FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Aurel Ganea
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !
Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Aurele, ai dreptate
Că am mîinile pătate:
Iată, omul jucăuș
Fu ucis de trepăduși.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-11-25 11:33:16
         
 
  Imi pare bine ca ai luat cuvantul, Corneliu. Nu ti-ai asumat cumva o postura de Pilat? Grea misie pentru tine.  
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-11-25 10:53:21
         
 
 
Homo ridens crucificat

Huizinga, bietul, nu și-ar fi închipuit
Ce soartă tristă-l aștepta pe homo ludens,
Cum că pe-Europeea va fi năpăstuit
Și răstignit de useri în formolul dens.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-11-25 10:45:57
         
 
  ehhh! nu stiai matale? care le stii pe toate? e Baudelaire bre, cand se produce ceva imoral, scuip in san, si ma duc la ferestra sa-mi expun, una, alta

cand o sa ajung in anii matale sper sa-mi expun numai povestile in urechile nepotilor :)
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-11-24 22:59:27
         
 
  Charles? A ... Charles! ma tot intrebam cine e fericitu-asta!
Intrebare serioasa: este moral sa taci cand ai cunostinta ca se produce langa tine ceva imoral?

Domnule Ganea,
frumos, bre!
 
Postat de catre nicolae tudor la data de 2006-11-24 22:34:36
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  și mai departe grăiesc vouă, cu maaare umilință, adică în ghenuche pe coji dă nuci, că mai era acolo o specia, extrem de criatoare de tot felul de ... alea, adică texte literare, oameni pe care nimeni nu-i văzuse la moacă, până cand l-a văzut pe unul Gigica, aia care vinde la Engros, la Matache și cică ar fi avortat, nu că era urât, dar avea o coloare dășchisă mai mult către dialoguri perverse, de-asta noi l+am și botezat Homo Erecticus, adicătelea nu de la erecția literară, nuuuuu! ci de la eretismul convingerilor sale, că fomeili ar fi jigodii, de la mic, la mare
și-acu' plec și eu, că drumu' e lung, Charles a dat ovăz la cai și sper să nu prinză de la urmă forța morală, aia care face cu deștu'
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-11-24 22:04:35
         
 
  Bre, Aurele, na, ca ne-ai facut-o!:)))))))))))Amu am ramas cu limba stalcita, bine ca-mi facui asigurare pe ea, ca e cel mai cel lucru din dotarea me si tu chiar pe-aista ma facui sa mi-l stalcesc! D-apoi, las', ca mi se vindeca ea s-apoi, vezi tu!:)) VOT!  
Postat de catre Carmen Anghelina la data de 2006-11-24 21:18:48
         
 
  erată: rumanien - rumeiniăn
aviu - aviu
Sorry, bre!
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-11-24 21:05:50
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23933
Comentarii: 120070
Useri: 1425
 
 
  ADMINISTRARE