FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Dan Norea
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  placuta lectura...o scriere limpede, detalii reprezentand spatii si trairi...momente care aduc realul ca impas sau cel putin provoaca semenul ca parte responsabila sau cel putin ca parte constienta habitatului...prin text imi amintesc locurile si vremea cand am trecut pe acolo...si poate o sa mai trec,

regards,

goia
 
Postat de catre nula nada la data de 2007-09-06 21:15:25
         
 
  Horia, chiar imi pare rau ca n-am luat legatura cu tine inainte de asta. Este exact ce ne-a lipsit, cineva care sa ne indrume selectiv catre frumusetile locurilor. Data viitoare voi tine minte.

Observatiile pe text sunt cu siguranta corecte, dar eu am reprodus vorbele unor localnici. Despre metoda romana, foarte interesanta, nu ne-a spus nimeni.

Astept postarile promise in locul linkurilor.

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-06 20:07:07
         
 
  Norica, nu stii tu cat ma bucura reportajul (ai sa stii in P.S. iti voi da 3 linkuri, cu scuzele de rigoare fata de greselile de ortografie, la acea data eram ... chatist :)) )
Totusi, tin sa fac cateva comentarii pre/text
"am localizat repede punctul de atracție – Muzeul" - of mai Norica, poate daca urcai pan' la Taul Brazilor, Cornii sau Taul Mare asta in apropiere, ca de doresti, iti dau si alte locatii, si schimbai ... "locatia".
"Oamenii locului erau obișnuiți cu ideea că extracția aurului nu se poate face fără poluare. Ne-au fost prezentate trei modele de ștreampuri. Diferența de principiu era metoda de separare a aurului din roca fărâmată. În secolul trecut se folosea apa" - partial adevarat, oamenii locului si nu numai ei, considerau (prea putini basinasi au mai ramas in Rosia), ca adevaratul aur e in oamenii de-acolo si in zona lor; inca ceva, intradevar, pentru separatul aurului era folosita apa (lacurile mai sus mentionate au fost create artificial in aceasta directie si uita-te la ele ce faine sunt acum); uita un motiv de meditatie si de ce nu, de a se gasi o solutie de a extrapola la ceea ce "mai este" azi; a, era sa uit, n-ai spus cum se extragea aurul "pe vremea romanilor"!!! (aici ma cam abtin), in Alburnus Maior; se incalzea stanca si se arunca apa rece sa crape piatra si se urmarea filonul.
"Se pare că oricum râurile din zonă n-au fost niciodată populate cu pești" - total gresit, habar n-ai tu cati scobari, mrene, cleni, (mai putin pastravi) am prins chiar din jos de podu' Garii, confluenta cu Abrudelul care intradevar si eu de cand sunt tot rosu-l stiu, da dar nu de poluare ci de la minereul de fier din solul din zona, ... asta din pacate candva.

P.S. Revin la comentariu daca nu te-am plictisit :))
P.S.2 M-am hotarat, nu-ti mai dau linkurile ... le postez

~Norica, Numai bine!~

inca un P.S. (3 parca), daca mai treci p-aci, anunta-ma, pot fi un ghid util; ai trecut pe langa o gramada de frumuseti...
 
Postat de catre Horia Ivascan la data de 2007-09-06 13:03:23
         
 
  Tavy, mulțumesc pentru bila albă. Multă sănătate !

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-06 00:23:37
         
 
  si eu, draga , sunt bucuros ca iti continui vizita la muntele de steril, la muntele golas, la cimitirul roman ...etc,etc...
bila alba.
astept continuarea.
:)
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-09-05 23:33:58
         
 
  Tea, Vero, nu pot decât să mulțumesc încă odată unor cititoare atât de constante !
Și să le trimit un zâmbet.
:)

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-05 22:00:54
         
 
  Norica, sunt grozave relatarile tale!

Vot,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-09-05 21:29:29
         
 
  La Rosia Montana si-a pus barbatul meu VW -ul ( bug-ul , broasca aia mica conceputa pe vremea lui Hitler) ...pe burta incercand sa urce o panta afurisita....am iesit din impas cu talentele lui de sofer si soliditatea tablei ....
M-am intrebat si eu....in ultima vreme....cum privesc localnicii noile proiecte RM.... ?!?

Si sustin in continuare ca esti vizual in relatarea ta.....descrierea nu joaca niciun rol in afirmatia mea....iti misti 'personajele' prin locuri firesc, deloc spectaculos si poate de aceea convingator....regizor...ce mai!

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-09-05 21:25:16
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23943
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE