FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
O propunere? Refuzată
Text postat de Emanuel Cristescu
Un om asincron timpului și țării. Vorbește de parcă ar fi adus România, nu în dezastrul actual ci în parametrii Elveției! Și o ține langa cu propunerea pe care i-ar fi făcut-o lui Ponta iar acesta l-ar fi refuzat. Ca și cum refuzul ar fi un act blamabil, în sine.

Eu nu pricep care ar fi problema, dacă președintele a făcut propunerea lui Ponta iar acesta a refuzat. Chiar la modul serios. Foarte bine că a refuzat. Cinste lui și merită felicitări.

Dacă ar fi acceptat ar fi însemnat să trădeze ȚARA, USL și toate speranțele a milioane de români și zeci de mii de protestatari.

Dacă accepta însemna că intra în această "Cloaca maxima" a actualei guvernări. Adică se punea, nu în slujba țării ci, în slujba unui președinte, care vedem cu toții unde ne-a adus (dacă a dat el foc unui port, e floare la urche să pârjolească o țară pe care "o conduce!") și a unui parlament ilegitim. Și dilua responsabilitatea celor de la putere.

Prin urmare, dacă propunerea a fost făcută la miștocăreală, foarte bine că Ponta a rfuzat. Însă asta nu ar avea o mare semnificație. Un fapt banal.

Dacă președintele a făcut-o serios și Ponta a refuzat este vorba despre o asumare și despre un fapt politic EXCEPȚIONAL. Pentru care merită toate felicitările.

Așa că nu înțeleg ce semnificație vrea să scoată președintele tot aducând pe tapet această problemă.

Dacă Ponta ar fi acceptat, atunci da, ar fi meritat oprobiul public și ar fi fost de condamnat. Pentru că s-ar fi pus în slujba unui om care a încălcat grav și fără precedent Constituția și care ar trebui, odată și odată să răspundă pentru aceasta: http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=35878
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Nu cred ca a fost facut din dragoste de tara. Dar oricum, Romania are noroc ca s-a intamplat asa. Refuzul lui Ponta, daca a existat, fost una din intamplarile fericite din istoria tarii noastre.

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-22 20:32:38
         
 
  In opinia mea, domnul Cristescu are dreptate. Pentru noi, pentru tara, refuzul lui Ponta este o intamplare fericita. Desi nu cred ca propunerea a fost facuta cu buna credinta, refuzul a fost facut din dragoste de tara.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-03-22 18:50:30
         
 
  - Daca io ieream acolo ii spargeam pa totzi!
- Pai du-te si parge-i acuma!
- Ntzz!

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-22 17:23:41
         
 
  "Eu nu pricep care ar fi problema, dacă președintele a făcut propunerea lui Ponta iar acesta a refuzat. Chiar la modul serios. Foarte bine că a refuzat. Cinste lui și merită felicitări."
(Emanuel Cristescu)

Domnul Cristescu
Problema cu refuzul lui Ponta este urmatoarea: romanii vor cat mai repede un guvern care sa ia masuri ca tara sa mearga mai bine. Ponta spune ca el este acela care poate sa faca ca toate lucrurile in Romania sa mearga mai bine. Iar atunci cand i se ofera aceasta posibilitate, de a fi prim-ministru refuza. De ce?! Sa zicem ca el ar fi format guvernul, iar Traian Basescu nu l-ar fi lasat sa mareasca lefurile, pensiile si nici sa scada pretul la combustibil si la asgurarile medicale. Ponta ar fi putut atunci sa demisioneze demascandu-l inca odata pe Traian Basescu. Statura lui ca politician ar fi crescut fara ca el sa se manjeasca in nici un fel. Nu cumva el a refuzat fiindca stie sigur ca nu poate face nimic din ceeace promite? Sau dumnevoastra credeti ca Traian Basescu nu l-ar fi lasat sa faca toate treburile astea extrem de folositoare pentru omul de rand?
Ponta nu a acceptat sefia guvernului fiindca stie ca nu poate face nimic din ceeace promite cand exista un deficit bugetar destul de substantial. Daca Ponta ar fi acceptat sefia guvernului la viitoarele alegeri nu ar mai fi fost atat de popular cum este acum cand practica numai demagogia. Basescu, ca politician, este un maestru. Bineinteles ca un guvern Ponta nu i-ar fi convenit, dar era suta la suta convins ca flacaul va refuza oferta. Si cu asta l-a prins, scuzati expresia, cu fundul descoperit. Romanii sunt oameni inteligenti: pai cand domnul Ponta spune ca atunci cand v-a fi el prim ministru va curge laptele si mierea iar atunci cand i se ofera posibilitatea refuza apar niste semne de intrebare: de ce sa lasi tara sa se duca si mai tare de rapa? Nu cumva numai pentru o majoritate si mai mare pentru partidul lui Ponta la viitoarele alegeri? Deci teoria dumneavoastra ca Ponta a refuzat postul in interesul tarii cade. El a refuzat numai pentru interesul lui.
In legatura cu polul de opinie: o tara nu se conduce dupa poluri de opinie. Obama dupa alegeri, a fost tot timpul sub 50% in polurile de opinie. Nici cand a fost sub 30% nu a incercat cineva sa-l dea nimeni jos. Fiindca nu este constitutional.
Si acum despre diasporezii de teapa mea: eu nu am nimic impotriva ca atat presedintele Romaniei sau guvernul sa plece de la putere. O astfel de actiune nu ma afecteaza in nici un fel. Ce vreau eu sa spun despre Basescu este ca dracul nu este nici chiar atat de negru cum pare, nu are nici coarnele atat de uriase cum spun unii si nici coada de doi chilometri cum spun altii. La concluzia asta am ajuns nu urmarin mijloacele de medie din Romania, fiindca nu le urmaresc, ci urmarind stirile de pe internet, care vorbesc despre situatia disperata din Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, Italia si alte tari cu deficite bugetare de zece ori mai mari ca ale Romaniei. Despre Romania s-a raportat numai despre ce s-a intamplat in Piata Universitatii si despre caderea guvernului si aparitia unuia nou. Ori, ma intreb eu, dece se ocupa toata lumea de Grecia care are numai zece milioane de locuitori si nu se ocupa de Romania care are douazeci de miloane de locuitori? Asa cum i-am spus si domnului Rechesan, daca grecii ar fi avut niste presedinti ca Iliescu, Constantinescu sau Basescu probabil ca le-ar ridica niste statui tot atat de mari ca fosta statuie a Atenei de Acropolis, fiindca nici unul din ei nu ar fi facut ca vechea Elada sa aibe o datoria publica la cinci sute de miliarde de dolari numa ca grecii sa o duca astazi mai greu decat o duc romanii. Dupa mine Traian Basescu si noul guvern poate sa plece si astazi de la putere. Intrebarea este: cei care vor veni vor fi mai breji decat cei care pleaca sau numai cu mult mai flamanzi?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-03-22 17:13:22
         
 
  Propunerea lui Băsescu - poveste de adormit copiii.

http://www.cotidianul.ro/udmr-demonteaza-circul-lui-basescu-legat-de-desemnarea-premierului-176875/

De altfel, rezultă din felul în care președintele a fost dispus să pună la dispoziția presei stenogramele discuțiilor (mai bine spus, din felul în care s-a eschivat) că joacă la cacealma.

Pe de altă parte, chiar dacă ar fi fost făcută la modul cel mai serios, propunerea trebuia refuzată. Nu poți să-ți asumi guvernarea cînd nu ai majoritate în parlament.

Restul sunt basme prezidențiale. Laboratoarele de dezinformare duduie.

 
Postat de catre Liviu S. Bordas la data de 2012-03-22 12:12:37
         
 
  Nu numai Boc a fost prost ca prim ministru ci întreaga paradigmă managerială. De aceea Ponta nu putea să se maculeze intrând în această cloacă.Ar fi fost ceva așa cum un bun epigramist ar intra într-un club de analfabeți. Lăsînd la o parte faptul că analfabeții ar putea avea talente native în ale versificației, aceștia, care conduc acum, pe lângă că sunt ageamii mai sunt și rău intenționați. Cu ei nimic nu se poate face împreună. Dacă din întâmplare te întâlnești cu ei pe un trotuar, musai să treci pe partea cealaltă. Altfel sigur, rămâi fără portofel, îți dau o palmă, te scuipă, scot limba la tine, îți înscenează ceva, etc. Oricum ai da-o cu ei ieși în pierdere. România poate depune mărturie. Mă rog 92% dintre români, cât indică sondajele. Ce mă miră este că sunt și oameni inteligenți, așa ca domnia voastră domnule Olariu și ca simpaticul Cioacă și distinsul Cercel, de Andrei Florian nu mai vorbesc, eu vă prețuiesc și vă admir pe toți, care se situează în cei 8%. Opțiunea domniilor voastre. Însă democrația presupune respect pentru cei care au altă opinie. Fie și greștă. Ca în cazul nostru.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-22 10:49:53
         
 
  Chiar daca Boc o fi fost un prim-ministru prost, Ponta e si mai prost. Nu poti inlocui ceva ce merge sontac-sontac cu ceva care sta pe loc.
Boc e putin schiop ca are un picior mai scurt, dar Ponta nu are deloc picioare, iar el stie asta. De aceea e a si refuzat propunerea lui Base cand acesta i-a cerut sa faca putin jogging impreuna.

S-a inteles?

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-21 17:50:12
         
 
  1. Să înțeleg, distinse epigramist, că nu înțelegeți cu niciun chip ori nu verți să înțelegeți despre ce este vorba în mesajul de mai sus. În regulă. Asta este.

2. Încerc să intru în jocul dumneavoastră de distragere a atenției de la subiect printr-o discuție cu început arborscent. Ei bine, spuneți, fără argumente, oarecum intuiționist: "eu zic ca Ponta e mai prost ca prim-ministru decat Boc.(Îmi place cum operează subconștientul domniei voastre. Așadar, ați recunoscut că Boc a fost un premier prost. Și vă dau perfectă dreptate) Ba nu numai atat, Boc, ci chiar decat ar fi Elena Basesecu sau Vanghelie." Eu spun că nu. Prin urmare cuvântul meu contra cuvântului dumneavoastră. Fără să ținem seama de sondaje, de opiniile generale, de părearea majorității românilor, de protestatari, de situația în care a fost adusă România, etc. Spunem așa, ca și cum fiecare dintre noi am avea o misiune. Și anume aceea de a susține o parte. Atenție, am spus "ca și cum"! Sper să nu o luați personal! Buuun! În situația aceasta fiecare dintre noi ar mai putea convinge câțiva. Ori am putea fi susținuți de câțiva. Ce valore euristică ar avea spusa noastră? Expusă așa ca "eu zic" , "eu spun"? Vă comunic eu: niciuna. Ar fi o simplă părere. Contextualizată și argumentată prin prisma celor de mai sus, spusa dumneavoastră este nulă în timp ce a mea reprezintă cel puțin un adevăr potențial. Care ar putea fi validat in factum sau post factum. De aceea asimetria axiologică.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-21 05:49:20
         
 
  decat Boc...
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-21 03:14:35
         
 
  Domnule Cristescu, eu zic ca Ponta e mai prost ca prim-ministru decat Boc. Ba nu numai atat, Boc, ci chiar decat ar fi Elena Basesecu sau Vanghelie. Il rog sa imi demonstreze ca nu e asa. Pana atunci, ramane cum am stabilit.

Totodata, eu zic ca daca as juca in echipa nationala de fotbal in locul lui Mutu, as da cate cinci goluri pe meci si Romania ar castiga lejer campionatul mondial. Dar nu vreau sa joc nici daca ma roaga Piturca in genunchi. Ca sunt cu mut mai bun de pe margine.



 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-21 03:14:01
         
 
  Sigur percepția asupra situației României prin intermediul unor "tunuri mediatice", mă refer la pletora de posturi TV și radio oficiale și cele îngenunchiate, poate fi extrem de ușor manipulată sau chiar contrafăcută. Iar când instituțiile statului își dau mâna ca să "demonstreze" ceva, musai trebuie să le crezi! Pentru că, nu-i așa?, statul este totul, cetățeanul nimic. Un exemplu, "dolarii" care reprezintă proba în justiție a corupției lui Adrian Năstase! Nu am elemente și nu mă pot pronunța pe fond. Însă când ÎN INSANȚĂ se prezintă de către niște procurori ca probă a corupției din anul 2004 bancnote tipărite în 2005, pentru oameni care înțeleg, nu corupția se demonstrează ci făcătura. Ori "o dată" poate fi extrapolată la "multe ori" și de ce nu la "toate ori-le"sic!

De mărțișor am împărțit, pe stradă mărțișoare, tuturor doamnelor și domnișoarelor pe care le-am întâlnit. Cuvântul de ordine "scăpați-ne de ăștia!" Și asta în timp ce posturile invocate mai sus intoxică lumea cu sondaje contrafăcute. Eu însumi, în câteva emisiuni TV m-am întâlnit cu astfel de sondaje pe care le-am demontat!

Prin urmare, ar fi lipsit de logică și de înțelepciune politică să-ți dai mâna cu aceia care au luat captiv, pentru moment, un popor și îl duc la dezastru. Și care mai au 8-10% susținere! Acum pentru oamenii lucizi ai țării, alegerile sunt cel mai important lucru. Și supravrgherea acestora ca să nu fie fraudate. Pentru că s-au mai fraudat și pentru că regimul a ridicat frauda la rang de virtute. Și a dus-o și în diasporă. Și, cum am prezentat mai sus, a dus-o și în în justiție.

Abia apoi, cu un parlament legitim, care să exprime voința electoratului, evident dacă USL va câștiga, domnul Ponta va putea deveni, potrivit Constituției și nu toanelor unui președinte cu 8% încredere, prim ministru. Am spus "potrivit Constituției" Asta înseamnă cu voia sau fără voia președintelui în exercițiu. Care, dacă va încălca din nou Constituția, trebuie imediat suspendat!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-21 01:21:16
         
 
  Distinse domnule Cioacă,

Excesiv de multe cuvinte pentru a vă manifesta bezelele politice.

Situația post electorală pe care încercați să o sugerați a fost relevată încă de Machiavelli. Așa că nimic nou sub Soare. Însă, cunoscându-vă capacitatea sofistică, unii, rău intenționați, desigur, ar putea-o lua ca un fel de datorie, v-aș sugera, dacă nu vă este inconfortabil, să faceți și o referire la esența topicului de mai sus.

Și fiindcă veni vorba de Machiavelli, permiteți-mi să vă reamintesc trei citate, relevante pentru topicul nostru, din ilustrul teoretician al principiilor puterii.


“Atunci când se hotaraste destinul patriei, nu trebuie sa fie luat în consideratie sentimentalismul, dimpotriva, lasându-se totul la o parte, sa fie urmata acea cale care salvgardeaza fiinta Patriei si-i mentine libertatea.”

…Exista trei genuri de oameni: unii capabili sa înteleaga ei însisi lucrurile, altii care înteleg ceea ce li se explica, în sfârsit al treilea gen sunt cei ce nu pricep nici ei însisi, nici daca le arata altii. Cei dintâi sunt minunati, cei din categoria a doua sunt buni, ultimii sunt de-a dreptul nefolositori.

În general, oamenii apreciaza mai mult cu ochii decât cu celelalte simturi, fiindca oricine poate sa vada, dar foarte putini sa înteleaga.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-21 00:37:05
         
 
  Domnul Cristescu
Parerea mea este ca interesul opozitiei in momentul de fata este ca tara sa mearga cat mai prost. Numai asa ea va avea la viitoarele alegeri o majoritate covarsitoare. Daca opozitia ar fi fost interesata ca tara sa mearga mai bine, bineinteles ca Ponta ar fi acceptat sa participe la guvernare. Fiindca altfel poti sa influentezi politica unui guvern cand faci parte din el sau chiar il conduci. Dar Ponta stie ca nici el nu poate sa faca minuni, fiindca daca ar stii cum se fac minunile ne-ar spune. Tot ce spune opozitia in momentul de fata este ca actuala guvernare este proasta. Toata lumea este de acord cu ea in acesta privinta. Dar opozitia nu spune cum va rezolva ea problemele. Opozitia spune ca va crea noi locuri de munca dar nu spune cum. Opozitia spune ca va marii pensiile, salariile, asistenta medicala dar uita sa spuna din ce bani. Probabil ca opozitia tine un secret absolut asupra acestor detalii de executie de teama ca ele sa nu fie furate de actualii guvernanti. Desi nu sunt foarte la curent cu situatia politica din Romania nu cred ca ma insel prea tare deoarece vad ce s-a intamplat in Anglia, Spania, Irlanda, Porugalia si Italia dupa ce opozitia a venit la putere: toate aceste opozitii, dupa ce au pus laba pe putere au strans si mai tare cureaua. Si bineinteles ca pentru faptul ca s-a strans si mai tare cureaua, vinovati sunt suta la suta fostii guvernanti. Insa inainte de alegeri nici una din aceste opozitii nu a spus ca va face asa ceva.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-03-21 00:07:57
         
 
  Domnule Epigramist. Mai încercați. Și rămâneți integrat în cohortele apocalipsismului naiv.  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-20 23:24:19
         
 
  Domnule Cioacă,

Pentru dumneavoastră nimic. Sunteți un om lămurit și lămuribil. Din câteva cuvinte. Și fericit. Felicitări.

PS. Ați demonstrat cu brio la ce poate duce separarea dintre semnificat și semnificant.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-20 23:18:51
         
 
  "Dacă ar fi acceptat ar fi însemnat să trădeze ȚARA, USL și toate speranțele a milioane de români și zeci de mii de protestatari." (Emanuel Cristescu)

Ha, ha, ha! Deci presedintele depasit de situatie il roaga pe Ponta sa vina sa scoata tara din rahat, iar el, de patriot ce este nu vine nici mort! Cred ca asta e bancul bancurilor, cea mai tare poanta a omenirii desi mai sunt opt luni pana la 12/12/12.
Apropo, ce faceti de sfarsitul lumii, domnule Cristescu?



 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-20 23:14:07
         
 
  Ghitza Contra...

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-20 23:09:41
         
 
  Domnul Cristescu,
De ce atatea explicatii pentru un eveniment care poate fi lamurit prin cateva cuvinte? Ponta a respins propunerea presedintelui Traian Basescu fiindca el este convins ca adevarata lui menire este ca sa stea deapururea in opozitie. Si, asa cum ati spus si dumneavoastra, Ponta nu e un om care sa-si tradeze convingerile cu una cu doua. Acest politician chiar si atunci cand partidul sau va castiga alegerile cu o majoritate covarsitoare va trece la PDL numai de dragul de a ramane in continuare in opozitie. Basescu si oamenii lui lupta din rasputeri ca asa ceva sa nu se intample, nu din dragostea lor pentru putere ci datorita faptului ca nu vor sa-l puna pe Ponta in situatia de a-si trada partidul numai pentru a putea sa ramana in opozitie.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-03-20 21:53:49
         
 
  Domnule Iovan, nu înțelegeți că sunt și oameni care desfid statutul de "râmă" pe care unii vremelnici mandatari ai puterii ar dori să-l atribuie en gross cetățenilor pe care și i-ar vrea un fel de supuși? Dacă asta vi se pare o miză mică, nu știu cu ce aș mai putea să vă fiu nefolositor.

Distinse Epigramist, dacă ați făcut analogia Concordia Chiajna-domnul președinte s-ar putea să aveți ceva dreptate. Însă problema domniei voastre este alta. Ori nu ați citit topicul de mai sus ori l-ați citit și nu ați înțeles nimic. Dacă doriți să discutăm pe această temă faceți un efort. Citiți-l. Dacă nu înțelegeți vă voi ajuta.

Vă doresc lectură plăcută și o seară minunată!
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-20 20:38:00
         
 
  Normal ca Ponta a refuzat pentru ca nu e in stare de nimic, e bun doar de gura. Iar Basescu a stiut perfect asta cand i-a propus sa fie prim ministru.
E ca si cum intr-un meci Concordia Chiajna - CF Barcelona, la scorul de 0-2 in minutul 5 se trezeste Ponta din tribuna sa ii strige portarului roman sa se lase de meserie si sa dispara din poarta ca la primul gol trebuia sa iasa pe centrare iar la al doilea trebuia sa inchida unghiul. Iar portarul il invita pe Ponta in locul lui in poarta, daca e asa de bun.

 
Postat de catre General Motors la data de 2012-03-20 19:44:34
         
 
  er.:ați observat mereu, că aproape toate...  
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2012-03-20 14:49:05
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  o miză mică..ca s-o cităm pe grațioasa Elena Ștefan, și textul și personajul care chipurile și-a asumat, chipurile, "un fapt politic EXCEPȚIONAL!"
Nu înțelegeți, domnule Corbu, ați trecut prin piața Universității, sunteți mereu în contact cu tinerii, că aproape toate categoriile socio-profesinale, s-au cam săturat de politicieni și gesturile lor, mai mult sau mai puțin calculate?
Ar trebui să aduceți în discuție, nu e tîrziu, pe tînărul conferențiar de la Științe politice care a ținut un discurs unicat în analele parlamentului european, pe fermierul care, după ce a reușit să salveze de la faliment o fermă zootehnică, declară că-și vinde afacerea din pricina mentalității păguboase a ministerului de resort care-i paralizează inițiativele prin birocrația-i stufoasă, a taxelor excesive, a corupției și-și trnasferă capitalul în altă țară, sau a pensionarului care se hrănește cu o pîine și-un iaurt pe zi ca să nu fie dator la întreținere și la stat.
Așa că nu înțeleg cui îi folosește articolașul anost/nu tresăriți, nu e decît o observație subiectivă/ nici complexul pe care-l aveți de a contracara asaltul canaliile cu argumente democratice și de a aborda polemicile civilizat, așa cum se întîmplă și-n această nișă, căreia, vizitatorii, veleitarii și marii frustrați i-au deturnat destinația profitînd de blînda dumneavoastră îngăduință.
 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2012-03-20 12:11:42
         
 
  Pentru că, de la 8% încredere, ar trebui să te reevaluezi!  
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2012-03-20 10:59:39
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE