FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Tamas Valeria
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Anda,

Fii serioasa,nu ma supar la critici, macar atat sa primeasca poezelele; acolo voiam sa zic ca eu ma voi prelinge lasciv sa-i atat poftele, probabil textul sufera de vreo virgula lipsa, eu abordez de obicei o treaba serioasa in gluma, de aici si mandra luna care stiu ca-i clasica abordarea dar e si rivala romanticilor, e ea frumoasa dar nici eu nu ma las si-o infrunt trufasa, cam asa era dar daca lucrurile nu se inteleg de vina e autoarea nu-i asa? Treaba e ca eu ma amuz cand scriu si altii o iau in serios.Oricand te astept cu critici , o sa tin seama de ele, si eu astept sa-mi vina odata mintea la cap.Sper sa-mi reuseasca sa scriu si eu odata un poem bun!:):):)
 
Postat de catre Tamas Valeria la data de 2007-10-21 22:26:35
         
 
  Am mai scris un comentariu si s-a pierdut din cauza ghilimelelor, incerc sa rezum ceea ce spuneam acolo. N-as vrea sa crezi ca n-am gasit chiar nimic care sa-mi placa in poema de mai sus, dar ma voi opri deocamdata doar la ce nu mi-a placut:
- dulceață - prea banal si prea des uzitat in poeziile de dragoste
- trupul tău lasciv - trup lasciv asociat unui mascul mi se pare cam ca nuca in perete...sau s-o fi pisicind si ei cine mai stie ;)
- se perpelește mândra lună - eu inteleg c-o s-o napadeasca invidia pe draga de ea, dar crezi ca fiind ''mandra'' o s-o mai faca? :)
- iubirea mea trufașă - asociere neinspirata, dupa parerea mea ''trufia'' nu are loc intr-o poveste de love, cu atat mai putin in pat!

Iubirea mea sortită-i a te ninge - asta mi-a placut mult!

p.s. candva ne mai intersectam pe la epigrame, sper ca nu ti-ai pierdut ''simtul la umor'' si n-o sa te superi.

 
Postat de catre Anda Andries la data de 2007-10-21 18:23:22
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23932
Comentarii: 120163
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE