FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Si Oana Niculescu Mizil raspunde
Text postat de ecsintescu virtual
Volodea Tismanetchi, critic de moda pe banii dezbracatilor
septembrie 24, 2010 — oana niculescu mizil

Se pare ca domnul Volodea Tismaneanu, fiul nkvd-istilor (kominternisti) de rang inalt Tismanetchi, apasat de responsabilitatea de a infiera comunisti romani – altii decat cei de la putere – simte nevoia sa-si mai ia cate o pauza de cercetare pe baricadele institutionalizarii turnatoriei, facand mici consideratii artistice, pe blogul personal, despre croielile din fashion designul romanesc de ultima ora. Avand in vedere ca Traian Basescu, angajatorul dumnealui, alt comunist care infiereaza comunisti, rasfoind dosare si santajand la drumul mare, isi va lua curand talpasita de la sefia statului, iar robinetul subventional se va inchide, ii recomand domnului Volodea sa-si incerce norocul la revistele cu tipare de rochii pentru femeile care nu-si mai permit sa-si cumpere haine intr-o Romanie curatata de comunisti de catre chiar brava ordonanta Volodea. Inainte de a trece la problemele serioase ale modei vintage si diferentele intre branduri, trenduri si marile case, il intreb direct pe sefului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania: La cate rochii cumparate de la magazinele „Toate produsele la 15 lei” au renuntat romancele pentru ca Presedintele Romaniei sa va plateasca atat amar de vreme degeaba, domnule Tismaneanu? Cate conserve de fasole ale muncitorilor au ajuns in buzunarele dumneavoastra? Cate alocatii pentru copii, cate pensii de amarat? Faceti socotelile astea in momentele de relaxare de dupa stresul cercetarii! Socotelile fac bine la nervi.

Acel “Look who’s talking!” care ma bantuie ori de cate ori imi arunc ochii pe consideratiile lui Vladimir Tismaneanu despre comunism, m-a incercat si zilele trecute, citind articolul in care era infierata si umila mea persoana, nepoata de nomenclaturist care a indraznit sa-l traga de maneca pe finantatorul cercetatorului, imbracata in zeghe, pe holurile Parlamentului Romaniei.

Domnule Volodea Tismaneanu, sunteti copil de activisti comunisti, de kominternisti. Oboseala cercetarii activitatii lui Leon Tismanetchi, tatal domniei voastre, la Soroca si in cuibarelor comuniste ale NKVD-ului si Komintern-ului, in Basarabia de dupa 27 martie 1918, când NKVD-ul a incercat distrugerea Romaniei prin provocarea asa-ziselor rascoale de la Tatarbunar si Hotin, va face sa uitati ca ati fost coleg cu Nicu Ceausescu, ca v-ati bucurat de toate privilegiile regimului comunist? Sunteti un om cu scoala, un profesionist. Ar trebui sa stiti ce a facut bine si ce a facut rau bunicul meu, Paul Niculescu-Mizil si sa intelegeti de ce “continuu fara jena linia politica a stramosilor”, lucru pe care, cu siguranta, domnia voastra nu vi-l puteti permite, legal.

Sunteti metaforic cand va referiti la zeghea purtata de mine in Parlamentul Romaniei, afirmand ca este cea purtata de intemnitatii in numele idealurilor”luminoase” ale bunicului. “Spleen”-ul vietii bune pe banii romanilor va indeamna la metafore din varful limbii. Mie nu-mi arde de metafore si poezie in Romania Reala. Este prea mare jalea pe aici, domnule, si va inteleg ca, pierzand contactul cu realitatea, va inselati inca o data. Acea zeghe apartine chiar bunicului meu, detinut la Jilava, acel om despre care stiti, cu siguranta, ca a fost unul dintre initiatorii politicii de eliberare de sub tutela Moscovei, in 1964, si a fost direct implicat in relatiile dintre Romania si URSS, in favoarea Romaniei.

Nu bunicul meu a aruncat oameni in puscarie si nu el a fost informator direct implicat in dosarele martirilor romani din Basarabia, multi dintre ei luati de la casele lor, apoi condamnati, maltratati si ucisi fara alta vina decat aceea de a fi romani. Va suna cunoscut? Va suna cunoscut faptul ca intre 28 iunie 1940 si 28 iunie 1950, din Basarabia au disparut un milion de oameni (din 3,3 milioane)? Poate ar fi trebuit sa-l intrebati pe tatal dumneavoastra. Eu va stau la dispozitie cu documente. Cu siguranta sunteti informat, inainte de a informa pe altii, ca am mostenit arhiva bunicului meu, aceea pe care a vrut sa o cumpere Hoover Institution si pe care va invit sa o rasfoiti in vederea demersurilor de depistare a tortionarilor comunisti. Cine mai stie ce surprize referitoare la propria istorie veti avea, cu aceasta ocazie…

In ceea ce-l priveste pe bunicul meu, Paul Niculescu-Mizil, cu siguranta stiti ca a fost primul oficial roman care, in 1968, a luat pozitie impotriva URSS-ului, la invadarea Cehoslovaciei, ca s-a opus deschiderii focului impotriva manifestantilor de la Timisoara, dar, mai ales, ca a fost, cu adevarat, un om de stanga cu vederi liberale, pentru romani. Nu credeti ca a cam trecut vremea in care era suficienta stampila pe fruntea comunistului pentru a fi aruncat la cosul de gunoi al istoriei? Nu cumva cunoasteti si domnia voastra, ca si mine, bisnitari care fac, acum, Romaniei mai mult rau decat a facut orice nomenclaturist comunist, vreodata?

Bunicul meu nu a fost bisnitar, a fost om serios. Ca mediator, direct implicat la nivel extern, a deschis relatiile politice si economice cu China, Vietnam si tarile arabe. Ca ministru de finante, a liberalizat sistemul financiar-bancar, deschizand Romania catre Vest, prin aducerea in tara a Societee General si a altor banci si societati occidentale. Ca ministru al educatiei si invatamantului a luptat pentru eradicarea analfabetismului, a fost initiatorul creselor si a introdus in invatamant limbile straine, altele decat limba rusa, cea vorbita atat de coerent de parintii dumneavoastra, domnule Volodea. Alte si alte lucruri bune pentru tara lui a infaptuit acest patriot, Paul Niculescu-Mizil. Dar, mai ales, bunicul meu si-a permis sa nu fie un abject turnator si un informatoar al securitatii pentru a-si construi o cariera. A trait modest si a murit sarac. A fost un bun profesionist si un iubitor de oameni. A facut pentru Romania cat nu a facut si nu va face niciodata Basescu, ca presedinte, in toate mandatele luate cu japca si cu ajutorul cucutei turnate de domnia voastre in urechile romanilor din diaspora, cu tot cu ajutorul la dosare dat de savantlacurile „cercetatorilor in ale comunismului”.

De asta ma mandresc cu bunicul meu si imi doresc sa-i calc pe urme cat mai apasat. Da, sunt politician de stanga si am fost nepoata de nomenclaturist, acel nomenclaturist descris mai sus – cel asteptat cu respect de secretarul de stat Henry A. Kissinger, niste ani in urma, la “10 pentru Romania” inainte de a se aseza pe scaun – chiar daca nu am apucat sa ma bucur de privilegiile nomenclaturistilor. Domnia voastra v-ati bucurat de toate. Ce au facut parintii dumneavoastra pentru tara asta ca sa meritati toate astea?

Chiar va recomand ca, inainte de a trata la comanda, cu atata superficialitate denigratoare un om de valoarea bunicului meu, sa faceti o cercetare prin Romania Reala si sa-i intrebati pe oameni ce a facut Paul Niculescu-Mizil pentru ei, dupa care sa va duceti si in Basarabia, incepand cu Soroca, si sa va uitati in ochii acelor oameni cand ii veti intrebati cat bine le-a facut tatal dumneavoastra, Leon Tismanetchi. Abia dupa aceea, sa va ganditi cine ar trebui sa vorbeasca si cine sa taca pentru totdeauna.

Dar, dupa cum scriati in finalul articolului in care il comparati pe bunicul meu cu Mussolini, „Nimeni nu trebuie judecat prin genealogie”, nu-i asa?

In ceea ce priveste kitsch-ul politic, trebuie sa intelegeti ca o femeie moderna, ca mine, trebuie sa fie in trend si, cum kitschul politic a fost inaugurat de finantatorul domniei voastre din banii nostri, domnul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ma conformez.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Hai dom'le să-i răspundem odată că nu-și ia chenzina:
Da, comunismul românesc și nu numai :) a fost un experiment social-politic și economic dezastruos care a dat România înapoi cu 50 de ani; mi-amintesc că după tezele din iulie nu se mai găseau portocale, acum constat că sunt portocale teziste pe toate tarabele.
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2010-09-26 16:58:08
         
 
  Doi: ce să pierd eu, măi Florică?
Fluturii de la caleașcă?
Tu ai impresia că dacă asuzi în hainele statului (alea de pe dedesubt, cu petlițe!), toată lumea face la fel și pierde cînd le pică regimul?
Nu ești atent, am mai spus-o: EU NU FAC GAȘCĂ CU NIMENI! DOAR CU PROPRIA-MI CONȘTIINȚĂ, dacă se poate spune așa!
Așa că n-am nici o greață, ca voi!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 16:14:14
         
 
  Văd că Băsescu nu mai are încredere decît în garda pretoriană!
De regulă, în istorie, cine a recurs la un astfel de gest disperat, e semn că era pe ducă.
Vezi prostia lui Tiberius, care era cîte pe ce s-o ia în barbă de la prefectul pretoriului Sejanus, dar care și-a luat de la următorul prefect, anume Macro.
A urmat țăcănitul de Calligula (Cizmuliță), care-și făcuse calul senator, se spune, și care și-a luat-o tot de la un prefect al pretoriului, anume Cassius Chaerea. În fine, și mai țăcănitul Nero, care, fugărit de pretorieni, a fost nevoit să-și pună libertul să-i ia gîtul.
Așteptăm cu interes numele următorului prefect al pretoriului, mai dincoace, din zilele noastre!

PS: Păi ce să-i faci, Florică, dacă toți e proști și se răscoală? Așa, pur leo fleor deo kuku!
Și numai voi scăpați țara din anarhia în care ați vîrît-o cu capu-nainte, din clipa în care venirăți la putere!?...
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 16:10:58
         
 
  Nu stiti sa pierdeti, domnule Peia, asta este. Nu v-a iesit ingineria cu geto-dacul Johannis si nici cu prietenul inculpatului Vantu, iar acum doriti sa aruncati tara in prapastia anarhiei.
Judecatorii fac greva, militienii demonstreaza cu armele la vedere si incalca legea pentru care sunt platiti sa o apere, sindicatele au revendicari politice, iar comunistii ameninta cu moartea pe cel ales sa fie presedinte.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-26 15:05:28
         
 
  Florică,
E facilă încercarea ta de manipulare!
Aici nu prea ai pe cine manipula, dat fiind că nu-s decît o mînă de indivizi, dintre care, ceva peste jumate, sunt ciracii tăi sub acoperire.
Nu știu de ce tot încerci să lustruiești clanța de la ușa stăpînului, că ceilalți care pricep nu te iau în seamă.
Hai că știm cine ești, lasă fentele!
Repet, totuși, pentru cine pricepe: nu am nici o glumă cu alde Gioană și ai lui. Sunt împotriva a ceea ce se petrece și, așa cum se vede și din avion, regimul tătucului tău și-a păpat mălaiul.
Mai e chestie de oleacă de vreme ca să-și dea în petic definitiv.
Mă-nteb ce veți face voi atunci!
Ce stăpîn generos veți mai găsi, ca să vă arunce pumnul de grăunțe?!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 14:47:51
         
 
  Amelia,
De acord cu ce spui, dar nu cred că Băsescu avea autoritatea morală să facă acest lucru.
Eu, dacă pui cumva și problema nmea, nu am nici un stăpîn.
Judec cu propria-mi minte și consider că nu e nevoie de cine știe ce specialități pe profil ca să vezi ce se întîmplă, cu ochiul liber.
Orice discuție, cu un iz mai mult sau mai puțin teroetic, este complet inutilă și făcută să aburească mințile celor care încearcă să se descurce în hățișul explicațiilor speculative.
Realitatea bate cu pumnii în ușă,- nu e nevoie să ni se împrumute alt cap ca să pricepem.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 14:42:38
         
 
  Amelia, pana la urma, a fost sau n-a fost? ca n-am inteles. raspunde cu da sau nu :)))
Hai ca e usor, incearca!
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-26 14:41:23
         
 
  Domnule Peia, pentru suspendarea presedintelui exista legi care prevad in mod clar cum si in ce conditii se poate face aceasta rasturnare a vointei poporului. S-a dus vremea loviturilor de palat facute cu arma. Nu poti suspenda presedintele dupa cum isi doreste vreun ametit sau grup de ametiti sa-l vada pe Geoana presedinte. Pentru ca dumneavoastra omiteti sa spuneti ca doriti sa-l suspendati pe presedinte cu scopul de a-l inlocui cu Geoana, asa cum este prevazut in Constitutia Romaniei.
Domnule Peia, mai lasati-ma cu prostanacii dumneavoastra. Sa se duca la Vantu sa se relaxeze, sau pe la Moscova, intr-o excursie turistica de taina. A pierdut cursa electorala, gata! Mai are o sansa in 2014. Are timp sa se antreneze si unde mai pui ca Basescu nici nu mai poate concura.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-26 14:37:20
         
 
  Ioan Peia,

Traian Băsescu a atras atenția în nenumărate rânduri asupra ziariștilor "tonomat", a acelora care (majoritate absolută în breaslă), pentru osul de ros zilnic, o încondeiază și pe mămica lor recitând la comandă plăci arhicunoscute, clișee de doi bani neargumentate aproape niciodată, fraze rutinate, mistificarea celor spuse de un personaj sau altul, clătirea cu balsam propriu a unor realități evidente, negarea a însăși negației. Nu mă aplec asupra motivului pentru care li se dă credit: ignoranța și persuasiunea sunt două calități cerute de fișa postului. Cunoștințele lor despre politică, istorie, sociologie, sunt limitate (consider acest termen, în context, un eufemism).

Pe lătrăii de gen îi aflăm peste tot: în tramvaie, pe portativul calculatorului, pe ecranul teveului, pe tarabe alături de tampoanele-cadou ale revistelor și coșulețele de promenadă ale doamnelor. Nu contează că îi faci muci într-o discuție, sau două, sau zece. Ei revin cu aceleași întrebări, pun în aplicare planurile șefilor învăluind societatea în mirosul lor stătut, de zeghe aflată mereu la post. Cea mai importantă pentru spălarea creierului cuiva, este repetiția. Este prima lecție pe care o învață. Orice subiect ar fi, ei dau drumul la placă. Îi desființezi cu argumente? Nu-i nimic, mistifică momentul și o iau de la capăt. Nu au nimic sfânt. Mâine pot face același lucru pentru tabăra opusă. Au învățat reulile jocului.

"CE spuneați? A fost sau nu comunismul un regim criminal? Păi comunismul francez, Kazantzakis, Barbusse, Sartre, A. France, ... nu a apucat să fie un regim...e la fel de criminal, de acolo pornește, din ideoloie... Nu, nu m-ați înțeles. A fost sau nu comunismul un regim...nu deviați, vă rog., de la subiect.."


îl faci praf, se șterge la gură de zoaie și bate iar la ușă. "A fost sau nu a fost...".

personal, am postat seara trecută și în alte dăți, o serie de realități, argumentate, pe site. Numai un naiv poate crede că miza a fost reglarea tonomatului la o sesiune diferită. Iar celor manipulați, cu căști în urechi, auzul nu le mai poate fi, oricum, recuperat. Sper, totuși, că puținii rămași liberi, vor afla, aici, răspunsul găsit de mine la niște întrebări.


P.S. Când tonomatul începe să cânte melodia 1, maneaua de vis a plăcintarilor, îl poți scoate din priză. E singura soluție. Nedemocratică, firește, dar sănătoasă.

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-26 14:31:46
         
 
  Nu mai presupune tu, Florică, în numele meu, că presupui cum îți convine!
Păi dacă voința poporului se manifestă precum spui, și, dacă-mi amintesc bine, băsescu, după ce fu suspendat, apelă la voința poporului, printr-un referendum șmeker, apăi, hai să recurgem din nou la un referendum să vedem cum stăm cu voința aia, nu?
Că e democratic.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 14:13:50
         
 
  Vointa poporului se exprima electoral, domnule Peia, in mod liber si democratic. Stiu cat regretati ca nu avem un presedinte pe masura lui Geoana si un ministru de interne precum Voicu, dar vointa poporului a fost alta.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-26 13:40:23
         
 
  Da.
Și tot comuniștii se țin cu ghearele și dinții de putere, indiferent de voința poporului.
Sunt dictatori înnăscuți.
După ce se-nconjoară de o gașcă de fideli, merg, inevitabil, spre catastrofă. Vai, istoria care se repetă atît de repede!
Stafia lui Ceaușescu bîntuie deasupra României, întruchipată de Băsescu...!
Cine dracului ne-o fi blestemat să tooot repetăm istorii demente?!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-26 13:19:35
         
 
  Comunistii nu pot accede la putere decat prin crime si teroare, pentru ca in mod democratic nu vor putea niciodata. Iata de ce comunistii urasc din toata fiinta lor democratia si intelectualii.

Victor Ponta: “Îmi place apelul la revoluție, dar îmi cunosc țara și poporul destul de bine ca să știu că toți vor spune “mergeți la revoluție, dați-l jos pe Băsescu și după aia venim și noi. (…) Așa încât eu mă bazez pe dumneavoastră în această bătălie și mă bazez că, după ce o să-l OMORÎM pe Băsescu, o să vină toată lumea alături de noi”
http://www.gandul.info/news/ca-sa-i-arate-lui-mazare-ca-si-el-are-sange-ponta-si-a-pus-o-sapca-verde-cu-stea-rosie-adusa-din-china-7155828
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-26 12:27:44
         
 
  waszlaw Says:
septembrie 25, 2010 la 3:29 pm

Am scris si io:
Scrisoare deschisa catre intelectuali

Plecati! Falnici luptatori impotriva socialismului, zdraveni martiri ai democratiei, plecati! Plecati daca va iubiti tara! Plecati daca vreti sa va salvati neamul! Ati creat destui draci in 20 de ani, ati creat anticristi, ati creat demoni si ati vazut rosu, ati vazut secere si ciocane peste tot- in cel mai frumos luminis, in ultimul varf de munte necalcat,in versurile poetilor si in culorile pictorilor-si ati patat, pentru totdeauna ideea de integru, ideea de frumos, ideea de just. Plecati! Ati fundamentat esecul atat economic cat si politic-si inca stati alatri de el, ori ca niste orbi, ori ca niste rau-voitori. Plecati! Lasati tara asta, neamul asta, pruncii ce se nasc azi, sa mai aiba o sansa… .
Vanati vrajitoare altundeva, dati liniste Romaniei scutind-o de a mai ridica ruguri pentru strigoi inchipuiti.
Nu mai pupati in cur, plecati!…ati demonstrat deja ca nu puteti gandi, ca nu puteti argumenta si ca nu puteti sustine, propriile voastre idei fara a apela la inventarea unui rau inexistent-plecati, cugetand la sufletele ce vor fi salvate prin disparitia voastra.
Plecati! va spune un tanar pe care aveti libertatea de a-l ignora precum ignorati evidenta. Plecati va spune un tanar poet, un tanar naiv, un tanar ce spera si un tanar nepatat, neatins, de vreo influenta care poate fi considerata nociva… am 24 de ani, aveam 4 ani la revolutie- traiesc astazi si apartin prezentului.
Daca mai exista o urma de respect in voi, o urma de demnitate, lasati genratia mea sa creasca fara exorcizari, va implor. lasati tara asta sa traiasca in adevar, intr-o cunoastere prezenta a unui trecut MORT!
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-26 02:20:10
         
 
  Ecsintescu, nu, pentru ca e criza, iar eu nu sunt militian sa pretind majorari ale unui contract in derulare.
Sa-ti ajute Dumnezeu sa castigi alegerile, desi ma indoiesc ca poti candida pentru ceva anume :)
In fine, informatoarea voastra a omis sa va transmita faptul ca nu sunt documentarist, dar pentru ca nu ma crezi pe cuvant, ii voi spune Danei sa isi revizuiasca informatiile.
Am produs pana acum mai multe emisiuni de televiziune. Cu putin noroc, in cateva saptamani voi mai produce una. Documentarist nu am fost niciodata, dar am tot respectul pentru aceasta meserie si cred ca mi-ar fi placut sa o fac si pe asta.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 23:25:31
         
 
  Aduc drept argument memorabila fraza a unui ilustru exponent al comunismului.
Tema de concurs:
Cine a pronuntat maxima istorica:
“Ceausescu a intinat, numai, nobilele idealuri ale socialismului stiintific si ale comunismului!”
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 21:20:17


"... dintr-o sectă leninistă marinală și ilegală, constituită din mai puțin de 1000 demembri, PCR s-a dezvoltat ca un partid de masă care a devenit până la urmă vhiculul pentru stabilirea unei dictaturi personale bazate pe o ideologie naționalistă comninată cu elemente reziduale, chiar formale de marxism".

Vladimir Tismăneanu, "Stalinism pentru eternitate", pag.34

Capitolul 1 al lucrării de mai sus analizează conceptul de stalinism național românesc, prin care desemnează tipul de regim instaurat la București de Nicolae Ceaușescu.

Citatul pus de A. Florian putea să-i aparțină lejer lui V. Tismăneanu. :)
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 23:21:27
         
 
  Andrei, maine plec la Galbinasi unde mai castig niste alegeri.

In fine.. Daca Basescu si Boc erau romani, atunci mareau pensiile si salariile. Tie ti-a marit Nasul indemnizatia de documentarist? Nu! Atunci sa taci.
Si tu ai mai si lins tocul ochelarilor al marelui cititor de ziare, dobitocul dependent de casca!
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 23:13:15
         
 
  De altfel, greva lor a fost facuta impotriva intereselor contribuabililor reali, adica impotriva acelora din economia privata care platesc salariile bugetarilor. Mai pe sleau, de cei care ii platesc sa aplice legea. Daca nici ei nu respecta legea, de ce ii mai platim?  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 23:04:55
         
 
  Andrei, Basescu a facut un gest mizer. A renuntat la politie si jandarmerie. Simbolistic, mesajul este ca pentru romani ei nu conteaza. Nimeni nu a mai facut acest lucru. E ca si cum Ioan Peia ar scrie impotriva culorii albastre cand el e dependent de viagra.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 23:04:30
         
 
  Nu confunda militia cu politia. Si judecatorii au facut greva, desi era ilegal. De ce n-ar face ilegalitati si militienii?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 22:59:53
         
 
  Andrei, deontogic, Radu este un zero. Noroc cu Francesca. Sa cedem dupa dezmat. Politia a iesit in strada. E cam de naspa. Acopera-ti ..nasul.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:55:25
         
 
  Radu este tot ce doreste el sa fie, pentru ca poate. Restul comenteaza.
Nasul este tot ceea ce mi-as fi dorit sa fiu eu, dar ma multumesc si cu faptul ca fac parte din echipa lui. Recunosc ca ma plateste mai mult decat performez, dar ma straduiesc sa fiu la inaltimea pretentiilor sale. Echidistanta este specifica nehotaratilor si celor care stau in tribune si scuipa seminte injurand arbitrul.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 22:50:17
         
 
  Andrei, Nasul este un ziarit echidistant?  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:36:28
         
 
  Andrei, stiu ca te oftici. Dar Nasul e nas. Asta este diferenta intre angajatori si angajati.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:35:34
         
 
  Ecsintescu, ramane ca in seara aceea, da? Uite, eu pot sa recunosc ca am primit bani de la tine daca tu recunosti ca mi-ai dat bani ca sa nu mai comentez nimic despre comunisti pe Europeea. Dupa cum ai observat, o perioada m-am abtinut, adica atat cat mi-au ajuns cei 20000 de dolari. Sunt cheltuitor, insa, iar daca mai esti dispus sa platesti, ai numarul meu de telefon. Daca nu il mai ai, ti-l spune Ioana. Pup-o din partea mea si transmite-i multa sanatate.
Amelia, sa presupunem ca este adevarat ce spui. In lumina acestui presupus adevar, este comunismul mai putin condamnabil?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 22:32:09
         
 
  Este in masura Tisamaneanu sa acuze Comunismul, Andrei? Esti tu in masura sa spui ca LABE1 este deontologic si echidistant? Este adevarat ca luati bani per emisiuni si ca intrebarile sunt puse de consilieri? Este adevarat ca sunteti jigodii cu gura mare?  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:19:06
         
 
  La Nurenberg s-au condamnat indivizii, niciodata un sistem.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:16:49
         
 
  Andrei, Nasul si tu, ati luat bani de la beizadelele astea. Am vazut cu ochii mei cand Radu a luat 20 000 de verzi. Las-o dracu!  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 22:16:10
         
 
  E ușor de ghicit, mai ales pt. Florian, care crede că între Iliescu și Băsescu ar fi cine știe ce distanță!

Ca idee simplă, însă: cum poți condamna individual, dacă sistemul ca atare nu este pus la zidul infamiei? Reciproc: cum poți condamna un sistem, fără să-i umbli prin măruntaie și să stabilești vini individuale, atent cîntărite. Asta pentru a evalua cuantumul ispășirilor, iar nu pentru a-i scuza pe unii că au fost mai puțin zeloși ca alții. Practic, orice individ care se zbătea să aibă carnet roșu, pentru aventajele pe care i le conferea statutul de membru de partid - și ele axistau chiar și la membri cei mai simpli, să fim serioși - oricare posesor de astfel de privilegiu este vinovat. Căci devenise conștiința individului un fel de monedă de schimb: mi-o terfelesc, dar merită! Mă refer la cei care aveau percepția actului pe care-l comiteau. Că mulți habar nu aveau ce fac. Așa era lumea! Și părea eternă. Sigur, devine aproape imposibil să-i condamni pe toți, dar puteam condamna, măcar, începînd de la un anume nivel de vinovăție în sus, corifeii comunismului. Și ăștia au fost destui!
Dar cîți au fost scoși la interval și puși să-și plătească ticăloșiile?
Îmi amintesc că pînă și Drăghici a murit de moarte bună, păpîndu-și o pensie babană!
Nu avea cine să condamne, pentru că cei care ar fi putut-o face erau roșii pînă în vîrful urechilor! Voința populară? Aș! Care?
Așa că, pînă la urmă, am mers din compromis în compromis, pînă s-a ajuns aici: nu s-a putut și nu se poate face diferența între acel procent minor de indivizi principiali și cei care, profitînd de situația ambiguă, voit lăsată la cheremul istoriei indiferente, au pus mâna pe tot.
Au căpătat puteri nelimitate și acum manipulează masiv. Fără jenă. Fără teamă. Fără nici un pic de rușine.
Ce se întîmplă, azi, în România este o mizerie fără seamăn!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 22:12:24
         
 
  Aduc drept argument memorabila fraza a unui ilustru exponent al comunismului.
Tema de concurs:
Cine a pronuntat maxima istorica:
“Ceausescu a intinat, numai, nobilele idealuri ale socialismului stiintific si ale comunismului!”
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 21:20:17
         
 
  Draga Amelia, ma opresc si eu aici, pentru ca tu consideri ca un criminal care isi recunoaste crima nu poate fi credibil. Despre ce face Tismaneanu si despre faptul ca "onorabilii" comunisti de tipul lui Mizil nu trebuie condamnati a scris chiar Oana Mizil in textul de mai sus.
Conform principiului comunist care postuleaza teoria ca o crima comisa in grup, "muncitoreste", este mai putin condamnabila decat o crima comisa in mod solitar, eu prefer condamnarea mentalitatii grupului decat sa ma bucur de o condamnare ieftina a unui nefericit care a apasat pe tragaci.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 21:13:37
         
 
  Mă opresc aici. Atât poate intelectualul român de azi.

Ne merităm soarta.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 20:55:38
         
 
  Buuun, și despre demonstrația de mai jos, legată de mizeriile antinaționale pe care le face comunistul Tismăneanu (prin activitate în prezent) și gașca cum rămâne?

Și de ce să nu condamnăm comuniști?
Ba să condamnăm pe cei care se fac vinovați, după lege. Mai ales pe cei care trădează azi interesul național.

Renate Weber care susține din poziția ocupată la UE independența Kosovo, care cere lui George Maior să desființeze activitatea serviciilor în Harghita și Covasna (ea vorbește de Secuime, ca și Alina Mungiu) să nu o discutăm?



De ce să facem tămbălău pe chestiuni neesențiale (Vadim, Becali, Eba, Vanghelie) și nu pe cele esențiale?

Nu da bir cu fugiții, răspunde:

Este Tismăneanu anticomunist?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 20:54:52
         
 
  Da, eu cred ca Tismaneanu este un intelectual care a demascat regimul criminal comunist, s-a dezis de el si de crimele acestuia, iar prin lucrarea sa a redat romanilor si Romaniei puterea de a recunoaste imaginea propriei lasitatati.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 20:52:23
         
 
  Sintagma enuntata de mine nu condamna comunisti, condamna sistemul comunist in fundamentul sau ideologic. Ce a fost, a fost. Important este sa nu mai facem aceeasi greseala si sa lasam comunismul sa se mai strecoare printre noi, sa ne mai omoare elitele intelectualitatii, parintii, copiii, rudele.
Comunismul a fost un regim CRIMINAL, iar orice tentativa de a reabilita comunismul se asociaza in mod logic cu CRIMA.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 20:44:59
         
 
  Ai scris trei fraze ca un laș, nici măcar nu ai putut să-ți aperi șarlatanul care-și bate joc de istoria românească, și tot tu faci pe ofuscatul că nu ți se răspunde la întrebări.

Am răspuns foarte clar: vina e individuală, nu colectivă.

Este Tismăneanu anticomunist?

Aștept răspunsul cu argumente, nu fantări abile.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 20:43:38
         
 
  Pierzi timpul oricum, fiindcă nu pricepi nimic. Sau e un mod laș de a evita răspunsuri.

Ideologiile sunt criminale și oamenii care le-au întrupat. Poate fi vinovat și Fritz și Hitler, asta nu-i o problemă.

Aștept să-mi răspunzi:

Este Tismăneanu un anticomunist, ținând cont de ce am scris până acum?

Haide, curaj, ca un intelectual adevărat, treci la autocritică.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 20:39:49
         
 
  Amelia, nu ma grabesc dar nici nu-mi place sa imi pierd timpul pe langa subiect. Am inteles ca ti-e rusine sa dai un raspuns direct si ca preferi sa dai vina pe pistol. Conform aceluiasi principiu, nazismul si comunismul nu sunt regimuri criminale pentru ca de vina este Fritz si Ion, primul fiind instalatorul de gaze de la Auschwitz iar cel din urma gardianul detinutilor de la canal. Draga mea, povesteste-i chestia asta domnului Peia. Numai dansul te mai poate crede, desi am indoieli serioase.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 20:32:07
         
 
  Te cam grăbești să pui întrebări, nerăbdător mic ce ești!

Eu am încercat să te dezbar de obiceiuri comuniste dar nu te lași.

1. După criminalul regim burghezo-moșieresc urmează criminalul regim comunist în istoria criminală a României! Genul ăsta de gândire îmi repugnă total.
Da, ideologia comunistă este criminală iar Marx ar trebui explicat și deființat în toată școala românească și mass-media.
Sintagma "regim criminal" poate genera abuzuri câtă vreme au fost oameni onești care au trăit sub acel regim și nu merită să-i nacuzi de-a valma. E o prostie să vorbești de cei 4 milioane de comuniști criminali care se găseau în 89.
Vina este totdeauna individuală, nu colectivă.

Dar tovarășii v-au învățat să condamnați la grămadă. Statul român este criminal pentru holocaust, este criminal pentru comunism, este criminal pentru că își înfometează azi cetățenii. Ar fi cazul să te dezbari de asemenea prostii propagandistice.

2. Vanghelie n-are nici în clșin nici în mânecă cu comunismul. O avea cu multe altele, poate corupție, analfabetism, nu știu.

Și acum aștept și eu răspunsurile la obiect.legate de textul Oanei Mizil:

1. Are îndrituirea morală Tismăneanu să judece pe alții cât de comuniști sunt?

2. Au vreo treabă intelectualii lui Băsescu cu dreapta consacrată istoric (elită, religie, identitate, comunitate organică și interes național)?
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 20:15:27
         
 
  Daca nu vei avea curajul sa imi raspunzi in mod direct, te voi intelege. Din acest motiv, adica din lipsa de curaj a intelectualilor, comunismul a i-a trimis pe acestia la reeducare, adica la canal.  
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 20:04:44
         
 
  Amelia, m-ai convins ca intelectualii lui Basescu sunt mai rai decat comunistii. De maine il voi sustine pe Vanghelie, care este.
Dar tot nu mi-ai raspuns, este sau nu este regimul criminal comunist un regim criminal?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 19:55:48
         
 
  Andrei Florian,

nu poate fi mai cuprinzătoare condamnarea unor regimuri comuniste din Europa de est sau din lumea a treia decât condamnarea comunismului ca ideologie criminală cu TOT ce implică acest lucru. Dar nu se va-ntâmpla niciodată ceea ce spun, câtă vreme o bună parte din lumea occidentală este deja adepta lui Marx, iar comunismul este de cele mai multe ori redus la o simplă teorie economică de repartiție a bunurilor în societate.

Cât despre mizeriile care se fac la noi, ele nu țin de o culoare politică ci de anumite angajamente ideologice vehiculate bine mersi prin întreaga presă română.
Opoziția "comuniștii" PSD-ului versus "dreapta" intelectualilor din jurul lui Băsescu este o gogoriță care falsifică orice demers onest de însănătoșire a societății românești.

Să-ți dau un exemplu: toată floarea cea vestită a intelectualității de dreapta a susținut de curând o petiție prin care se urmărea micșorarea pensiilor foștilor membri și colaboratori ai Securității și ai ministerului de interne.

Aparent, scopul era cât se poate de onorabil, repara nedreptățile suferite de victime care trăiesc azi din pensii mizere în vreme ce foștii torționari huzuresc în pensii mari de la stat.
Erau împinși înainte, în scop propagandistic, bieții supraviețuitori de la Canal sau Aiud.
Dar ce însemna practic? Fiindcă ești om din presă, nu poți fi atât de naiv ca să nu pricepi.

Foștii torționari și foștii instigatori ai anilor 50 nu mai trăiesc de mult. Ei au sfârșit-o călduț, apărați de statele de origine (vezi Drăghici în Ungaria), sau înconjurați de onoruri publice și asculatați ca mari înțelepți ai patriei (vezi Brucan).
Persoanele vizate de petiționari erau foștii angajați sau colaboratori ai instituțiilor de securitate din vremea lui Ceaușescu. Toți de-a valma, fără a li se dovedi individual faptele.
De exemplu, toți care au servit în Securitate în fostele Direcții anti-KGB, din serviciile de contraspionaj, din structurile care asigurau securitatea statului român în zone sensibile precum Harghita și Covasna etc. urmau a fi pedepsiți pentru activitatea lor.
Nu doar cei care făcuseră poliție politică împotriva lui x scriitor sau y cetățean onest.

Este clar că scopul unor asemenea demersuri este să pună semnul egal între conceptul de securitate națională și încălcarea drepturilor omului. Ce vrei lovitură mai puternică dată statului național?

Poate fi categorisit acest demers de pedepsire a celor care îl urmăriseră informativ, probabil, și pe Tismăneanu, ca o instigare tipic comunistă?

În mod sigur. Iată de ce:
1. Se urmărește pedepsirea unei întregi categorii de oameni (într-un stat de drept pedeapsa este individuală)

2. Retroactivează, întocmai ca măsurile comuniste din anii 50. La data respectivă, acei angajați serveau statul român și nu încălcau nici o lege. Dacă încălcaseră legi sau se făcuseră părtași la crime imprescriptibile împotriva umanității, trebuia dovedit pentru fiecare în parte.

3. Este îndreptată împotriva ideii de securitate națională, care urmează a fi pedepsită în numele ideologiilor comuniste globaliste (internaționaliste), ascunse abil sub sintagma "încălcarea drepturilor omului".

Și pot continua cu multe alte demersuri anti-naționale și antiromânești întreprinse de așa-zișii intelectuali anticomuniști, pe care îi susții.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 19:48:47
         
 
  Amelia, eu raman la formularea "condamnarea regimului criminal comunist". Este mai cuprinzatoare, defineste perfect aceasta perioada neagra din istoria poporului Roman, atrage atentia asupra specificului criminal al acestei orientari politice si, din punct de vedere literar, este mai plastica si mai sugestiva.
Amelia, concluzia ta este eronata pentru ca eu nu sunt angajat politic. Nu sunt angajat si nici nu voi fi atat timp cat voi lucra in presa. Distorsionarea istoriei, daca exista, nu este opera mea si nici nu este sprijinita de mine.
Singurul adevar istoric de care ma fac "vinovat" si pe care il sustin in fata ta poate fi doar sintagma cu pricina. Iar daca poti sa imi dovedesti, cu argumente istorice, ca regimul criminal comunist nu a fost criminal, esti invitata mea.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 19:00:50
         
 
  Eu știu, pe propria-mi piele, ce a însemnat comunismul. De cînd am deschis ochii și pînă hăt!
Nu am nevoie să teoretizez. Ci doar să povestesc.
Cum și încerc să fac, dacă mă vor ține curelele.
Aceste adevăruri evocate de Amelia le cunosc și eu, din cărți, - ca și ea, dealtfel - dar adevărul meu personal și percepția mea, precum și a celor din familia mea, despre fenomen este resimțit celulă cu celulă. De-aia-i și miros pe șmenarii comuniști cale de-o poștă. După așa zisa înlăturare a regimului ceaușist, au rămas uneltele lui abile, metamorfozate în fel și chip, să beneficieze de uzufructul istoric al minciunii poleite în democrație.
Ăștia de-acum, care, cică au condamnat comunismul, sunt și mai iuți de mînă și de limbă ca ai lui Iliescu!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 15:41:05
         
 
  "Aici se discuta despre condamnarea regimului criminal comunist" (Andrei Florian)

1. De ce condamnarea "regimului comunist" și nu condamnarea COMUNISMULUI? Nuanța e importantă câtă vreme fascismul e condamnat ca ideologie.

2. Cum explică Tismăneanu et comp, posesori de carnete roșii, că ei au voie astăzi să se găsească la conducerea instituțiilor care judecă pe alții, și cel puțin teoretic, ar trebui să ne recupereze memoria, în timp ce simpli membri a tot felul de organizații interbelice anticomuniste sunt excluși PRIN LEGE de la recunoșterea oricăror merite și li se refuză și o pensie elementară?? Ei au declanșat după 1945 una dintre cele mai puternice rezistențe armate din estul Europei coordonate inclusiv de ofițeri ai armatei române, o rețea pe care autori cunoscuți ca Cicerone Ionițoiu o cifrează la zeci de mii de luptători, și care formează grosul victimelor comunismului în România. Această mișcare de rezistență este ocultată cu bună știință de cei care ne rescriu astăzi istoria!!

3. Dacă "regimul comunist" a fost criminal, atunci cum se face că cei care l-au servit cu adevărat sunt absolviți? Se face o condamnare în bloc a "regimului comunist" (uitați-vă cât de importantă e sintama), uitându-se că el a avut 2 faze distincte: cea de până în 1964 când cominterniștii veniți pe tancurile sovietice transformaseră țara într-un gulag și faza naționalistă a regimului când lagărele au fost desființate, când Bucureștiul îl aclama pe Ceaușescu în 1968. Și asta în timp ce cârtițele Moscovei de-alde Tismenițchi, Valter Roman, Silviu Brucan, Nicolae Militaru, erau marginalizate, puse sub obroc, atent supravegheate, or tocmai aceste cadre de nădejde au acționat în 1989 și au slujit încă odată Moscova așa cum au făcut-o și în anii 50. Ei sunt oamenii maleabili, care slujesc ideologiile lobaliste și care se pun în slujba noilor stăpâni totdeauna. De ce ar fi de mirare că Vladimir Tismăneanu slujește astăzi ideologia neoconservatoare americană al cărui fondator, Irvin Kristol, a fost un binecunoscut troțkist?

În concluzie, Andrei Florian, oameni ca dumneata slujesc astăzi comunismul metamorfozat sub tot felul de noi chipuri. Dar faptele vă dau de gol:

- distorsionarea istoriei românești

- selectarea în procesul recuperării doar a victimelor care vă convin. Exemplu: membri ai partidelor istorice, trecând sub tăcere responsabilitățile acestora inclusiv în pactul cu comuniștii de după 1945, foștii tovarăși de drum arestați la Tămădău, Maniu care s-a eschivat de la orice răspundere politică în momentele cruciale dar care a contribuit la readucerea în țară a lui Carol al II-lea, care a făcut pactul cu legionarii și l-a apărat pe Codreanu în proces, Maniu care plin de lașitate îl implora pe Antonescu la Ploiești în 1940 să preia puterea iar în 1944 a complotat împreună cu comuniștii să-l lovească mârșav pe la spate și nu a avut măcar tăria de caracter să nu permită să fie executat ca un câine.

În schimb familia Brătienilor este ocultată cu desăvârșire din memoria colectivă, s-a făcut muzeu la Sighet (și foarte bine că s-a făcut), se intenționează muzeu la Râmnicu-Sărat dar se evită Aiudul și Piteștiul, care au fost adevărate Golgote ale suferinței în România comunistă.

- cu concursul șefului Arhivelor Naționale, Dorin Dobrincu, se caută a se crea imaginea BOR de instituție colaboratoare cu regimul în condițiile în care a fost SINGURA organizație din România care aduna duminică de duminică românii și le vorbea despre altceva decât despre ideologia coministă, în condițiile în care mai mult de jumătate din preoții din anii 50 au trecut prin închisori, iar presiunile asupra Bisericii au fost inimaginabile. Dar ce să te aștepți de la un Dorin Dobrincu, protestant, care a avut grijă să se pună în fruntea bucatelor la Arhivele Naționale, care încă de la sosire nu a făcut decât să cotrobăie la dosarul lui Teoctist sperând la cine știe ce dezvăluiri senzaționale...

Mai nou, institutele de sondare a opiniei publice caută să acrediteze ideea că 60% dintre români "ar regreta comunismul". :))))))

păi dacă e un talmeș-balmeș în mintea gazetarilor noștri sau aici pe site, cu privire la ce a însemnat comunismul atunci ce să te aștepți la bietul om de rând??

încă se mai afirmă că rostul intelectualului este să reeduce omul de rând, încă nu este foarte clar că "procesul comunismului" ca și asumarea holocaustului, ambele de mare impact mediatic după 1990, sunt strategii bine gândite pentru a crea vinovății colective, pentru a permite epurări și rescrieri ale trecutului. De câte ori nu ați auzit fraza "Românii au acceptat comunismul și s-au simțit bine", debitată cu emfază de către ignoranți. Sau alții care spun că, de fapt, comunismul s-a potrivit ca o mănușă spiritului ortodoxist ortodoxist din Rusia? Cât s-a potrivit, ar fi bine să-l cititi pe Sojenitin și să vedeți mareele de zeci de milioane de ruși ce populau an după an lagărele, ar trebui să citiți mai multe despre cca 1 milion de români care au trecut prin închisori în anii 50 în scopul nu neapărat de a-i înfometa, nu din teama că ar duce la schimbări politice, ci pur și simplu pentru a le șterge identitatea națională și religioasă. Adică exact ce fac astăzi anticomuniștii noștri. Anul ăsta, în iunie, s-a prezentat la Berlin un film inspirat din viața rezistenței anticomuniste din munți, "Portretul luptătorului la tinerețe", alături de alte câteva producții românești - "eu când vreau să fluier, fluier" etc. Ei bine, ne apropiem de sfârșitul anului și acest film este ocultat de toți distribuitorii din domeniul cinematografiei, iar în mass-media e catalogat ca fiind "controversat".

Cred că datoria noastră astăzi e să spunem tot adevărul și nu să falsificăm cu nesimțire!!

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 15:20:15
         
 
  Te-ai gîndit mult pînă să dai o astfel de explicație și justificare, Floriane? Nu zău, chiar ai stat mult și te-ai gîndit la răspunsul pe care trebuie să-l dai?
Păi nu te supăra, dar comuniștii au susținut, la vremea lor, același punct de vedere: că fac binele cu forța, încălcînd orice regulă a bunului simț, și nu numai.
Nu vezi monstruozitatea unei astfel de afirmații, nu?
Deci, un hoț, poate să fure, căci are nu-ș' ce idealuri personale de împlinit: să facă... facultatea de drept, spre pildă!!
Să mor de rîs sau nu?
Prin urmare, am înțeles, deci, care va să zică: ESTE BINE CĂ SE FURĂ, PE FAȚĂ, ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI!
Deci, ai și recunoscut că s-a furat!
Am înțeles!
Să te mai aud că te dai la comunism!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 15:19:12
         
 
  Domnule Piea, voi incerca sa va explic altfel.
Inchipuiti-va ca un copil provenit dintr-o familie de sectanti ar ajunge in spital intr-o stare foarte grava, iar, pentru a-i salva viata, medicii cer consimtamantul parintilor in vederea unei interventii chirurgicale. Parintii copilului refuza sa isi dea consimtamantul, dar medicii executa operatia cu succes iar copilul isi revine.
Acelasi lucru se intampla in ziua de astazi cu Guvernul Romaniei care executa operatia pe aparatul de stat, un aparat obez si bolnav, provenit din parinti comunisti.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 14:25:26
         
 
  Întrebarea, pe care ai ocolit-o, așa ca și maeștrii voștri în minciună, era: E BINE CĂ SE FURĂ PE FAȚĂ ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI?
Păi dacă așa, fără pic de jenă, suntem prostiți, apoi ce faceți voi în spatele cortinei?!
Da', dar am uitat că sunteți sub acoperire!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 14:17:20
         
 
  Regimul comunist, ca sistem viabil, s-a dus dracului!
Au rămas șmekerii, șmenarii și panglicarii.
Printre ei, activînd la greu, sunt și ciracii lui băsescu, în frunte cu el.
Pe care, cînd îi prinzi cu cioara vopsită, se fac că plouă cu meteoriți!
Așa ca și tine.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 14:12:58
         
 
  Domnule Peia, uneori sunt de acord cu ecsintescu, alteori nu. De data asta nu sunt de acord cu el, dar e posibil sa imi aduca argumente care sa ma determine sa imi schimb opiniile.
Pentru un mai bun schimb de opinii, cred ca ar fi cu mult mai bine daca veti putea sa participati si dumneavoastra la discutie fara sa mai derapati pe langa subiect. Aici se discuta despre condamnarea regimului criminal comunist.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 14:03:44
         
 
  err cu îndreptare: "Politica externă este făcută de aceeși oameni de paie, ca și cea internă..."  
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 13:06:13
         
 
  Era vorba de un plural, finalmente, dar...  
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 13:03:50
         
 
  De acord, în multe privințe, Amelia.
Doar cu ideea că politica internă nu are așa de mare importanță, nu.
Politica internă este făcută de aceeși oameni, nu de cine știe ce fantome picate din univers. Dacă eram mai fermi și mai principiali aici, pe cale de consecință eram și în afară.
Unii dintre noi tot protestează, dar, la un moment dat, obosesc.
În orice caz, clica lui băsescu are o organizare și o forță care nu se știe unde va duce!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 13:02:57
         
 
  Ioan Peia,

Chiar nu înțelegeți că NU am niciun fel de simpatii de gașcă sau de partid??
După cum vedeți, am susținut în intervenția mea de aici punctul de vedere exprimat de ecsintescu prin intermediul articolului Oanei Niculescu-Mizil cu care sunt 100% de acord.
Vladimir Tismăneanu este unul dintre oamenii președintelui, ca și Gabriel Liiceanu, ca și Cătălin Avramescu, Rodica Culcer etc.

Doar că încerc cât mai mult să mă smulg din tentația de a-mi pierde timpul cu politica internă românească, care este cu desăvârșire sterilă, iar mersul economiei și al societății româneaști în ansamblu sunt prea puțin influențate de oamenii politici români. Bunăoară Vladimir Tismăneanu, care a fost un apropiat al reimului lui Constantinescu, după 2000 era în rațiile președintelui Iliescu căruia îi lua interviuri și avea o influență covârșitoare asupra mediului intelectual românesc, acum este și în rațiile președintelui Traian Băsescu.
De altfel Vladimir Tismăneanu nici măcar nu este cetățean român, și e și cam mult spus că ar aparține diasporei românești din SUA. Posibil ca, de când a fost numit în fruntea IICCMER să-și fi luat cetățenie română.

Revenind la furtul de voturi pe care-l reclamați, am aflat și eu de momentul cela penibil. Și dacă nu se furau voturi și nu trecea legea, credeți că se schimba ceva în bine în țara asta? Chiar nu vrea nimeni să discute politicile FMI în România, în schimb toți de agață orbește de problema tăierilor de venituri (de unde și cum tăiem)?

Dar când toți europarlamentarii PDL au votat ca L. Tokes să fie ales vicepreședinte al parlamentului european, în condițiile în care s-a furat într-un mod absolut asemănător cu cel din Parlamentul României, de ce nu a protestat nimeni pe acest site?? Cred că e mult mai rav decât reclama Eliade în 37 de piloții orbi. Astăzi piloții noștri știu foarte bine ce fac, noi nu avem niciun control asupra lor, noi alegem doar președinții pe care ei îi plimbă cu aeronavele unde vor ei (da, da, Olariule, votul nostru NU ARE ABSOLUT NICIO VALOARE!), și pe lângă toate astea națiunea a devenit o populație orbită care se agită și cere socoteală unor marionete neputincioase!!

 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 12:51:34
         
 
  Eu rămân de-a dreptul blocat cînd văd cum pun unii problema!
Domnilor care apărați gașca băsesciană de lichele, chiar atît de orbiți de patima partizanală sunteți în a observa lucruri de o evidență cutremurătoare?
Veniți și condamnați comunismul pentru ceea ce a fost... OK! EU, spre ex., SUNT, CRED, MAI INCRIMINANT LA ADRESA COMUNISMULUI DECÎT VOI TOȚI LA UN LOC.
Motivele pentru care îl acuz sunt multiple și arhicunoscute. Nu le mai detaliem.
Iau însă în considerație unul anume, care prezintă evidente atingeri cu ceea ce se petrece sub regimul lui băsescu: bunul plac, arbitrariul, abuzul, minciuna, sfidarea pe față a cetățeanului.
Păi e posibil, oameni buni, ca sub ochii noștri să se FURE VOTUL în Parlament cu atîta nonșalanță?! Nu vă dați seama că însăși rațiunea de a fi a statului democratic este subminată în mod grosolan? Păi dacă nu are importanță cîți parlamentari votează și cum se votează, atunci pentru ce mama dracului se mai fac alegeri și se trimit oamenii ăia, care să ne reprezinte, în Parlament? Doar așa, de kiki? Păi asta se cheamă, pur și simplu, dictatură cu glazură democratică, fraților, orice contra-argument mi-ați aduce! Asta înseamnă că tot ce visează noaptea unii va căpăta putere de lege, sfidînd orice normă democratică. Chiar sunteți orbi? Sau subjugați?
Domnilor, mie, personal, puțin îmi pasă că ăia sau ailalți apără sau susțin un partid sau altul din motive subterane. Eu vin și întreb la modul PRINCIPIAL: E NORMAL CEEA CE SE ÎNTÎMPLĂ SUB OCHII NOȘTRI: FURT PE FAȚĂ, ÎN VĂZUL TUTUROR, ÎN DITAMAI INSTITUȚIA REPREZENTATIVĂ?
Vă întreb pe voi, Andrei Floriane, Radu Ștefănescule, Amelia Cojocaru și care mai apărați acest regim de hoți, care se dă, vai Doamne! anticomunist: E BINE CĂ SE FURĂ ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI? E INSTRUCTIV, DEMOCRATIC, EXEMPLAR? SAU E SCUZABIL PENTRU CĂ SUNT AI NOȘTRI?
Vă ascult cu interes... dar să n-o dați după vișin, așa cum văd că fac, cu neînchipuită nerușinare, soldățeii voștri de trențe!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2010-09-25 12:20:31
         
 
  se pare ca la pct. 2 ma insel, pt. ca intrand aici:

http://oananiculescumizil.wordpress.com/category/declaratii-politice/

vad ca europeea.ro nu se afla pe lista adreselor unde a mai fost postat articolul.

ecsi, tu faci voluntariat, sau europeea e cantitate neglijabila?
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-25 10:51:58
         
 
  1. ecsi continua sa posteze aceste articole aici pentru ca are binecuvantarea patriarhului (adevarat, acesta recunoaste, cu mare scarba, ca locul lor e de fapt in sectiunea politica a saitului, dar revine imediat, precizand ca pentru luminarea plebei, adica mai ales a mea, le-ar recupera, oricum, imediat, si le-ar reposta, culmea, in ATELIERUL LITERAR, acolo unde, crede domnia sa, le este locul).
2. rezulta ca ecsi are acordul ambilor proprietari (de text si de blog), asa ca nu vad nicio problema formala legata de legitimitatea postarii.
3. in ceea ce priveste dialogul, remarc abordarile similare: cu o naivitate prost jucata, Tismaneanu oculteaza fondul si acuza, patetic, doar genealogia, iar ONM se repliaza, firesc, in seducatorul "Look who’s talking!" - in traducere "ba p-a mamei dumneavoastra, tovarase").
4. il rog pe ecsi sa ne tina la curent cu evolutia evenimentelor, deoarece eu unul, de exemplu, nu stiu sa folosesc gugal, in plus, cand apele se agita, se mai ridica un pic malul istoriei de la fund, si mai aflu si eu cate ceva, pentru colportarile de la cafea cu mama soacra (personaj care a prins in viata toti voievozii, cu beizadele cu tot).
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2010-09-25 08:53:50
         
 
  "Ce avem in SUA insa e domnia unor grupuri de interese, iar neoconservatorii par sa fie cel mai puternic grup din sectorul mediatic al elitei noastre conducatoare. Razboiul dintre neoconservatori si asociatii lor stangisti, predominant evrei, consta mai ales in efecte de sunet. In esenta, cele doua factiuni nu difera prin nimic, iar neoconservatorii le fac stangistilor un enorm serviciu impiedicand adevarata dreapta sa faca vreun progres. Uitati-va cum neoconservatorii David Brook sau David Frum au putut flirta cu Obama fara sa fi trebuit sa renunte la afilierea lor neoconservatoare. Asemenea figuri reprezinta o opozitie de opereta. Sam Francis avea dreptate sa se refere la neoconservatori ca la "opozitia cu manusi" a Stangii" (Paul Gottfried).

Paul Gottfried (n. 1941) e Raffensperger Professor of Humanities la Elizabethtown College, Pennsylvania si Adjunct Scholar la Ludwig Von Mises Institute. Descendent al unei familii evreiesti de cultura germana din Budapesta, educat la Yale si la Yeshiva University, Paul Gottfried e un reputat istoric al miscarii conservatoare.

Paul Gottfried a scris un articol în care, pornind de la cartea Fantasmele salvării, a dlui Vladimir Tismăneanu, arăta că dl Tismăneanu e un om de stînga, o stîngă habermasiană, preocupată de reeducarea est-europenilor după modelul reeducării postbelice a germanilor. Profesorul Gottfried sugera si că, fără natiune, nu e posibilă o viguroasă democratie participativă. Or, tocmai natiunea e principala victimă a ideologiei îmbrătisate de dl Tismăneanu, ideologie care distruge natiunea de dragul unei „societăti civile” preocupate cu persecutia sau cel putin cu deconstructia majoritătii în numele minoritătilor reale sau închipuite si cu distrugerea elitelor, criteriilor si modurilor de viată organic-istorice în numele unor egalităti în „drepturi” artificiale si a pseudo-elitelor birocratic-activiste.

Sursa: http://convorbiri-literare.dntis.ro/PLATONmai9.html

Lucia Hossu Longin: “Personal, nu doresc să lucrez sub tutela domnului Tismăneanu. Îi cunosc virtuțile și încovoielile de istoric al tranziției, dar de curînd am descoperit într-un dosar al CNSAS cu titlul „Patrimoniu“ (pe care îl voi publica), cum familia Tismăneanu și-a mobilat casa cu mobilier și valori de artă confiscate de la foștii deținuți politici, de la evreii și germanii vînduți de regimul comunist. Cu averea lor furată au fost pricopsiți securiștii, demnitarii comuniști și uneltele lor. Este ceva dureros, inacceptabil, în lista celor „împroprietăriți“, care apar în documentul „Patrimoniu“, și în odraslele lor care azi condamnă comunismul. Este o situație care duce la incompatibilitate morală, chiar dacă se spune că fiii nu trebuie să fie responsabili pentru faptele părinților lor.”

Oricum, miza Tismăneanu nu ține, în fond, de trecutul familiei sale, ba chiar, la limită, nici măcar de trecutul său.

Ține de rolul jucat în România postdecembristă de Vladimir Tismăneanu și ceilalți intelectuali, autoproclamați de dreapta. În fapt, acest grup care a acaparat pozițiile dominante în cultura instituțională din România, are ca obiectiv principal sufocarea oricărei tentative de a se înfiripa o dreaptă veritabilă, conservator-creștină în România.

Acest grup, care și-a arogat monopolul cercetării comunismului în țara noastră, are grijă să decreteze pe la seminarii, să introducă în opinia publică o seamă de falsuri, precum:
- in România nu a existat o rezistență anticomunistă
- preocuparea principală a grupului nu este cercetarea comunismului, ci a ceea ce numesc ei "stalinismul românesc", în speță condamnarea fără echivoc a naționalismului românesc ceaușist (vezi și preocupările noii școli cinematografice românești; dacă în anii 90 au apărut câteva pelicule ce aveau ca subiect Gulagul românesc, acum ne preocupă lipsa "libertăților civice și a drepturilor femeii asupra propriului corp" în ceaușism...)
- dacă la Tismăneanu et comp carnetul roșu al celor mai mulți dintre ei nu are importanță, în schimb simpla apartenență la orice organizație politică interbelică de dreapta, fără o vină individuală dovedită, este suficientă pentru a refuza respectivului orice reparație morală. Și 60% dintre cei care au trecut prin închisorile comuniste erau în situația respectivă. S-a ajuns la situația ridicolă ca un om precum Ioan Gavrilă Ogoranu, luptător în munți, să nu beneficieze de vreo recunoaștere sau reparație morală. Dacă Eliade rămânea în țară și trecea prin Aiud, potrivit legilor Tismăneanu, el rămânea un fascist nenorocit care nu merita nici măcar o pensie amărâtă...

Am să revin.
 
Postat de catre Amelia Cojocaru la data de 2010-09-25 07:30:27
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  citeste aici:
http://www.agonia.ro/index.php/poetry/1764935/Balada_ciumei_roșii
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-25 06:36:09
         
 
  când minciuna s-a-mpuțit
au dat-o iar la cotit
însă unul mai mișel
un oportunist de fel

a făcut o condamnare
a ciumei la drumul mare
pe care al său părinte
ne-a adus-o mai-nainte

iar acum cădelniță
o nouă găselniță
fac mereu mobilizare
pentru o globalizare

să aibă lumea în mâini
să fim toți niște străini
în Republica Globală
ca-ntr-o minunată oală
 
Postat de catre Mihail Buricea la data de 2010-09-25 06:30:09
         
 
  1)Ion Iliescu era presedintele tarii cand s-a vandut flota si de flota unei tari e responsabil presedintele ales si nu ministrul numit de el. Daca se vinde flota Angliei sau a Statelor Unite cele doua popoare ii baga la parnaie pe cei pe care i-au ales , adica pe primul ministru si pe presedinte, nu pe cei care au fost numiti de alesi. Sa nu-mi spuneti mie ca Ion Iliescu nu a stiut ce se intampla cu flota. Basesu pe timpul acela era ministrul lui. Sau daca nu a stiut tot trebuie bagat la parnaie pentru incompetenta.
Eu sunt convins ca a stiut fiindca daca nu i-a spus Basescu afla din ziare. De asemenea nu am auzit ca Ion Iliescu sa-l fi criticat pe Basescu ca a vandut flota tarii fara stirea lui.
2) Din cei 62% care regreta comunismul nu am auzit de unul care sa emigreze in China, Corea de Nord, Vietnam sau Cuba care sunt tari comuniste. Toti merg spre vest. Se poate domnul Ecsintescu, pai una vorbim si alta fumam?
3) Ce a distrus comunismul in 40 de ani nu poate fi rezolvat in 20 de ani fiindca munca de distrugere este mult mai usoara decat munca de reconstructie. In Romania, daca se moare de foame asa cum sustineti, (eu ma rog la Dumnezeu ca sa nu fie asa) se moare de foame fiindca clasa sociala producatoare de paine, adica taranimea a fost practic desfintat ca clasa de comunism. In comuna in care am crescut populatia a scazut cu peste 50%. Asta n-ar fi nimic, dar acesti sub 50% sunt in marea lor majoritate trecuti de 60 de ani. Acest lucru s-a intamplat nu datorita lui Basescu ci datorita comunismului. De asta s-a ajuns ca Romania o tara exportatoare de produse alimentare pana la al doilea razboi sa ajunga o tara in care aproape toata mancarea se importa.
Sa stiti ca un taran nu se creste usor, va spu asta din proprie experienta fiindca pana la varsta de 14 ani cand am plecat la liceu tata m-a invatat, cam impotriva vointei mele ce-i drept, cateva ceva despre meseria de taaran. Un taran stia sa munceasca pamantul, stia sa ingrijeasca de vite, stia tamplarie ca sa-si faca o casa si cozi la uneltele pe care le folosea si mai stia si ce este bunul simt. Cea mai mare injurie pe care mi-o aducea tata cand se supara pe mine era ca o sa ajung de rasul satului.
Basescu chiar daca ar avea cea mai mare nascatoare tot nu ar putea sa produca peste noapte cateva milioane de tarani.
Apartamentul de cinci camere din Titulescu l-am platit cu valuta forte fiindca in 1970 am fost trimis sa lucrez pentru firma Siemens ca inginer al firmei Siemens pe o perioada de cinci ani Tara avea nevoie de valuta iar firma Siemens avea nevoie de ingineri. Tot ce am castiga la firma Siemens am investit in Romania. Tot firma Siemens placandu-i probabil de ce fel de inginer sunt mi-a dat o bursa ca sa-mi pot face doctoratul. Peci pe mine doctor nu m-a facut PCR-ul ci firma Siemns
Dintr-un patriotism stupid m-am intors in Romania
unde era sa mor cu toata stiinta acumulata la nemti in cap. En nu am fugit din Romania ca muream de foame ci de scarba. Am luat-o la varsta de 40 de ani de la lingura cum spune romanul. De fapt eu le-am spus multor prieteni romani pe care-i am aici, in mare majoritate ingineri electronisti ca si mine, ca noi ar trebui sa-i ridicam lui Ceausescu o statuie fiindca datorita lui suntem aici.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-25 02:06:16
         
 
  Ecsintescu, dacă pe Oana Mizil o înțeleg, pe tine, tânăr inteligent și citit, chiar nu te înțeleg. Ai avut și tu părinți nomenclaturiști comuniști sau securiști? Pentru că altă explicație nu găsesc.
Din generația tânără, doar fătălăii mai sunt simpatizanți comuniști. Restul s-au dus la școală, au făcut studii superioare, sau pur și simplu sunt oameni de bun simț.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2010-09-25 01:47:33
         
 
  62% dintre romani considera ca le-a fost mult mai bine pe timpul comunismului. Romani care au fugit in tara lor ca sa traiasca bine. Stiti foarte bine ca in America la fel ca in oricare alta democratie, majoritatea dicteaza minoritatii. Repet, Oana Mizil spune extrem de clar ca Volodea a avut un tata care a deportat romani in Gulag. El, asa finut, cum l-ati cunoscut, condamna comunismul, fiind vlastar de tortionar.
Ion Iliescu, a fost votat de 89% dintre romani. A crescut pensiile si salariile. Nu a furat flota si nici nu i-au placut blondele. Emil Constantinescu, un anti comunist secretar de partid a promis in 200 de zile ca aduce America in Romania. Ca tot ii asteptam pe asasinii de la Ploiesti, nu-i asa? Ce s-a intamplat cu Milica? Dar cu Basescu. Domnule Cioaca, in Romania se se moare de foame si noi judecam comunismul? Ala care dadea paine si apartamente de 5 camere pe Titulescu si Dacie? Sa fim onesti!
 
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 01:23:03
         
 
  Doamna Oana
Eu nu am auzit niciodata de numele de Timaneanu cand eram in Romania dar de numele Paul Niculescu-Mizil auzeam zilnic. Eu cred ca aia de care auzeam zilnic au facut mult mai mult rau Romaniei decat cei de care nu am auzit fiindca la dispozitia lor se afla si armata si securitatea si alte "organe" Paul Niculescu-Mizil a fost si la ultima sedinta a biroului politic pe care a tinut-o Ceausescu. Oare Ceausescu a facut singur tot raul pe care l-a facut? Sfintii din imediata apropiere nu au avut nici o vina? Eu nu va acuz ca sunteti nepoata marelui om de stanga, genetica a vrut asa, dar sa sustineti ca afost patriot unul care din ani 50 pana in anul 89 a participat la toate crimele si ticalosiile PCR ocupand functiile cele mai inalte mi se pare o atitudine care frizeaza nerusinarea.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-25 01:14:09
         
 
  L-am intalnit de doua ori pe Vladir Tismaneanu aici si omul imi place. A fugit ca si mine dandu-si seama unde va duce comunismul. Faptul ca tatal lui a fost ilegalist nu afecteaza cu nimic lupta anticomunista pe care a dus-o fiul. Nimeni nu-si poate alege parintii. Cel mai bine ar fi fost daca demasca comunismul Ilici Iliescu, fiindca in calitatea lui de membru membru al biroului politic, ministru cu problemele tineretului, prim secretar de partid la Iasi, director la editura technica, ministrul apelor etc. etc. il cunostea mult mai bine decat Vladimir Tismaneanu care a fugit imediat dupa terminarea facultatii de filozofie. Insa Iliescu nici nu a demascat comunismul si nici nu a fugit fiindca viata de emigrant, mai ales in primele ei faze este destul de dificila. Iliescu s-a multumit sa sufere in functiile pe care le-am mentionat mai sus.  
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-25 01:01:34
         
 
  Domnule Cioaca, din spusele Oanei Mizil reiese ca Volodea si parintii lui au fost mult mai ai dracului. Cred ca aici e spilul. Hotul striga hotii! Stiu ca dumneavoastra asteptati aceasta condamnare a comunismului. Chiar daca va parea rau de Dacia si apartamentul dat de acelasi regim comunist. Dar, domnule Cioaca, cine face procesul comunismului? Un fiu de nkvdist? Sa fim solemni.  
Postat de catre ecsintescu virtual la data de 2010-09-25 00:51:40
         
 
  Ce au facut parintii dumneavoastra pentru tara asta ca sa meritati toate astea?
(Oana Niculescu-Mizil)

1) Strabunicul meu a luat parte la razboiul de independenta, bunicul la razboiul de intregire iat tata la al doilea razboi mondial
2)Tata, taran mijlocas cu patru hectare de pamant arabil a crescut sase copii dintre care patru licentiati. In afara de asta a dat PCR-ului tot pamantul pus un car cu boi cu tot, o vaca de lapte plus toate atelajele pe care le folosea la munca pamantului. Nu de buna voie ci prin colectivizarea pe care bunicul domniei voastre a sustinut-o pe cale propagandistico-ideologica din toata inima.
3) Eu am dat partidului un apartament de cinci camere pe soseaua Titulescu, o masina Dacia plus nenumarate perechi de ismene toate confiscate dupa fuga mea rusinoasa. De ismene nu mi-a parut rau, conducerea de la acea vreme ramasese in fundul gol si nu se facea sa umble asa.
4) Daca in locul intelectualilor ar fi fugit in strainate Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceausescu, Petre Borila, Alexandu Moghioros, Iosiv Chisinevski, Ion Iliescu, Paul Niculescu-Mizil si alti conducatori de mare valoare lucrurile ar fi mers mult mai bine in Romanai, nu credeti?
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2010-09-25 00:32:57
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE