FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Omul-oglindă
Text postat de popescu marina
Omul-oglindă își plimbă prin oraș trupul reflectând imagini, gânduri, sentimente, alte trupuri. Hăituit, urât, ocolit și temut, străbate străzi înguste, dosnice, înecate în întuneric.
„Să-l alungăm din oraș! Să-l omorâm cu pietre!” strigă mulțimea. O masă diformă ca o gelatină închegată în care omul-oglindă nu poate fi încorporat.
Cu pași singuratici, ușori ca de pisică, temându-se să nu facă vreun zgomot, să nu fie recunoscut și pedepsit, omul-oglindă bântuie orașul. Poartă cu sine blestemul pe care nu se știe cine, când și de ce l-a aruncat asupra sa. Toate defectele, toate păcatele și toată urâțenia celor pe care îi întâlnește în cale, se oglindesc în el. Omul-oglindă nu are identitate; el ia, pe rând, identitatea celor care-l privesc. Se spune că un om, întâlnindu-se pe sine pe stradă, nu ar fi capabil să se recunoască. Dar omul-oglindă ne demonstrează contrariul – în el oricine se recunoaște, gol-goluț, din cap până în picioare și până-n suflet, așa cum este el. Nimănui nu-i place ceea ce vede și atunci se aruncă vina asupra omului-oglindă. „Să-l alungăm! Sau să-l aruncăm într-o închisoare! Acolo să-i putrezească oasele!” vociferează mulțimea.
Dar omul-oglindă își poartă cu demnitate blestemul, noaptea, pe străduțe ascunse sub beznă. Pe el câinii nu-l latră niciodată, așa că n-are de ce se teme.

Într-o seară, la marginea orașului, întâlni un om care se chinuia să-și vadă chipul în unda tremurată a râului. Palida lună nu-l ajuta însă prea mult. Simțind prezența cuiva în spatele său, frumosul tânăr se întoarse și-l văzu pe omul-oglindă.
-Adonis! Strigă cu uimire omul-oglindă.
Și Adonis îl urmă, pentru totdeauna.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23932
Comentarii: 120163
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE