FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Veronica Pavel
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Multumesc, Adelina, pentru popas si vot, sunt onorata! Ma gandesc ca tocmai oameni care nu pot rade artificial dau satisfactia profesionala acelei tipe. Cu mine ar reusi din plin, ca eu as pufni intr-un ras sincer la eforturile ei cu mine si banuiesc ca si tu ai rade de ridicolul situatiei!
La lansarea cartii tale din februarie la Mall-ul Militari va veni prietena mea din Bucuresti si va cumpara un exemplar pentru mine pe care te va ruga, din partea mea, sa-i pui autograful, asa ca, intr-un fel, voi fi si eu acolo....
Inca odata merci!
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-01-26 16:26:35
         
 
  Poate ca profesoara se numara printre cei 200.000 de specialisti... Te-ai gandit la asta Veronica? Glumesc, desigur.
Rasul sanatos este benefic, cel artificial doar pentru gimnastica faciala sau poate nici macar atat. Si este doar parerea mea. Mie nu-mi iese nici macar o grimasa chinuita pe chip atunci cand nu simt nevoia sa zambesc ce sa mai vorbim de a rade ca "prostu'n targ" vorba Teei.
Citind textul, dupa fiecare ridicare a sprancenelor a urmat o portie de ras. Reala, indusa de cuvintele tale si nu de o "tehnica aplicata voluntar". Multumesc. Vot.
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2007-01-26 15:23:59
         
 
  Multumesc, Tea, sunt convinsa ca daca ai fi vazut reportajul ai fi râs în hohote, ca mine! Erau toti de o crispare inimaginabila! Profesoara era micå, graså si urâtå, iar bietii studenti se chinuau sa retina si sa aplice regulile de pe ecranele lor. Una peste alta era un spectacol kafkian! Daca am reusit sa te amuz, ma bucur! Povestirea cu detalii cat mai exacte era obligatorie in acest caz!
Multumesc pentru trecere si aprecieri.
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-01-25 20:58:15
         
 
  Cu alte cuvinte ar trebui sa radem asa ca "proasta-n targ" Articolul e interesant, toata viata invata omul si in epopca asta in care totul "fuge" de firesc nici nu e cine-stie-ce surpriza. Ca deobicei-ma refer la articolele tale- esti pertinenta si sficienta, adica explicativa, clara, candava m-ai facut aproape sa-mi placa chimia, iar acum........m-ai pus pe ras. felicitari, Calvar. Erata( ce puteam fara!?!): eficienta  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-01-25 19:51:45
         
 
  Asta era si scopul articolului: sa provoc rasul natural, dovedindu-i acriturii aleia de profesoara ca "se poate si asa!"
Multumesc Andrei si Dan pentru trecere si comentarii.
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-01-25 18:19:36
         
 
  Veronica, ținând cont că textul are o ușoară tentă umoristică, sper să nu te superi pe mine pentru râsul perfect natural pe care l-a iscat.

Știam de mult ca optimismul (sau gândirea pozitivă, cum i se spune mai nou) în general și râsul în particular au efecte benefice. Acum aflu că râsul artificial poate avea aceleași efecte, chestie de care mă tare îndoiesc, dar care are pe loc un efect cât se poate de natural.
Și pentru asta îți mulțumesc și îți dau un vot !

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-01-25 18:14:40
         
 
  Foarte, foarte intersant.
Un subiect a carui dezbatere merita toata atentia.
Cu drag, voi reveni
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2007-01-25 17:19:50
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE