FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  nu sunt suparat nea`Mitica pe dumneata, imi place mult de dumneata ca faci omul sa zambeasca chiar daca-i necajit...nu sunt suparat pe nimeni...
Mariana multumesc, Elenuta multumesc.

va multumesc ca existati si eu odata cu voi...

cu drag va cer eu scuze, prieteni dragi!
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-04-21 14:51:35
         
 
  aduc un gand curat, bun prieten! cuvintele sunt de prisos! cu drag
elena toma
 
Postat de catre ambigua departare la data de 2007-04-20 21:18:37
         
 
  Fratelui tău pace, poetule. Înviorează-te. Sunt plini de floare cireșii. Cântă-i, cum îți stau în drum... Un text, două, prea triste, prea trist sufletul când a scris. Iartă-l pe Mitică. Prea te roagă frumos!... Și pe mine. Votez. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2007-04-20 20:09:56
         
 
  Stimate domnule Ciurtin,
Nu stiu daca textul dumneavoastra este poezie sau nu fiindca nu-s critic literar, dar ce stiu este ca sentimentele descrise in el sunt adevarate. Banuiesc ca ele sunt rezultatul unei tragedi intamplate de curand. Ca unul care am trecut prin evenimente similare (acum cativa ani am pierdut o sora) stiu ca nu exista cuvinte consolatoare in astfel de momente. Stiu de asemenea ca ieri am comis un catren nefericit citind numai titlul si nu poeziile incarcate de durere. Azi avand timp sa va citesc poeziile mi-am dat seama ca am comis o impietate grosolana pentru care imi cer iertare. Nu a fost facuta cu intentie dar tot imi e rusine.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2007-04-20 18:42:04
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23924
Comentarii: 120160
Useri: 1423
 
 
  ADMINISTRARE