FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Elena Stefan
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Da Sorin ai dreptate s-a strecurat o greșeală de dată. Însă aceasta mi se pare minoră în raport cu greșeală de fond pe care am comis-o "uitând" de....Marnică Bbuș. Deși rolul lui pare a fi doar un pretext pentru discursul personajelor el face un rol antologic. Surprinde poncifele percepției quasigenerale ale poetului în actualitatea mercantilă a zilelor noastre.
Un joc inteligent, ușor caricatural, ca o tușă puternică în decor, prin care demitizează, în subtext, prejudecățile cu privire la poet, poezie și rolul lor în comparație cu oficialul monitor.
Cristi Vasilică merită felicitat pentru acest rol.
 
Postat de catre Elena Stefan la data de 2007-06-27 13:30:13
         
 
  S-a strecurat o mica greseala care ar putea induce in eroare cititorii sau... poate intentionat a fost introdusa pentru a semana cu piesa: prezentul, trecutul, viitorul - toate laolalta, intr-o banala duminica de vara.

Este vorba de 24 iunie, noaptea Sanzienelor, si nu 24 iulie.

Seara frumoasa.
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-06-25 20:58:32
         
 
 
Un spectacol incitant, care pune probleme, care ne pune probleme. Un spectacol în care actorii deși amatori nu pot fi recunoscuți în această ipostază. Un spectacol care, într-un iulie canicular, când stagiunile altor teatre sunt închise, reușește să umple o sală întreagă, reprezintă o performanță artistică. Cu o ingenioasă punere în scenă, cu o pasiune a interpretării demnă de orice actor profesionist.

(Elena Stefan )

Cronica de dupa spectacol se impleteste omogen cu cele comentate de bogdan gagu si Sorin Teodoriu/...

Felicitari!

 
Postat de catre dima.m miruna la data de 2007-06-25 20:06:07
         
 
  Apreciez prezentarea ta, Elena, mi-ai starnit curiozitatea si regretul ca nu sunt aproape sa 'gust' un spectacol atat de reusit si atat de original .

Succes in continuare !

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-06-25 16:35:05
         
 
  O critica asa cum numai dvs stiti sa faceti, va multumim mult. Ne-a onorat prezenta dvs si a celorlalti care au invins canicula si au venit la aceasta ultima sarbatoare InDArt (din vara lui 2007). Mai avem destul de invatat, stim bine care ne este locul acum, dar mai stim ca acesti copii-actori impreuna cu regizorii lor au muncit apoape un an la Cercei. Si cate intrebari au venit dinspre ei, uneori in plina repetitie: - Alo, Sache! Ce-ai vrut sa zici aici? Unde a disparut prietenul lui Barza? De ce nu ai mai amintit nimic de el pana la final? Si apoi vesnica intrebare: care este pana la urma realitatea?

Il rog pe Fluerasul nostru sa posteze el cateva fotografii reprezentative.

Inca o data, multumiri!

Sorin
 
Postat de catre Sorin Teodoriu la data de 2007-06-25 16:13:11
         
 
  in numele trupei InDArt multumesc pentru aceste randuri si pentru laude... de asemenea tuturor celor care au raspuns la invitatia noastra!

decodarea mesajului e foarte interesanta, si intr-adevar ati reusit sa surprindeti niste momente in exactitatea lor. Ma bucur ca unii spectatori au reusit sa inteleaga foarte multe din cele prezentate, chiar daca am incercat sa ascundem foarte mult adevaratele subiecte si probleme ale piesei...

cat despre aplauze...
ma simt extraordinar cand aud ca au fost momente cand se vroiau aplauze dar conceptiile mele sunt putin diferite... Da, aplauze de la final sunt divine... si cele din timpul piesei da... dar, hai sa ne gandim ca si actorii, regizorii fac si ei o meserie ca oricare altii si ca nu e nevoie de lafaire de aplauze, fie in final, fie in timpul showului... de ce? zidarii, maturatorii sau oricare altii care au o meserie ar trebui si ei aplaudati pentru munca lor pentru ca unii dintre ei o fac extraordinar de bine... Spectatorii ar trebui si ei aplaudati ca au rezistat acolo in sala... Toata lumea merita aplauze! dar, moderate! ce e prea mult strica, sa nu ne-o luam in cap!

Teatrul nu inseamna lafaila inseamna o munca ca oricare alta! Parerile de bine, cronicile, vorbele bune - toate reprezinta adevarata multumire!

asta e doar parerea mea!

multumim inca o data pentru apreciere si sa speram ca vom continua sa crestem! cu voia lui Dumnezeu!

cu drag
bogdan gagu
 
Postat de catre bogdan gagu la data de 2007-06-25 15:37:33
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE