FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  cat de drag imi e sa pot sa-mi aduc aminte de bunii nostrii strabuni ( catane imperiale, sau soldatii martiri, romani) care cu devotament s-au impins in moarte...iar noi suntem datori macar sa-i amintim la capatul unui `boț` de lumîanare si-n scrierile noastre...
multam drag prieten ca te-ai amarat odata cu mine peste trupurile lor in duceri-aminte!

cu drag , tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-05-02 01:36:03
         
 
  multumesc draga Petre...
de vina-i trecerea mea zilele acestea prin muzeul de istorie unde va avea loc o lansare de carte...
amintiririle adunate intre peretii reci si arhiva de film mi-au inspirat versurile si aducerile-aminte!

cu drag ma bucur de trecerea ta pe la mine,

tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-05-01 14:00:37
         
 
  ~...un film aievea-n sute, ipostaze
în gîndul lui,
cătana-l știe
cu măști privești, prin ochelari,
doar gaze
sătucul depărtat de vijelie…~

Il stim si noi; nu drag prieten?(quid prodest)
Ma bucur nespus ca se afla,aprins,curajul de a o mai spune. Si doar tu, o puteai face asa de clar.Ma simt ingemanat crezului tau!
cu drag, felicitari amice `slovator`
 
Postat de catre Florentin Maftei la data de 2007-05-01 10:39:48
         
 
  Octavian, titlu mi-a amintit de copilarie si de cartile despre armata romana...

frumos poemul, interesanta aranjarea versurilor...

te citesc cu placere

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2007-05-01 00:39:09
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23890
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE