FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Un os de ros
Text postat de Andrei Ghejan
clepsidra de bronz

… sau ce mai publică alte reviste. Uite, de exemplu Revista Agero, probabil în necunoștință de cauză, este chiar onorată în:
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/CULTURA/Brancusi%20cu%20Romeo%20Niram%20de%20Mihaela%20Rogalski.htm
de prezența doamnei (toată stima doamnă) Mihaela ROGALSKI, fostă profesoară de limba engleză în Suedia și profesoară de literatură și istorie în Statele Unite ale Americii, cu un articol interesant intitulat: „BRÂNCUȘI: E = MC2” de Romeo NIRAM,
publicat în 2007.
Acesta din urmă, este deja înregistrat în 2007 în Wikipedia pentru: „his personal interpretation of Constantin Brancusi's sculptures (which) opened new doors in the field of art criticism. As Dan Caragea, art critic , points out, Niram is one of the few artists who brings new and heavy issues in the world of the fine arts. The cycle entitled Brancusi E=mc2, brings together in an unseen manner the theory of relativity to the birth of modern sculpture, linking Einstein to Brancusi” și pentru care, personal, n-am nimic de comentat, mulțumindu-mă doar să citez finalul de articol:
„Pictorul român regândește, reconstruiește și relansează la apă vasul artei nemuritoare în formă reînnoită. La 100 de ani de la revoluțiile separate, einsteiniană, și brâncușiană, el le armonizează într-o viziune unificatoare, pe un fundal tradițional al pământului care l-a hranit și pe el și a cărui forță creatoare dorește să o facă cunoscută publicului de azi.

Poate că îi este sortit lui Romeo Niram să fie la început de nou veac ceea ce Neagu Djuvara împătimit grăia despre Constantin Brâncuși: un genuin și genial ambasador al patriei natale.”

Ce ar mai fi de adăugat?… poate doar un mic link de pe agonia cu o publicație din 2005 :
http://english.agonia.net/index.php/poetry/113147/index.html
sau
http://www.agonia.ro/index.php/poetry/113148/Impresie_R%E3t%E3cit(%E3)
sau
http://www.bbc.co.uk/dna/getwriting/A3825425
sau
http://www.ahapoetry.com/Oma404F.htm

și eventual o pagină grafică tot din 2005:
http://www.roaentertainment.ro/Versuri.html

Absolut retoric:
Ce ne-am face fără bizar…?
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  trebuia sa-ti las semn si sa-ti spun ca 'aceasta' altfel de interpretare este meritorie : implineste atat ideaticul cat si vizualul - justificand cel de-al treilea element - sufletul... tare mi-a placut 'speculativa',

regards,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2008-04-06 23:23:56
         
 
  Gina, multumesc de trecere.
Uite si o alta posibila interpretare a coloanei infinitului *tot speculativa:
Photobucket
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2008-04-06 19:18:51
         
 
  As Dan Caragea, art critic , points out, Niram is one of the few artists who brings new and heavy issues in the world of the fine arts. The cycle entitled Brancusi E=mc2, brings together in an unseen manner the theory of relativity to the birth of modern sculpture, linking Einstein to Brancusi” și pentru care, personal, n-am nimic de comentat, mulțumindu-mă doar să citez finalul de articol:
„Pictorul român regândește, reconstruiește și relansează la apă vasul artei nemuritoare în formă reînnoită. La 100 de ani de la revoluțiile separate, einsteiniană, și brâncușiană, el le armonizează într-o viziune unificatoare, pe un fundal tradițional al pământului care l-a hranit și pe el și a cărui forță creatoare dorește să o facă cunoscută publicului de azi.

(Andrei Ghejan - fragment din textul de mai sus)

mi-au placut cele aduse in 'ochi'... nu am reusit sa intru pe fiecare link insa o sa o fac... stiu ca merita!... un text muncit babbba... si trait... gand bun si take care,

regards,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2008-03-29 23:53:05
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE