FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
amerika
Text postat de Andrei Petre
Photobucket


eu vreau
iar asta le este îndeajuns îngerilor falși

oamenii vor învăța până la urmă
să iubească biciul
aerul strânge oasele carbonizate mestecând grăsime
generațiile de culturi ecologice scrâșnesc din dinți
pumnul aruncă sirop și muștar
condimente amestecate între pulpele grele

privește femeia
încearcă să înțelegi dansul
vei descoperi că bara vibrează
iubire

trezește-te dimineața scuipând spre orizont
armatele se apropie strigând moarte

eu vreau
putere nelimitată
muriți, porcușorilor cu șepci rusești!

tu simți limitările unui drug
din suflete întoarse

plângi, transformă-te în thalia
în definitiv
îmi plac oamenii care mă fac să transpir
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  EU VREAU!!!

si ce daca?

from inside of the sistem, an american talk to all of us...time to time:) e Michael Moore, regizorul filmelor “Fahrenheit 9/11” ori... SICKO!

,,America. Natiunea care se considera ca fiind mama democratiei si tatal libertatii intregului glob. Visul american este cea mai perfida iluzie pe care o persoana naiva o poate avea, o persoana care vede infectia din tara in care traieste si are vrea sa emigreze, fiind atrasa de falsele rauri de lapte si de miere care curg peste Ocean. Ceea ce acest gen de persoane nu stiu este ca s-ar muta dintr-o infectie minora intr-un adevarat cancer profund si incurabil. Putreziciunea Americii nu a fost suficient de bine portretizata in “Fahrenheit 9/11”, in care se prezinta cum coruptia isi are radacinile chiar in cea mai inalta functie in stat, presedintele Bush fiind cunoscut ca avand relatii de afaceri foarte banoase cu familiile bogate din Arabia Saudita, inclusiv cu rude ale familiei Bin Laden. Nu, a fost nevoie de “SiCKO”, in care Michael Moore reliefeaza un profil cutremurator al unei natiuni false, complet nedemocratice si nedemna de a se numi “tara occidentala”. Ceea ce am vazut in acest film m-a cutremurat, si m-a determinat sa acord multe circumstante atenuante celor care apeleaza la atentate teroriste asupra Americii. Am ajuns sa-i inteleg, nu din perspectiva omorarii inutile a civililor, ci din cea a urii fata de o societate care sufera de pe urma unei conduceri absurde si nelalocul ei.



Voi incerca sa punctez elementele esentiale. Sa incepem:

Sistemul american de asigurari de sanatate, reprezentat de HMO-uri (Health Monitoring Organisation), nu are ca scop asigurarea sanatatii cetatenilor care apeleaza la el, ci umplerea buzunarelor indivizilor care sunt implicati in acesta afacere pana la gat. Sumele vehiculate in acest domeniu au ajuns la o asemenea amploare incat, financiar, au ajuns sa cumpere propriu-zis intreg Congresul american. S-a ajuns incat sa existe de 4 ori mai multi lobby-isti in favoarea legilor preferentiale adresate companiilor farmaceutice si de asigurari medicale decat congresmeni in intreg Congresul. Adeptii infocati ai acestor legi au reusit sa incaseze felii grase din profiturile companiilor pe care le promoveaza. Este oare de mirare ca unul dintre cei mai pasionati promotori ai unei astfel de legi a renuntat la pozitia de congresmen in favoarea unui post la o firma de asigurari medicale, post platit cu “modica” suma de 2 milioane de dolari pe an?
Accederea la un astfel de sistem de asigurari se face printr-un filtru atat de discriminatoriu, incat orice boala minuscula din trecutul medical al unui om, daca nu este trecuta pe lista bolilor acoperite de asigurare, va constitui cu siguranta un motiv esential pentru a se respinge cererea de asigurare. Ca in cazul unei femei care, suferind de o boala ce necesita o operatie de 7.300 de dolari, a apelat la asigurarea sa medicala, ca sa afle ca ulterior acceptarii din partea firmei a achitarii costului operatiei, s-a descoperit ca avusese in trecut candidoza, o boala minuscula si banal de tratat in comparatie cu ceea ce avea ea in prezent, iar compania si-a retras sprijinul financiar si a pus toate cheltuielile pe seama ei.
Chiar daca cumva reusesti sa obtii o asigurare medicala, nu ai siguranta ca ti se vor plati operatiile si tratamentele necesare in caz de boala. Sunt prezentate in film cazuri de persoane carora li s-a refuzat sistematic orice cerere de tratament sau consult, pe diverse motive inchipuite, cazuri care s-au soldat cu morti inutile si absurde. Cancer, febra de 40 de grade, nu conteaza: in lumea asigurarilor medicale, situatia este privita numai prin prisma maximizarii profitului. Pacientii nu au nevoie de tratament, bolile lor nu exista atata timp cat cei care iau decizii zic ca nu. Si oamenii mor pentru ca li s-a refuzat ocazia de a trai…
America , desi se bate mereu cu pumnul in piept ca are grija de toti, de la cel mai nevoias la cel mai instarit, ii trateaza pe cei fara asigurari medicale ca fiind mai rau decat un animal. Se lauda cu programele sale sociale, dar filmari arata cum un taxi opreste pe o strada dintr-un cartier marginas, iar din masina coboara o femeie debusolata, inca imbracata in halat de spital si papuci, tinand in mana o plasa ce continea probabil o mana de lucruri personale. Rataceste femeia in jurul strazii, evident necunoscand zona in care fusese lasata, pana cand o alta femeie de la un adapost local vine si o ia in primire, aducand-o intr-un loc sigur. Peste 50 de pacienti au fost abandonati in acest fel, urcati cu forta intr-un taxi si dusi in cartierele mai sarace ale orasului, lasati sa se descurce cum pot. O astfel de femeie a fost abandonata cu coaste rupte, o clavicula fracturata si copci de jur imprejurul capului, copci nevindecate complet…
America se afla pe locul 31 din lume la capitolul asigurari medicale. Pe primul loc se afla Franta, tara in care poti apela la servicii sociale GRATUITE de genul: medic care sa faca vizite la domiciliu chiar si la miezul noptii si sa-ti ofere un consult gratuit si eficient, operatii efectuate cu cea mai inalta tehnologie si cu cel mai mare profesionalism, chiar si asistente platite de guvern sa ajute tinerele mame care tocmai au nascut (inclusiv la spalat rufe sau gatit!). Totul GRATUIT. In Anglia, un medic general, cu un salariu de 85000 de lire pe an, are un Audi al firmei, o casa cu patru dormitoare valorand 550000 de lire, fiind platit dupa eficienta cu care isi trateaza pacientii si dupa numarul de persoane care au apelat la serviciile sale si si-au schimbat modul de viata, traind mai sanatos si renuntand la vicii precum fumatul. Sistemul medical britanic este atat de fenomenal, incat chiar si in farmacii, orice medicament, indiferent de cantitatea pe care o cumperi, costa exact 6.65 de lire. Fie ca iei 100 de flacoane de sirop de tuse, fie 100 de vaccinuri care ar fi scumpe la noi, acolo costa 6.65 de lire fiecare tip de medicament. TIP, nu CANTITATE. Iar persoanele sub 16 ani sau peste 65 de ani care necesita tratament sunt scutite de plata medicamentelor…
Propagandismul american a depasit chiar si cele mai de inimaginat cote, depasind in perversitate intentionata chiar si propaganda comunista din orice stat comunist al trecutului sau prezentului. Mergand in Cuba (fostul dusman al SUA pe perioada Razboiului Rece, considerat regimul cel mai periculos, condus de “diavolul” Fidel Castro), alaturi de cativa cetateni americani care se dedicasera trup si suflet ajutorarii victimelor de la 11 septembrie - pentru ca ulterior sa dezvolte diferite boli si sa fie uitati de societatea ce mai inainte ii ridicase in slavi ca eroi – Michael Moore descopera cum un medicament pe care o doamna il lua pentru afectiunea sa, medicament ce in America ar fi costat-o 120 de dolari, in Cuba el costa…5 centi.5 CENTI! Inteleg ca acea tara este incomparabil mai saraca decat SUA, da’ sa fim seriosi, nici chiar de 2400 de ori mai saraca…Deasemenea, tot in Cuba, bolnavii au beneficiat de un tratament medical complet gratuit, tratament care i-a vindecat pe unii, pe altii i-a scapat de multa medicatie inutila si de un diagnostic eronat, iar pe unul de operatii ce l-ar fi costat 12000 de dolari…Si stai sa te gandesti: chiar se mai poate avea incredere in conducerea americana, conducere care intentionat creeaza imagini false despre lumea din exterior incat sa-si populatia sub control?
Fraza esentiala a filmului este urmatoarea: “O natiune educata, sanatoasa si increzatoare este greu de condus”. Aceasta este unitatea de masura pentru acest film. Este spusa de un batranel englez simpatic, batranel care a apucat sa vada introducerea primul sistem de asigurare medicala universala din 1948. El subliniaza foarte bine ca o societate care este mentinuta fie inculta, fie intr-o stare fizica deplorabila, fie sub teroarea opresiunii, va ceda mult mai usor si va fi mai inclinata spre a asculta ordinele date de sus decat o societate puternica si sanatoasa, atat mental cat si fizic. Aceste cuvinte vor fi intarite de un grup de americani stabiliti in Franta, americanii care vor mai trage o palma “democratiei” de peste ocean: in tarile din vestul european, guvernele se tem de protestele cetatenilor, de aceea le asigura conditii foarte bune de trai; in America, oamenilor le este frica de gurvern si le este frica sa reactioneze.
Final point: detinutii din Guantanamo, recunoscuti ca fiind teroristi, au parte de un sistem medical universal, mai bun decat oricare altul la care ar avea acces un american obisnuit, in tara sa.``

Sodium Pentothal(aka Zoli)

SI FILMUL SE POATE VEDEA INTEGRAL AICI

http://sodiumpentothal.wordpress.com/category/muviz/

eu vreau!!!

sa raman asa cum sunt: an old fashion person, my friend:)

mult noroc in implementarea NOULUI:)
 
Postat de catre carpe diem la data de 2008-04-28 16:18:21
         
 
  Bine Petrisor, am luat nota de pozitia ta, precum si de atitudinea inteligenta la care ai apelat in comentarii. Un barbat adevarat, asa cum vrei sa dovedesti ca esti, trebuie sa aiba un background solid, nu? sau doar doresti sa pozezi? ... nu, nu cred ca iti doresti asta! Ma gandesc serios sa ma interesez ce note ai obtinut la examene, poate iti fac o oferta pe bani, adica ceva care sa reflecte gradul de pregatire. Ce spui ? Accepti ?
Zexe.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2008-04-27 22:51:43
         
 
  Petre,

1. Diferența dintre ce și ce? Formularea e incompletă. Ar fi necesari termeni lămuritori. Chestie de stil!

2. Timpul este o proprietate rece a materiei care își vede de curgerea lui. Timpul subiectiv este o pretenție extrem de arogantă a unui individ care crede că-și poate adjudea o felie din el, spre a-l administra în folos propriu. Eroare!

3. O gașcă rămîne gașcă, indiferent sub ce coviltir s-ar adăposti și ce însărcinări, aparent neutre, ar mima că are...

4. Iar eu nu scrîșnesc din dinți. Poate să fie un obicei care să te caracterizeze și extrapolezi în mod neinspirat.

5. Poezia mai trebuie să aibă prin ea și ceva ingrediente care să o facă un pic comestibilă, nu să fie împănată numai cu flecăreli moderniste, și alea epigonizate.

6. Concluzie: bunul simț al juveților de azi este o noțiune complet necunoscută în ceea ce-i privește.
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-26 18:58:56
         
 
  ioane, ioane, oi fi priceput tu scrasnind din dinti...

diferenta e ca tu poti sa spui orice, mie nu-mi pasa.

please, nu-mi mai irosi timpul.

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2008-04-26 15:06:53
         
 
  Petre,
Nu e nevoie. Căci, de data asta, am priceput: mă întreci!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-26 07:31:53
         
 
  Ionut, tu ai dreptate, asa e, dar nu i se aplica lui Andrei. El trebuie sa taca, e mai "special" :D
Mersi de vizita si te mai astept.

Ioan, e perfect. Vrei sa te declar si eu? ;)

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2008-04-26 02:29:43
         
 
  Petre,
Nici eu nu am înțeles și mă declar prost!
E bine?
 
Postat de catre ioan peia la data de 2008-04-25 12:21:19
         
 
  Petre, regula asta de care zici tu ar trebui sa se aplice strict in perioada maturitatii... Daca esti mic si nu intrebi, s-ar putea ca multe lucruri sa-ti para neclare pe viitor. :D

Cu stima,
Ionut
 
Postat de catre Ionuț Popa la data de 2008-04-25 09:52:23
         
 
  Octavian, ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Te mai astept in paginile mele.

Gheorghe, multumesc pentru perspectiva. E voit! :) te mai astept

Andrei, cum sa iti spun ca sa intelegi ca nu imi pasa de parerea ta? Si e o regula care se invata de mic de obicei. Cand nu intelegi, taci! ;)

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2008-04-25 02:55:07
         
 
  Eboșă a unui fragment de viață "a la americaine" cu imagini moderat cinice, cu o sensibilitate voit temperată și cu un mesaj clar:"în definitiv îmi plac oamenii care mă fac să transpir"...în rest receptări filtrate prin disponibilitatea oricărui cititor, care poate admite că emoția e un factor prea subiectiv ca să respingă un text!Nu știu însă cît de voit declarativă e postarea imaginii de "consum" kitsch în raport cu textul!
un amatorSADEic
 
Postat de catre Gheorghe Rechesan la data de 2008-04-24 11:04:08
         
 
  Petre, mie nu mi-a placut poemul. Nu mi-a placut pentru ca nu spune nimic. Nu mi-a placut pentru ca nu mi-a trezit nicio emotie iar imaginile schitate stangaci nu au legatura unele cu altele. Nu mi-a placut pentru ca nu l-am inteles, dar, daca eu imi recunosc cu umilinta incapacitatea sa patrund in miezul acestui poem, ii rog pe cei ce au reusit aceasta performanta sa comenteze argumentat. Chiar insist, fiind un site de de amatori, sa-mi spuna cineva cum sa privesc acest poem, pentru ca l-am intors pe toate fetele si tot subunitar si cu minus imi da. Accept orice comentariu pe text care poate avea o coerenta argumentata logic.
regards amigo & take care
vot cu drag
Zexe.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2008-04-24 09:52:24
         
 
  amerika-i america bai nepoate, nu stii?
imi aduc aminte de vorbele astea dintr-o carte aparuta cu douazeci si ceva... de ani... in Romania,
cand un mos povestea nepotului despre tara fagaduintei...
Petre cu drag am parcurs poemul tau si sincer mi-a placut.
vot cu drag.
tavy

 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2008-04-24 05:43:31
         
 
  Amigo, cu placere si onorat de alegere! Si mie imi plac cel mai mult, poate pentru ca le-am adaugat ultimele... :)

ma bucur ca ti-a placut

te mai astept

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2008-04-24 03:48:09
         
 
  eu vreau
putere nelimitată
muriți, porcușorilor cu șepci rusești!

asta mi-a placut... si am 'imprumutat' 'aste' versuri pentru un text personal... (bineinteles ca am specificat originea lor si autorul... sper ca nu-i bai)...

regards amigo & take care,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2008-04-24 03:12:58
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE