FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  draga Tea mai zilele trecute am trecut pe la un cimitir nu departe de Oarba pe Mures, acolo unde s-a murit pe ultima suta de metri, s-a murit enorm. muresul avea culoarea rosi ...etc. nu intru in detali.
acel cimitir in copilaria mea era ingrijit sapat flori numele vitejilor scris curat cu negru pe crucile de marmura alba...
acum acolo parca au trecut vandali. parca acei eroi de la oarba nu erau ai nostri parca erau dusmanii nostri..., nu mai zic nimic las o lacrima sa curga din caliomara si altadata. totusi au fost fii, fratii, sau bunicii nostrii-dar erau si ei tineri. multi scriau versuri in linia intai. cu flinta-n mana foc cu foc. ca nu aveau mitraliere. doar dusmanul avea!
ma opresc Tea aici multumindu-ti mult de trecere.
cand treceti voi( ) prin pagina nu mai simt nici foame nici sete doar avant!

va multumesc
cu drag
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-03-21 20:47:41
         
 
  Calatorie in nent, Tavy. De ce primavara? Explozia vietii ne trimite la tragedii? Oricum , sensibila incursiune in durere, acea durere absurda ca si razboiul care o genereaza: 'doar cruci ascunse-n cimitir/ ca sa ne doara' felicitari, Calvar  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-03-21 17:35:20
         
 
  Multumesc draga Veronica. efectiv n-am sesizat capcana
multumesc. nu ma supar ca stiu ca vine de la un om bun...
acum ce sa zic...iarta-ma! nu mai fac promit...pana miine!
:))
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-03-21 17:19:41
         
 
  Draga Tavy,
Cred ca sunt doua corecturi de facut:
1. In strofa intaia, verbul predicatului "sclipeste" e la singular si nu se acorda cu subiectul care e la plural, "coltzuri de medalii si sfantul tricolor".
2. Ultimului cuvant al strofei a treia îi lipeste un i, corect este "vii".
Sper sa nu te superi pentru aceasta mica sugestie, banuiesc ca greselile ti-au scapat din graba de a posta textul.
Cu tot dragul,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-03-21 15:41:06
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23889
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE