FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Aurel Ganea
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Vă mulțumesc tuturor pentru lectură.
Adelina, sunt de acord cu Schopenhauer. Cultura franceză este însă cu totul altceva.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2007-01-05 09:10:33
         
 
  Prince de la Roche Blanche, Prince of White Stone

Felicitari... se simte stilul tau... am ras cu lacrimi
 
Postat de catre Marian Radulescu la data de 2007-01-05 08:01:09
         
 
  Si pe mine, Maria . Viu, alert, incarcat de emotia 'descoperirilor" si grozav de adevarat. Consideratie, Calvar.( desi ma abtin cu privre la Diana!)  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-01-05 01:44:31
         
 
  Crochiurile tale m-au țintuit în fața calculatorului. Și când te gândești că intrasem doar să văd ce e nou...
Completați cu ce doriți. Eu am spus ce am avut de spus.
A meritat!
Cu prietenie, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2007-01-04 23:34:58
         
 
  Desi nu-mi place filosofia lui Arthur Shopenhauer are in "Viata, amorul, moartea" o idee pe care incerc s-o citez aproximativ: "Africa are maimute, in compensatie, Europa are francezi". Este primul gand ce s-a itit in mintea mea dupa ce ti-am citit textul. Alege tu ce-mi displace cel mai mult - comportamentul francezilor tai sau opera lui Shopenhauer? Am spus "francezii tai" pentru ca am si eu "francezii mei"...  
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2007-01-04 17:02:21
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE