FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
71
Text postat de nicolae tudor
Parlamentul European inaspreste pedepsele pentru pedofilie, sterge siturile cu pornografie infantila (cei care le acceseaza vor primi 1 an inchisoare). Un glas cere castrarea chimica a acestora. (...) O companie americana va fora dupa rezervele uriase ale gazelor noastre de sist. (...) In Bucuresti acoperisurile blocurilor vor fi acoperite cu vegetatie. (...) Miron Mitrea se joaca cu cifrele, zice de unu ca producea pierdere de 100 mil. si-acuma de... 3000 de miliarde! - adica de trei ori cat pibul? Tot el se plange ca "nu stim ce se semneaza cu fmi, aflam din legile depuse ulterior ca era nu stiu ce obligatie semnata." Basescu "a stabilit ca" am gresit pana-n 2008 bagand la consum banii din privatizari (acuma spui?) si nu mai vrea sa vada jurnalistii cu ochii umezi dand solutii; apoi ii sfatuieste pe magistrati, ca si cum ar fi treaba lor, sa spuna si de unde va da statul despagubirile! Iliescu-l acuza ca asmute institutiile intre ele, Ponta de incalcarea constitutiei, Tia Serbanescu apara:"Toata lumea citeaza constitutia decat s-o fi citit!"(...) Pe seara o tarancuta canta: "io sint fata de la tara/ nu ma culc cu burta goala!" iar poetul devine in noapte tot mai intelept: "cu vorbe proaste faci doar copii săraci".

Solutia si binele viitorului spanzura de un improbabil "daca". Multii se supun orbeste Alesilor crezand ca sunt ai Lui. Marii Nimeni nu au incredere in niciun partid politic, dar nu se lasa invinsi, se opun si razbesc printr-un plus de daruire in munca proprie, facand calitate si fiind corecti cu un simplu si frumos fel de-a fi, mergand pe drumul personal imbogatiti cu experientele zilnice.
Unii asteapta sa vina cu solutii organizatorii politici care cer increderea pentru a ajunge in jurul sacului cu bani, numai ca toti au compromis ideea de politicianism, se vede cu ochiul liber ca nu se poate obține nimic important fără o relație incorectă cu un reprezentant, ca acestia nu poporul slujesc. Eu cred ca puterea fura legal bugetul tarii punandu-si oamenii pe functii cu salarii uriase, dar acestia dau partidului o mare parte din bani - mi-amintesc de-un sef de sectie comunist care primea o cota din premieri.
Altii, scenaristii, inchipuie ridicole in care Basescu ar tine locul americanului de la Casa Alba iar acela ne-ar transforma in cateva zile-n buricul pamantului astupand gropile din asfalt, punand la punct agricultura și industria, facand curățenie în justiție, aruncand în aer economia subterană, dand de pământ cu corupția...

Solutia este o Morala tasnita intre Dumnezeu si politic, capabila sa-l ridice pe politician la cer si sa-l coboare pe Dumnezeu pe pamant; o Morala care aduna laolalta oamenii buni urmand ca, ulterior, regulile nescrise sa devina scrise cu amanuntime direct in Constitutie, prin aceasta impingand alesul sa-si pastreze treaza constiinta, in caz contrar fiind nu numai inlaturat, ci si aspru pedepsit.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  mi-a placut versul, nici nu stiu de pe unde l-am cules. daca deja ne cunoastem este minunat. eu nu pot sa fac precizarea ca nu sunteti poet sau ca nu veti fi niciodat'. observatia asta: "cu vorbe proaste faci doar copii saraci" este suficienta sa fii poet daca este recunoscuta ca antologica. eu nu ma pot mandri cu 5-7 cuvinte de genul asta.

sunt si eu onorat ca ma cititi.
 
Postat de catre nicolae tudor la data de 2011-11-01 13:15:21
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  onorat că a fost citată a 10-a poruncă din decalogul meu, dar, d-le Nicolae, trebuia să citați complet nu trunchiat:

"decît să scrii poeme moarte
mai bine plodește poeme în carne și oase
cu vorbe proaste faci doar copii săraci"

faceți și precizarea că nu sunt poet și nu voi fi niciodat'

 
Postat de catre Dragoș Iovan la data de 2011-10-29 18:55:17
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE