FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Veronica Pavel
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Adriana, lumina ta pentru iubirile netraite are o poezie aparte.
Foarte emotionata de gest, iti multumesc!
Admiratie, POETO,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-21 21:41:20
         
 
  o candela pentru iubirile netraite am aprins si eu, Vero.  
Postat de catre Adriana Lisandru la data de 2007-08-21 21:25:02
         
 
  Mariana, ai perfecta dreptate, pasiunea da nastere unor creatii deosebite. Imi vine sa cred ca, in povestea lui Balanshin, pasiunea nu a fost reciproca. Daca ar fi fost, infernul sau cerul ar fi devenit comune, cum foarte bine spui.
Multzam de trecere si vot,
Zi foarte buna si tie,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-21 14:23:38
         
 
  O iubire unică, după altele la fel de unic trecute timpului. O pasiune care a dat naștere unei creații deosebite. Acesta e, de fapt, rolul muzei. A-i cere să trăiască infernul tău continuu e o copilărie. Ceva îmi spune că greșesc. Pasiunile, dacă sunt comune celor două suflete, infernul devine unul obligatoriu și cerul. Captivantă povestea. Votez. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-08-21 06:54:31
         
 
  Tavy draga,
Hai sa stam stramb si sa judecam drept. De ce e trista povestea? El, 63, ea 19, el fost casatorit de 5 ori, foarte posibil, daca ea accepta, sa se fi casatorit a sasea oara cu ea si apoi sa-i mearga gandul la a saptea. Iubirea a ramas legendara TOCMAI pentru ca nu s-a consumat. Asta-i una. A doua chestie: el avea aproape 90 cand a murit, asa ca nici vorba de 63 ca varsta fatidica. Si ea, acuma, la 63, a facut o gramada de bani cu spectacolul ei, pe care numai eu l-am analizat asa, lumea l-a luat cum era si incasarile au fost imense, ca publicitatea s-a facut bazata pe baza acestui can-can. Deci singura chestie trista e ca directorul a a avut un infarct. Dar nu e cazul sa va descurajati pentru un infarct al unui director de teatru....In rest, dimpotriva, poevestea e plina de exemple din care se vede ca la 63 de ani, ca barbat te poti indragosti si ca femeie poti face specctacole de balet si castiga o gramada de bani!
Asa-i?
Multzam mult Tavy de trecere si vot,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-21 01:22:51
         
 
  fatidica varsta varsta asta de 63...
:)
o sa ma feresc sa ...oare pot sa sar peste ea ?
fain draga Vero, te-am citit cu placere si chiar cred ca tu esti o Dulcinee, articolul l-a citit pe nerasuflate, este trist tot ce ai relatat...doar ma bucur ca n-ai platit biletul.
:))

am primit textul urgent prin mes telefonic si l-am citit cu voce tare in salon, un mosulica de 64 de ani a oftat groaznic cand a aflat de atacul de cord...
si mie mi-a fost frica de nea` Nelu ca asa-l strigam noi desi il cheama Nicolae

cu drag votez asa articol-istorie.
cu drag tavi

a cons. Coralia.
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-08-21 00:16:52
         
 
  ca un P.S- Vero eu ti-am simtit indoielile...

M-a flatat comentariul tau: ti-am citit ieri si azi jurnalul despre Dana Mushat de trei ori. Si n-am avut CURAJUL sa comentez in nici un fel, am fost pur si simplu inhibata

spui si este onest: momentele de neutralitate sunt mult mai benefice decat orice fortata prezenta!!

am simtit nevoia sa adaug,

take care!

goia
 
Postat de catre nula nada la data de 2007-08-20 23:39:43
         
 
 
Vero cand am spus ca Suzanne Farrell a invalidat ideea ma referam la strict fragmentul*:

ideea iubirii neimplinite in aorta unui artist razbuna in timp neimplinirea...

insa este mai simplu sa reformulez asa cum spui:

Ai vazut bine cele doua clauze asupra carora am atras atentia, dar cred ca Suzanne a validat (nu invalidat) ideea de mai sus.

refac fragmentul:

si banuiesc Suzanne Farrell a Validat! uman ideea: iubirea inseamna doi la locul si timpul potrivit...

ma bucur ca ai revenit,

goia




 
Postat de catre nula nada la data de 2007-08-20 23:35:56
         
 
  Gina draga,

Ceea ce am vrut sa scot in evidentza a fost ca iubirea inseamna intalnirea a doi oameni la timpul si locul potrivit (drept care eu spun "mai bine de loc decat prea tarziu", si nu "mai bine mai tarziu decat niciodata"). Ai vazut bine cele doua clauze asupra carora am atras atentia, dar cred ca Suzanne a validat (nu invalidat) ideea de mai sus.

M-a flatat comentariul tau: ti-am citit ieri si azi jurnalul despre Dana Mushat de trei ori. Si n-am avut CURAJUL sa comentez in nici un fel, am fost pur si simplu inhibata in fatza talentului tau (m-a pus pe ganduri ceva scris de tine in vacantza cand mi se pare ca dadeai un cal pe un calculator, asa de tare aveai nevoie sa scrii). Ti-am citit azi raspunsurile date celor care au comentat ce ai scris si am preferat sa stau in umbra (criza de "low self-estime"?!).

Acestea fiind in mine (pe romaneste ele numindu-se "complexe"), aparitia ta neasteptata si comantariul pertinent au avut asupra mea un efect de BOMBA!

Exista, am constatat astazi, bombe constructive.

Foarte multumesc pentru oprire si comentariu,
Vero





 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-20 23:18:25
         
 
  textul pare simplu: articol o impresie dupa spectacol...insa doua clauze razbat:


Viziunea lui Balanchine asupra lui Don Quixote deviază de la complexitatea personajului creat de Cervantes și se rezumă la năzuința spre Dulceneea. Spre deosebire de roman, unde Don Quixote doar viseaza la Dulcineea lui, în balet ea e obligată prin rol să-l iubeasca pe erou.

si:

Balanchine s-a stins în 1983, nelasând nici o schiță sau indicație scrisă pentru coregrafia baletului Don Quixote. Doar în testament a menționat că, în ipoteza în care acest balet s-ar mai monta, singura persoană autorizată pentru a-l regiza ar fi Suzanne Farell, Dulcineea căreia îi dedicase spectacolul.

ideea iubirii neimplinite in aorta unui artist razbuna in timp neimplinirea...si acea coincidenta *63* aseaza femeia ca o imblanzire sau un regret?...oricum ea se aseaza ca o mostenitoare de drept pentru a innobila testamentul...si banuiesc Suzanne Farrell a invalidat uman ideea: iubirea inseamna doi la locul si timpul potrivit...

asa am vazut eu,


aprecieri Veronica,

goia


-e mult mai mult textul decat un articol-
 
Postat de catre nula nada la data de 2007-08-20 22:13:17
         
 
  Norica, ce bucurie sa te am ca cititor! N-am scris in articol ca nu m-a costat nimic biletul, ca am fost invitata, dar sa-l fi platit eu, nu m-as fi dus....
E insa o parte trista in povestea cu acest teatru de opera: pentru constructia lui s-a luptat directorul Operei si lucrarile au fost terminate in primavara, opera inaugurandu-se cu tetralogia lui Wagner "Inelul Nibelungilor". Au trecut numai cateva luni de cand functioneaza aceasta sala si cel care s-a zbatut ca sa obtina fonduri pentru constructie, directorul operei, un barbat de 63 de ani, venind saptamana trecuta din concediu cu sotia, a avut pe aeroportul din Toronto un atac de cord si a decedat. Moartea lui neasteptata si prematura i-a intristat pe multi. Si pe mine. Era un om deosebit! El se numea Richard Bradshaw. Am vrut sa-i inchin articolul meu.....
Multzam mult de trecere si vot,
Vero

 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-20 21:05:39
         
 
  Radu, blestemul lui George Balanchine este în mod clar ideea unui om matur, unui tânăr nu i-ar fi trecut prin cap :)

Dar nici nu cred că e nevoie de un asemenea blestem. Cam așa au loc o bună parte din lansări în lumea teatrului și a muzicii. Cel puțin așa se zice.

Vero, mi-a plăcut articolul, m-ai convins. Cu prima ocazie merg și eu să văd noua sală din Toronto :)
Vin cu un vot.

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-08-20 20:49:41
         
 
  Ha, ha, Radule, buna ideea ta, m-a amuzat copios!!! Stii ce spune barfa? Ca pana si mama fetei i-ar fi spus, cand ea l-a refuzat, ca daca nu vroia sa-l ia de barbat, macar sa fi acceptat sa-i faca favorurile cerute de el, pentru ca el era pe atunci celebru si bogat! Cum vezi, avea o mama practica! Se pare ca fata n-a ascultat-o pe maica-sa, dar acuma, la batranetze, eu cred ca si-a adus aminte de sfatul mamei, dar fiind tarziu, a incercat sa profite cum a putut, adica montand baletul...
Multzam mult de trecere si vot, sunt onorata de prezentza ta!
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-20 19:54:49
         
 
  cred ca ai scris un reportaj remarcabil, Veronica... bine ai revenit!

mișto ar fi fost ca Suzanne sa se indragosteasca de tanarul de 19 ani (eu daca as fi fost George Balanchine așa aș fi blestemat-o)

:)

vot,
Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-08-20 18:55:07
         
 
  Adriana, daca tie, poeta si prozatoare "dovedita", ti-a placut articolul acesta, o sa-mi creasca pipota de mandrie:)))

Cristi,
Marturisesc cu mana pe inima si cu sinceritatea-mi caracteristica faptul ca nu ma asteptam sa gasesc astazi o lumina la articol. Il postasem aseara ca sa va spun voua, prietenilor mei de pe site, ca am revenit infine acasa (fizic, nu si poetic, din pacate) si sa va fac un semn ca mi-e dor de voi. Cata bucurie sa vad ca semnul meu a avut rasunet!

Multzam voua pentru trecere si aprecieri,
Drag,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-08-20 17:26:13
         
 
  Emoționantă poveste!
Ascultam Celine... iar momentele romantice din această scurtă dar frumoasă poveste de iubire au amplificat o parte din stările interioare ale cititorului!!
Aprecieri, lumină și bine ai revenit!!!
Cu drag,
Cristi
 
Postat de catre Cristi Stanculeasa la data de 2007-08-20 12:50:54
         
 
  frumoasa atat povestea, cat si relatarea ei.

felicitari si bine-ai revenit, Vero! :)
 
Postat de catre Adriana Lisandru la data de 2007-08-20 09:34:57
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE