FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de IOANA FLOREA
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  In calitate de admiratoare a poetului Ionut Caragea(si nu numai atat), am tinut sa aduc la cunostinta cititorilor evennimentul lansarii de carte si recenzia facuta de Anamaria Vasadi.
In rest...discutiile sunt inutile fara a citi cartea autorului, drept pentru care va invit la lectura
 
Postat de catre IOANA FLOREA la data de 2006-12-07 07:16:17
         
 
  si cateva erate...  
Postat de catre nula nada la data de 2006-12-06 22:55:11
         
 
  Ioana florea,

plamadesti aluatul alteia...ma intreb, cum simti?

E o graitoare expresie a constiintei propriei valori si forte creatoare izvorâte dintr-o iubire ce locuieste „într-o casa cu multe ferestre”...
Ancorat în timpul sau, Ionut Caragea este pe deplin constient ca „Traim într-o lume de minuni banale / în care binele e privit cu rautate si dispret(...)”. Ïnsa cu poemele sale construieste cetati de gând si viseaza la nemurire. Metafore, comparatii, epitete creaza spatiul acesta iluzoriu si totusi atât de real al poeziei lui Ionut Caragea, poezie ce se vrea „a dezlega pacate”.
Tudor Arghezi spunea ca orice cuvât e demn de-a intra în alcatuirea unei poezii. Si veti fi surprinsi poate cum cuvinte venite din sfera informaticii, a stiintelor medicale pot deveni poetice sub condeiul lui Ionut, realizând un portret „demential” al vietilor noastre tulburate de atâta suferinta. Poate titlul volumului vine chiar din aceasta viziune „dementiala’ a vietii noastre „microbiene” pe acest pamânt. Sau poate din betia iubirii, a extazului ajuns la delir?
Copil al generatiei sale, „nascut pe Google”, sunt convinsa ca Ionut Caragea nu va ramâne prizonier „în spatiul infinit dintre doua secunde / marginit de milioane de pixeli”, ci ca va continua sa ne ofere bucuria versurilor sale si va deveni una din realitatile noastre.

te-ai gandit vreodata, ca cel care afirma, responsabil ca "s-a nascut pe google" este matur independent...si delicat afirm, independent de chiar orice??...chiar simbolistic, "google" resprezinta international??...la indemana oricui??


sincer, aceasta afirmatie, ma lipseste de personal...de intimitate...nu gasesc grozavia, nici copilul orfan, gasesc cumva, compromisul tehnic, prostitutia, intr-o tolernata tehnica...si daca poetul, o sa revina, pe post de reclamant, cine oare o sa-l apere?


delirium tremens, este diagnosticat...oricat de poetic, patologicul isi revendica semantica...in laboratoare stiintific, un hamster isi pierde statutul individul de specie, in virtutea experimentului stiinftific...intre delirant si seducator, specific, doua linii...una depresiva, alta la indemana...


goia






 
Postat de catre nula nada la data de 2006-12-06 21:58:47
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23930
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE