FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  `vor învăța despre dragoste
și oameni
și respirația lor
rotund-alină
doar ei
mai rătăcesc în grija noastră
în firul de lumină …`

niciodata nu e foarte tarziu sa speri sau sa inveti...
permanent mai e loc de inca putin.
apele curate se limpezesc singure, doar cele murdare trebuie filtrate...
asa ca eu prin rabdare am reusit un lucru: sa astept ca lucrurile sa se limpezeasca...
nu m-am grabit ca fata mare la maritat :))
multumesc Gina

cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-03-11 01:07:53
         
 
  asa e Tavy,

ai castigat o limpezime in scriere...si e bine asa cum responsabil fata de o existenta in sticla, trebuie sa stim vital sa-i oferim un spatiu virgin de orice impas...destul de ideatic spus, insa preventiv necesar...

placut,


goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-03-10 18:11:10
         
 
  draga Vero sunt oarecum un tip conservator de felul meu n-am fost asa dar vaslind in viata ca tot omul mi-am cam facut o matrita care niciodata nu-i de nemodificat. dar cand e vorba de catifea, de-o haina sau o mancare...atunci e firesc sa le mai schimbi din timp in timp ca sa nu devi banal sa nu fi ridiculizat, sa nu-ti fie sablon. asa ca din timp chiar si-n versuri schimb `lenjeria` :))
multumesc de trecere si de citirea atenta a inscrisurilor mele
cu drag te mai astept.
sunt oarecum in campanie agricola dar cand voi termina sunt musafirul tau...
asa sa stii :))

tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-03-10 16:20:16
         
 
  Frumos, Tavy! Exista o unduire in poeziile tale, o sensibilitate care, cum ti-am mai spus, ma atinge. M-am gandfit totusi, mult, la acea noapte de "catifea alba" din poezia cealalta, nu stiu de ce "catifea" mi s-a parut putin dulceag. N-am comentat, am lasat sa treaca o zi si am vrut sa vad daca in vreio alta poezie a ta se repeta vreo "dulcegarie". lectura de astazi m-a convins ca nu, nu se repeta, asa ca mi-am spus ca a fost doar o impresie de moment. Ti-am marturisit-o, pentru ca, precum bine stii, o poezie prinde viatza de fapt prin ochii cititorului si rareori cei care scriu poezia au prilejul sa stie si cum poezia "se relateaza" cu cititorii.
Zi buna,
Vero

 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-03-10 16:08:47
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23889
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE