FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Octavian Sergiu Ciurtin
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  erata..
am batut tastele tot aiurea. va rog sa ma iertati.
am avut doar un beculet chior la veioza si doar pe bajbaite am batut. ce sa fac,fac economie de energie ca-i scumpa :))
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-02-01 19:09:50
         
 
  multumesc mult de trecerea voastra siu cuvintele care sapa fagur si scot miere pentru sufletul meu;
Goia draga cat de bine zici. ai dreptate ai ionteles perfect
Andrei mai rarut dar bineprimit la mine si cu mltumire cand cobori prin perimetrul sentiumentelor mele...ai prins ideea dar cred ca ai exagerat cu "slefuit ca un diamant":)). multumesc de tot ce ai spus cu buna credinta

Cu drag voua
tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-02-01 19:06:12
         
 
  frumos acest poem, slefuit ca un diamant...

mi-a placut ideea aceasta a temporalitatii ciclice... Aceasta este o credinta in care am putea spera... Insa pana cand...?

Cu prietenie

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2007-02-01 01:37:32
         
 
  in momentele in care tacem, ne pandesc umbrele interiorului...care isi revendica dreptul la existenta...compact, sentimentul poemului, se inchide ca intr-o cutie de lemn...fara lacat...


aprecieri,


goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-01-31 22:24:13
         
 
  mulțumesc Rodica de mesaj de trecere și semn
așa o să fac ;))

cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2007-01-31 18:27:32
         
 
  Ca de fiecare data versurile tale ma uimesc.
Nu pot sa deschid mesajul trimis, Tavi Salveaza totul in document si atasează la mesaj.
Cu drag,
rodica
 
Postat de catre Rodica Elena Lupu la data de 2007-01-31 17:45:07
         
 
  o umbra pertinenta da,
ea se strecoara
in viata tuturor
mai bine scoate-o
din poveste
si da-o iute-afara!
:))
 
Postat de catre Ernesto Che Guevara la data de 2007-01-31 16:05:29
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23887
Comentarii: 120201
Useri: 1420
 
 
  ADMINISTRARE