FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  va multumesc dragii mei,
va dau o veste buna:
in curand, foarte, o sa stau singur in fata calculatorului si alaturi de inima voastra,

acum doar va pot multumii pentru tot ce-mi spuneti, pentru apropierea care o simt de voi..

cu drag tavi

prin Coralia.
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-08-31 00:26:30
         
 
  Tavy,
Cărările pe care pășim sunt porți ale sufletului!
Pașii nu se poartă singuri!
Întotdeauna, lângă noi, se va afla cineva sau...
Credința, răbdarea, speranța, visarea... vor rămâne prieteni de nădejde!
Trebuie doar să-i accepți!
...
Suntem alături de tine!
Îți dorim multă sănătate!
Cu prietenie,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-08-30 21:56:45
         
 
  Ti-ar trebui o sticla de vin de Rhodos si o vacanta
pe o insula greceasca ca sa-ti mai treaca de efemer,tristete si departare))
Cu prietenie,Cornel Balescu
 
Postat de catre Bun Tare la data de 2007-08-30 17:59:14
         
 
  Tavy, tristetzea ta ti-e muza! Noi, prietenii tai, nu vrem sa fii trist, dar iata ca tristetza te imbie la scris! Pana una alta, insa, cred ca tu ai putere sa fii si ceva mai optimist.
Vot si insanatosire grabnica,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-30 16:34:49
         
 
  Tocmai i-am scris lui Valeriu că trebuie să te caut. Era prea lungă tăcerea. Tot tristeți? Asta îi spuneam: când treci prin momente de felul acesta, pierzi puțin speranța. Nu e cazul. Cuvântul poate fi sprijin, știu, cum mai știu!, iar tu poți merge respirând un timp, un spațiu - desprindere, cu tine mergând alături de pietre și oameni. Lumea e ceea ce lumina ne înfige în ochi sau doar ceea ce mintea învață să creeze, cam la derută. O înșiruire de gânduri textul tău, bine pornite spre percepție. Lauda, cum ne mai întunecă ochii! Poți spune, măcar o dată în viață, că ai înțeles ce a transmis un artist, un scriitor? Îi compătimesc pe critici. Sănătate și să mai scrii. E o liniște a mea. Votez. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-08-30 07:25:28
         
 
  Superba grupare, Tavy.....te plimbi prin viata ca un cunoscator...candoarea frumusetii ei iti retine atentia chiar daca momentul dezvalue tristetea caderilor de care nu suntem niciodata feriti....

Aprecieri si admiratie,

Cu drag, Tea

 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-08-30 03:20:46
         
 
  Esti trist, draga Tavy...

Imi doresc sa treci peste durere
sa privesti mai des cerul
oamenii de langa tine
sa-i cercetezi atent
sa nu uiti
sunt multi care incearca
necazuri mai mari
tu, bucura-te
credinta sa fie pace
si lumina
in inima ta...

Iti doresc credinta, nadejde si iubire!
Si nu-n ultimul rand, sanatate, de la Dumnezeu!

Cu drag, Nico
 
Postat de catre Nicole Kumar la data de 2007-08-30 00:29:57
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23938
Comentarii: 120164
Useri: 1424
 
 
  ADMINISTRARE