FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Cristian Vasiliu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Totdeauna tu vei avea ceva...'care lipseste' altfel n-ai fi tu, Cristi!
Toata admiratia si respectul.... pe care le ofer greu, crede-ma. Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-04-01 18:30:03
         
 
  O sa regasiti in toate cele 4 sonete din ciclu stari diferite (de la incredere, dragoste, speranta pana la frica, furie, deznadejde, durere, etc...) si definitorii pentru parcursul unei constiinte masculine in mijlocul razboiului.
Sper sa placa...

Poate voi mai adauga un capitol .
Simt ca lipseste ceva...

Cristi
 
Postat de catre Cristian Vasiliu la data de 2007-04-01 15:29:43
         
 
  Interesant, Euridice, a percepe sonetele acestea ca pe actele unei tragedii antice. Toate felicitarile , Cristi ! incep sa inteleg ca am dreptul aici sa te felicit (macar atat... :)  
Postat de catre iulia ralia la data de 2007-04-01 13:41:05
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Un poem (sonet) cinematografic, cu un final de tragedie antica greaca!!!
P.S. Merita mai mult de o stea, parerea mea;)
Euridice
 
Postat de catre Mirela Lungu la data de 2007-04-01 09:47:00
         
 
  Orice cuvant in plus nu ar face decat sa intineze... dragostea filiala, acele legaturi indestructibile dintre mama si fiu.
Cu semn de lumina pentru mesaj si realizare,

Adelina
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2007-04-01 08:33:34
         
 
  Cutremurator, Cristi. De data asta am spus o vorba, de obicei trec muta (de admiratie) prin sonetele tale, dar din cand in cand mai indraznesc sa scot o vorba, ca acuma. I-am spus zilele trecute lui Tea ca daca se va intampla sa dau mana cu tine, nu ma mai spal pe mana, sa nu se steraga urmele POETULUI....
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-04-01 01:23:50
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23883
Comentarii: 120203
Useri: 1418
 
 
  ADMINISTRARE