui HERMES MERCURIUS și atunci, poate,vom putea spune "Ce este dedesubt este la fel cu ce este deasupra, iar ce este deasupra e la fel cu ce este dedesubt, pentru a implini miracolul unui singur lucru."

Spuneți, domnule coleg, "Pentru ca este o mizerie, trebuie sa recunoastem." De ce ar trebui să recunosștem cu toții percepția domniei voastre? Ce argumente aveți să generalizați? Ce argumente aveți să considerați partea echipotentă întregului? Ori poate nu am fost eu atent și ați vrut să-mi induceți, mediat, echivalența logică, derivabilă din spusa domniei voastre, cum că, o mizerie, una singură, ar face cât 588 de mizerii? Că tot ne aflăm, oarecum, mediatic, sub zodia picturii, Degas spunea: "Când un tablou cade în capul cuiva și sună a gol, nu întotdeauna este din vina tabloului!"

Vă reamintesc faptul că, otovismul generalizant este productiv în raționamentul logic deductiv sau inductiv în condițiile respectării unor condiții.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-26 08:11:03
         
 
  Putina relaxare in discurs nu v-ar strica nici dumneavoastra, domnule Cristescu. Nu suntem nici la sedinta de partid si nici in mizeria aia de Parlament. Pentru ca este o mizerie, trebuie sa recunoastem. Sunt prosti cu totii, dar sunt prostii nostri. Noi i-am ales, adica o treime din popultia Romaniei, dar sunt reprezentativi. De altfel, autorul asta spune. Ca, dupa ce ca sunt idioti, hoti, plagiatori, ciobani etc, se mai si inghesuie in fata camerelor de luat vederi.
Ca ne place sau ca nu ne place, chiar nu mai conteaza.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-26 00:19:59
         
 
  Comentariul dumneavoastră, domnule Florian, mă duce cu gândul la un celebru scheci în care totul era redus la un discurs despre o la fel de celebră cucurbitacee! Poate, cânva, peste ani și ani veți lua și domnia voastră un binemeritat "pe loc repaos!"

Să auzim și alte CD-uri!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-26 00:02:09
         
 
  Am scris bine?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-25 23:41:20
         
 
  E un text de incepator. Merita mai multa ingaduinta si, inainte sa-l criticati, despre text vorbesc, ar trebui sa va asigurati ca autorul stie cum arata democratia Europeana si de ce n-au vrut comunistii care au populat Parlamentul Romaniei sa o copieze, precum si-a copiat Ponta lucrarea de doctorat. Nu democratia Europeana este de vina, desigur, ci democratia originala a Iliescului si mafiei.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-25 23:40:27
         
 
  Nu va mai certati inutil. De vina este numai Regimul Criminal Comunist si criminalii comunisti care pe care i-am ales si dupa '89. Oarte am fost suficient de clar? :)  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2013-01-25 23:09:19
         
 
  d-le Tanaca, nu va speriati, eu sunt unul dintre cei mai blanzi comentatori ai zonei, asta-n ciuda diagnosticului pus de distinsul nostru coleg si boss Emanuel Cristescu, anume UPCR (user cu potential conflictogen ridicat). va veti convinge cu timpul.

primul fals, d-le Cristescu, tactica strutului e tocmai retragerea in munti. telecomanda e o interfata de socializare.
al doilea fals, una e a pune problema, adica a spune ce te doare, si cu totul altceva a diagnostica.
in rest, de acord.

p.s. si eu comit greseli de tastatura, o data pe an. verificati.

 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-25 22:58:55
         
 
  "exista solutia banala, telecomanda," Maxima probabilitate și minima rezistență! Tactica struțului. Rezolvă disarmoniile la nivel temporar și individual.

Textul de mai sus deășește cu mult faza aceasta de epicureism televizionistic și se înscrie în ceea ce eu v-am spus: militantism. De ce? Întâi pentru că diagnostichează, pune problema. Și, în opinia mea, punerea unei probleme este ESENȚIALĂ. Abia apoi vin atitudinea, captarea de aderenți, tactici, srategii, etc.

Dar ca să nu pară că vorbes pe lângă text iată:"Urmărind ce s-a întâmplat ieri, azi și presupunând ce va fi mâine, mă întreb cu ce vor fi greșit strămoșii noștri de am ajuns că după 45 de ani in care la tv am avut parte de imagini ale ‘societății socialiste multilateral dezvoltate’ să urmeze pentru o perioadă, nedefinită temporal, imaginile unei societăți aflate la limită mafiotizarii –cel putin din ceea ce se vede la tv- care își trăiește din plin actul infracțional și își expune decesele cu lux de amănunte." Succint, percutant, bisturiu. Adică tot ce trebuie. Pe de altă parte selecția, decupajul și punerea în text a flash-urilor reprezintă o modalitate stilistică acuzatoare prin spunerea sacadat-ironică.

Însă, domnule coleg, fiecare dintre noi intertextualizăm cu anasamblul nostru denotativ și conotativ. Rezultă astfel o hermeneutică a textului specifică. Nu trebuie să ne placă sau să ne displacă tuturor și, eventual în același timp, un text. Arta, printre altele, înseamnă și estetică. Iar aici, după cum bine știți operează mult subiectivitatea exprimată sintetic de antici "de gustibus..."

PS. Domnule, (nefericit pseudonim) Tanaca reparați typo-ul din titlu. Și eu comit typo-uri. Domnia voastră, domnule Ștefănescu, nu?
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-25 22:42:08
         
 
  dle Stefanescu, telecomanda nu este o solutie. cum nu este nici plecarea in munti. textul nu este decat o simpla insemnare, nu merita atata efort si nici atatea comentarii pe marginea lui.  
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-25 22:34:40
         
 
  ce militantism, d-le Cristescu, sa fim seriosi. in fata agresiunii horror a canalelor de stiri, exista solutia banala, telecomanda, sau retragerea-n munti, pentru cei cu bani, respectiv in muntele lui Venus, pentru clasa de mijloc. in plus, eu n-as fi instelat in veci un text cu un typo cat turnul Eiffel in titlu. orbirile de genul asta tradeaza niste chestii. adevarul e ca ati percutat reflex la cliseul xenofob "Dacă așa arată democrația pe care ne-o dictează Europa, personal, prefer să mă retrag în munte.", in rest, sunt flashuri din jurnalele de stiri, care se vand, e inevitabil, atata vreme cat vor avea un public tinta. si din moment ce inca se vand, inseamna ca publicul asta exista, si ca le meritam.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-25 22:20:51
         
 
  Din pacate nivelul meu de postare nu imi permite sa va raspund in timp util. Asa ca imi cer scuze pentru intrzieri.

Dle Stefanescu este o simpla insemnare, o constatare pe care o fac zilnic de 15 ani: suntem supusi unui atac mediatic de o agesivitate iesita din comun. Practic suntem niste cobai.

Doamna Elena Stefan, cand m-a invitat dl Pusca sa public aici mi-a povestit despre capcanele si orgoliile care sunt. Le-am vazut si eu. Am urmarit o peioada de timp ce se scrie si cum se comenteaza.

Multumesc pentru incurajari.

Dle Cristescu, multumesc pentru sustinere.
 
Postat de catre Alexandru C.U. Tanaca la data de 2013-01-25 22:15:49
         
 
  Faceți o confuzie de alteregologistică, domnule Ștefănescu!

Mai sus avem de-a face cu un text literar. Nu o capodoperă dar un text literar autonom. Dacă opinia mea nu vi se pară corectă aplicați principiul că nu vinovatul se dezvinovățește ci acuzatorul demonstrează. Vă promit că mă voi apăra.

Ideologia este una neresmnata, neapatică și neacceptantă. Conotația este aceea a unui militantism deloc discret dar nici așa de agresiv pe cât ar dori unii să ne facă a crede!

Consonează, în mare măsură, cu preocupările mele, nu de acum (am și o comunicare științifică pe acestă temă) în legătură cu un concept care îmi este foarte drag: "capitalismul etic"
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-25 22:02:00
         
 
  doamna Stefan, fiti amabila si rugati-l pe sotul dvs, daca e prin zona, sa-mi raspunda si mie la intrebare.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-25 21:49:21
         
 
  Domnule ștefănescu, mă veți crede ori nu, când am început comentariul de mai jos, nu era postarea dumneavoastr. Am văzut-o după ce am postat comentariul meu.

Dacă, citindu-l, nu vă veți fi răspuns dați un beep. Iar dacă domnul Cristescu va fi de acord vă voi detalia eu.

Da de ce v-ați alertat? Nu știți că "însemnarea" este o specie literară?
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2013-01-25 21:46:28
         
 
  Domnule coleg, acum v-am remarcat. Și am citit tot ce ați postat până azi. Am citit și toate comentariile.

Unu. Scrieți bine, inteligent, original. De aceea, vă spun bine ați venit pe site. Sper să nu vă lăsați copleșit de eventuale comentarii care vor afirma contrariul. Dreptul la opinie este unul sacrosanct. Aici. Oamenii au dreptul să le placă ori să nu le placă un text. Chiar dacă el, textul, este bun sau perfect. Este dreptul lor și trebuie luat ca atare. Presupun că știți că Gioconda are numeroși detractori. Trăim în plin realism capitalism sălbatic. Și concurențial, ca orice capitalism. Textul de mai sus este un fel de RMN al unor zile care aparțin acestei paradigme existențiale. După unii, elitiști reșapați sau nu, cea mai bună dintre paradigmele existențiale posibile. Ticăloșie legalizată, manipulare cât cuprinde, goana după avuții, călcatul pe cadvre și multă alienare. Extrem de multă. De aici încolo intervine ori poate interveni arta. Care poate ține piept, în felul său, acestei lumi.

Doi. Am apreciat modul excelent de scrimeur în care ați reușit să fandați și să atacați ferm și subtil, în același timp. Va trebui să vă familiarizați cu habitudinile europeice. Europeea este inconfundabilă. Veți descoperi aceasta cu timpul.

Recomandare: bazați-vă cel mai mult, exclusiv a ș spune, pe ce scrieți dumneavoastră. Este suficient. De când l-am văzut prostituându-se în fața unei "celebre" așa-zis politiciene, distinsu critic, nu mai poate fi ceea ce a fost. Rectitudinea este ori ar trebui să fie o valoare supremă.

Succes!
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2013-01-25 21:42:56
         
 
  ce virtuti ideologice are textul asta, d-le Cristescu, de l-ati instelutat? ca literare, e limpede. sigur, raspunsul nu e obligatoriu.  
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2013-01-25 21:25:42
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE