FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Excursie la mare cu Ciudinca
Text postat de Andrei Ghejan
Madam Ciudin era profa noastră de geografie. N-am văzut și n-am avut vreo profă mai mișto. Orele de geo erau un balamuc total. N-avea săraca Ciudy nicio autoritate, alta decât la cântar: era o bilă-n două bețe, rostogolindu-se transpirată după primele două fraze, fix în spatele catedrei, pe scaunul pe care și adormea instantaneu în urma efortului depus să deschidă gura: „extemporal!”. Ce pățea în secunda doi, e lesne de-nțeles cu toată bagabonțeala din clasă. Odată, chiar am legat-o cu scotch de scaun să nu cadă și i-am făcut un coif din harta economică a României. Arăta mult mai sexy așa. Nu ne-a reclamat niciodată la Director. Ar fi fost probabil penibil să explice cum ajunsese globul de pe masă balon de carnaval și oricum nu ar fi făcut-o, pentru simplul motiv că știa de glumă, iar noi chiar o iubeam pe chestia asta.
Când am fost întrebați de diriginte dacă n-am fi amatori să facem o excursie cu clasa la mare, răspunsul spontan și unanim a fost: „Daaaaaaaaaa…!!, dar cu profa C, că vrem să ne-ndreptăm notele. A pus botu’ dirigu’, deși a mormăit el ceva legat de catastrofele tezeistice împănate cu dezastre. I-am explicat că la el, de doct ce era, eram martori oricum. Gâdilat, era de mate, s-a lăsat…
În autocar, Ciudinca stătea pe locul ghidului, undeva în dreapta șoferului, iar noi golanii, să ne mai treacă timpul, cu super-long-uri în clanță, ne și apucasem de un pokeraș pe lovele la umbra banchetei din spate. Cu un efort supraomenesc, ținându-și respirația să-ncapă printre scaune, s-a târât profa până aproape de noi, (n-ar fi avut loc de chibiți oricum), să ne roage măcar să stingem țigările. Am înghesuit-o cu o sticlă de Martini direct în fața noastră pe una din canapelele stingherite, asigurând-o că dacă nu face clanța mică, nu papă gogoși… și ca să vadă parolismul unor gentelmaniaci de cartier, i-am și trântit toată punga-n brațe… cu dedicație. Cred că a doua gogoașă i-a rămas lui Ciudy în gât, când a văzut în locul scaunului „ghiduș”, un morman de fiare contorsionate cu niscaiva crenguțe de la copacul pe care boul de șofer tocmai catadicsise să-l ia la autostop. Desmeticindu-ne, după ce-am schimbat autocarul absolut inutilizabil, dar fără răcituri și răniți, am avut grijă să o intoxicăm pe Ciudy cu aportul nostru incomensurabil la ulterioara ei viață și obligațiile ce îi revin față de noi, în consecință: a mai prima: ciocu’ la Medelenii din Mutu de Jos!
- Pas
- Deschid
- Pe trei!
Ne asculta, privind în gol și aprobându-ne mecanic după perdeaua unui somn sărit definitiv, motiv pentru care, din dragoste pentru noua investiție, i s-a suplimentat porția de gogoși cu un cozonac întreg și săruturi pe fruntea norocoasă, să avem bulan la poker.
- E ud㠄Marea” toată, mă, să mor înecat în Ghiolu’ sărat, de n-oi da cu sec, zicea Harbik, frecând fulul de zona motorizată a Ciudincăi. Să paralizez de proteză de nu funcționa: avea ăsta, ca de obicei, un bulan de zile mari.
- Profa, dacă iau și mâna asta, te dau în mașinuțe la Bowling. Ia!... sufl-aici, când le taie Piticu, să se-aleagă!
Una peste alta, am ajuns cam toți în banii noștri la Neptun. După ce-am văzut marea în vederile de la recepție, am reluat într-una din camere de unde rămăsesem: le făcea Baronu! Ne-am trezit, la nici o oră cu Ciudy peste noi. Nimeni nu se-ngrijise să încuie ușa.
- Aveți voie orice, numa’-n camere la fete să nu vă prind!
- Mamy… lasă-ne că se răcește potul!
- Micul dejun e numai până la 9… să știți!
- Ia-le tu pe toate!... da’ vezi, când închizi ușa aia pe dinafară, să fac㠄click cu sec”. Parol!
Vreo patru zile, cât am atârnat pe-acolo, o mare nu ne-a scăpat. Până la urmă, cea mai câștigată a fost tot Ciudy, că la un control de rutină într-una din camerele fetelor, i-a pupat-o, instinctiv cred, lu’ Harbik, care de târșă să nu fie găsit la gagici, se cățărase în curul gol pe marginea de la cadă, iar Ciudinca dând pelerina de la duș la o parte, s-a trezit cu toarta fix la găletușă. Boul, țuguindu-și buzele, a mai și zis:
- Mțț…
Atât i-a fost! A-nhățat-o imediat, muștruluindu-l după:
- Lasă, că ți-o arăt eu!
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Elena,
cred ca ai remarcat. Nu ma implic in polemici in niciun fel. Sunt mijlocas defensiv: nu centrez. Mai dau cu capul, dar, de obicei, in zid.
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 18:37:02
         
 
  Andrei, il stiu pe Gogu:))

hahahaha, ce mi-ar placea un mic concert, daca vrei, aduna baietii si-l facem si televizat:))
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2008-08-06 18:28:16
         
 
  Gina,
esti printre putinii care, chiar cifrat, mai dezvaluie cate ceva din propriile culise. Pe mine, cel putin, reflectoarele tintite doar spre stele, mi se par a fi risipa de curent.
Cu drag, felicitari, tine-o tot asa.
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 18:25:18
         
 
  Elena,
il stii pe Gogu Grasu? Canta cu contrabasul in crama la Montana. M-am nimerit cu el intr-un compartiment de tren, pe vremuri... ma duceam la ski. Acu, mai skiez doar in frigider>)).
Era in compartimentul ala si o duduie, de nota 10. N-o stiam nici eu, nici el. Da' boul, ce s-a gandit, s-o agate, evident? I-a pus un castravete de deget fix pe un bulan si a-ntrebat-o:
- Domnisoara, dvs stiti ce ton e asta?
:)))
am vomitat pe rand: ea de scarba, eu de ras.
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 18:19:48
         
 
  nici ca se putea o descriere mai 'reliefata' unei profe de 'geogra'... o scriere dezinvolta si inchegata... babbba & 'gașca' - amintind zilele buneeee!!


regards,

goia 
Postat de catre nula nada la data de 2008-08-06 18:17:24
         
 
  dar scrierile mele versus rechesan, nu-ti plac;)??:))

vreau sa-l conving ca este si el coada/n bulan, sometimes, nu chiar mereu:))
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2008-08-06 18:13:12
         
 
  Sade,
dac-as avea mai mult timp, ar fi grozav. Oricum, urmaresc cu mare incantare scrierile voastre si asta-mi tine de foame de multe ori.
Ma mir ca sunteti destul de zgarciti sa povestiti despre voi, sau intamplari din viata voastra.
Pacat, au farmecul lor. Dar, nu-mi pierd speranta...
Cu drag,
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 18:10:36
         
 
  Andrei, ma poti acompania ?

Fly me to the moon, cantata in maniera
Diana Krall, vezi pe www.youtube.com

i-am taiat macaroana preadistinsului Peia, speram sa cantam, chiar si cu acompaniament de chitara, dar s-a labartat povestea si am dat in bozii:))

colegial
:)

ET

mare coada in bulan nea Peia asta:)
taci ! e lautar si stie ce/seamna !

 
Postat de catre ambigua departare la data de 2008-08-06 18:02:08
         
 
  Mai vrem!  
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2008-08-06 17:57:59
         
 
  Elena,
cum sa nu stiu surioara expresia, mai ales ca totdeauna cand mergea prost cate ceva, gaseam pronto pe unul sau altul sa-l scoatem coada la c..:)))
Multam, te mai astept.
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 17:42:32
         
 
  Vero,
o caricatura ca mine, nu putea scrie decat caricatural:))
Cu drag,
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-08-06 17:26:43
         
 
  sa avem bulan la poker:))

si in trupa ta se folosea expresia :

" bai, care esti coada/n bulan ?" stii semnificatia ?:))

*

colegial

ET
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2008-08-06 17:18:12
         
 
  Andrei,

M-am amuzat copios, textul tau e bine scris, cu verva, are o vâna caricaturala si e foarte vizual.

Felicitari si vino mai des!!

Vot entuziast!

VPL.
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2008-08-06 17:16:01
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE