FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Eveniment literar
Text postat de latunski criticul
Nestemați postatori europeici,
Nu numai polii Pămîntului sînt în derivă, dar și evenimentele literare migrează din marile orașe către micile localități rurale.
În sprijinul acestei afirmații, vă aducem la cunoștință că, ieri 13 decembrie, în localitatea Tăiței a avut loc lansarea celui de-al treilea volum de versuri al poetesei Katy Helen Taștatură. Volum intitulat „Bocetul soldatului de la diribaua”, apărut la editura Libresse Classic și dedicat fostului iubit din tinerețe al autoarei, Tache Militaru, cetățean de onoare al localității. Au participat scriitorii: Cicerones Pixulescu, Titliviu Cărturaru, Flavius Condeeru și Alexei Scribălovski, invitatul special din Transnistria. Evenimentul s-a desfășurat în sala de consiliu a primăriei și a beneficiat de reprezentarea masivă a notabilităților locale din „Pactul pentru Tăiței”, a sponsorilor de la societățile comerciale, Rompiele și Romcarton; au mai fost prezenți, Ciprian Muzicescu și Gogu Manelică. Primul a turnat gaz pe folk iar al doilea a cîntat compoziții proprii, pe placul adunării.
Un moment sensibil și necesar a fost declanșat în momentul în care s-au rememorat crîmpeie din viața și opera marelui bard zonal, Spermanțet Bardă.
În partea a doua a manifestării, pe cînd ne aflam la antreuri și udătură, rectorul Universității Particulare din Frecăței, Gorun I. Versitaru, a selecționat candidate tinere pentru anul universitar 2008-2009, avînd cîteva locuri disponibile la cămin și ofertă de burse pentru studii.
Acest eveniment literar a fost boicotat în final de către un grup de săteni indignați de faptul că nu sînt primiți in incinta primăriei, pentru a vota candidații ajunși în turul doi. Situația a fost lămurită de organele de ordine, care au aplicat și cîteva amenzi.Motivul? Tulburări literare!
A consemnat pentru dumneavoastră,
Serafim Știriceanu - reporter de teren la mensualul „Bretele Literare”.
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Gaspadin latunski,
Mîna kulturnicilor e lungă, pînă la urmă te-ajunge și te demască ea pentru activitatea sub acoperire!
P.S. Vot pentru acțiunea de manipulare a interesului public de pe europeea și de aiurea!
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2008-12-14 23:41:04
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE